MENU

Όταν πας στη Βαρκελώνη να παίξεις απέναντι στην Μπαρτσελόνα δεν έχει και πολλές ελπίδες, όποια ομάδα και αν είσαι. Αλλά σημασία έχει και ο τρόπος που κατεβαίνεις στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων παρότι για σχεδόν 50 λεπτά αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω στο Καμπ Νου και για 90 λεπτά έπαιζε μόνο άμυνα!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Βαρκελώνη με 3-1 από την Μπαρτσελόνα των 10 παικτών και οι Ισπανοί στάθηκαν φυσικά στον τρόπο που αγωνίστηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας κατακρίνοντας την τόσο αμυντικογενή του παρουσία, ιδιαίτερα όταν απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα. Ας πάμε να δούμε τι γράφουν τα ισπανικά ΜΜΕ σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή...

«Εναντίον ενός αντιπάλου της κατηγορίας του Ολυμπιακού και με οκτώ παίκτες θα νίκαγε»

Η εφημερίδα AS στην ηλεκτρονική της έκδοση ήταν πιο.. χείμαρρος από όλα τα ισπανικά ΜΜΕ, αφού στο ρεπορτάζ του αγώνα έχει ως τίτλο: «Δέκα ήταν αρκετοί» και μέσα στο κείμενο αναφέρει:

«Ήταν ένα πάρτι πιο αποτελεσματικό και από την αισθητική. Η Μπαρτσελόνα έκανε ότι έπρεπε να κάνει παίζοντας από το 41' με παίκτη λιγότερο λόγω δίκαιης αποβολής του Πικέ. Ο Πικέ είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο κέντρο του γηπέδου όταν άρπαξε έναν Έλληνα επιθετικό που ξεκίνησε τρέξιμο για το πουθενά (όπως όλοι οι Έλληνες σε όλο το παιχνίδι) και η δεύτερη για να βάλει γκολ με το χέρι. Όμως, εναντίον ενός αντιπάλου της κατηγορίας του Ολυμπιακού, θα μπορούσε να μείνει στη Βαρκελώνη με οκτώ παίκτες και να πάρει τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει αμυντικά, ενώ το παιχνίδι ήταν μονόλογος της Μπάρτσα».

Στην έντυπη της μορφή, η μαδριλένικη «A»s κυκλοφόρησε κεντρικό θέμα της Ρεάλ, όπως είναι λογικό, και για το παιχνίδι στο «Καμπ Νου» έχει ένα χτύπημα ψηλά στο πρωτοσέλιδο γράφοντας: «Ούτε η αποβολή του Πικέ έβαλε φρένο στην Μπαρτσελόνα»!

«Ο Ολυμπιακός ήταν μια καρικατούρα με 10 παίκτες στην άμυνα και τον Οφόε στη μοίρα του»

Η άλλη μεγάλη εφημερίδα της χώρας, η Marca στην ηλεκτρονική της έκδοση χαρακτήρισε ως καρικατούρα τον Ολυμπιακό και κατέκρινε το σύστημα που έπαιξε ο Τάκης Λεμονής με τους 10 παίκτες στην άμυνα και τον Οφόε να... βολοδέρνει:

«Ο Μέσι δεν απογοητεύει ποτέ. Αναμενόταν να βάλει το 100ο του γκολ στην Ευρώπη και να ανταποκριθεί με σύνεση στις προσδοκίες. Ο Λίο έκανε πάρτι και χωρίς αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός ήταν μια καρικατούρα που ποτέ δεν είχε την επιλογή να χτυπήσει το παιχνίδι. Στο χορτάρι, η Μπάρτσα έδειχνε να είναι τόσο εύκολο που δεν ανέβασε στροφές στη μηχανή της παρά την αποβολή του Πικέ. Ο Ολυμπιακός ήταν με δέκα παίκτες στην άμυνα και τον Οφόε στη μοίρα του», γράφει η Marca στο σάιτ της μιας και στην έντυπη μορφή της δεν ασχολείται καν με το ματς. Υπάρχει κάτω - κάτω στην εφημερίδα ένα «χτύπημα» απλά ότι το ματς ήρθε 3-1 και σκόραρε ο Μέσι το 100ο του γκολ στην Ευρώπη.

«Απευθείας στους 16»

Η καταλανική εφημερίδα Sport στο πρωτοσέλιδο της στάθηκε μόνο στη Μπαρτσελόνα και την σίγουρη πρόκριση της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας ως τίτλο: «Απευθείας στους 16» και συνέχιζε: «η Μπαρτσελόνα παραμένει ασταμάτητη ακόμα και με μια απώλεια».

«Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι σκόπευε η πρώην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέδε να κάνει»

Η Mundo Deportivo στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρθηκε στον μονόλογο της Μπαρτσελόνα απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά έκανε λάθος τον σκόρερ των Πειραιωτών:

«Η Μπαρτσελόνα είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση και δεν έδωσε καμία ευκαιρία στον Ολυμπιακό που έγινε θύμα του Μέσι. Υπήρχε μόνο μια ομάδα και αυτή ήταν η Μπαρτσελόνα. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι σκόπευε η πρώην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέδε να κάνει, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν πάντα στο έλεος της Μπαρτσελόνα, παίζοντας ακόμα και ενάντια σε έντεκα. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πάρει πλεονέκτημα», γράφουν οι Ισπανοί που είδαν άλλον ερυθρόλευκο σκόρερ από τον Νικολάου: « Ο στόχος του Ολυμπιακού ήταν ίσως πάρα πολύ υψηλός, διότι ακόμα και στο τέλος η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη, αλλά τουλάχιστον ο Μποτία τελείωσε άψογα ένα κόρνερ του Φορτούνη»!

Οσον αφορά, στην έντυπη μορφή της ασχολείται με τα 100 γκολ του Μέσι...

«Καρικατούρα ο Ολυμπιακός και με 8 να έπαιζε θα νίκαγε η Μπαρτσελόνα» (pics)