MENU

Όταν ο Ούρος Τσόσιτς έγινε παίκτης της ΑΕΚ μάθαμε την ιστορία του. Είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι μια φράση που λέμε για πλάκα πολλές φορές στην Ελλάδα, έγινε πραγματικότητα για χάρη του Ούρος στην Σερβία. Στον Ερυθρό Αστέρα «μπήκε εισαγγελέας» και έκανε έρευνα για το ότι στον Τσόσιτς δεν προτάθηκε συμβόλαιο 500 ευρώ και ουσιαστικά αφέθηκε ελεύθερος και πήγε με μόλις 96.000 ευρώ (τροφεία) στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Κι αυτό γιατί ο 16χρονος τότε Ούρος, που δεν άξιζε σύμφωνα με τους υπευθύνους του Αστέρα 500 ευρώ το μήνα, υπέγραψε μετά από μάχη στην ΤΣΣΚΑ κι ενώ ο Αλεξ Φέργκιουσον που τον είχε δοκιμάσει στην Μάντσεστερ είχε δηλώσει πως μπορεί να γίνει νέος Βίντιτς! Τελικά δεν προέκυψαν αξιόποινες πράξεις, αλλά ο εισαγγελέας έψαξε την υπόθεση που τελικά αποδείχτηκε πως ήταν απλά λάθος κρίση.

Άραγε αυτός ο εισαγγελέας δεν έχει ήδη επαρκή στοιχεία για να μπει στον… Ολυμπιακό και να ασχοληθεί με το πως δόθηκαν 7.000.000 ευρώ για να αγοραστεί ο… Ένγκελς;! Είναι ποτέ δυνατόν αυτό το ψηλό παιδί, που σε δύο σερί παιχνίδια που παίζει, ο Ολυμπιακός φαίνεται να μην έχει καν αμυντικούς, να κόστισε αυτά τα χρήματα; Τρομερά πράγματα…

Εισαγγελέας, βέβαια, θα μπορούσε να παρέμβει και για τους επιθετικούς, τους μέσους και τους… αμυντικούς της Σπόρτινγκ, αφού όλοι πλην του τερματοφύλακα θα μπορούσαν να σκοράρουν χθες και τελικά κατάφεραν να βάλουν μόνο τρία και στο τέλος να νικήσουν μόνο με ένα γκολ διαφορά.

Βέβαια, αυτό μπορεί να είναι καλό για αυτούς που θέλουν ο Ολυμπιακός να χάνει, αφού σε ένα ματς που θα μπορούσε να λήξει… 0-10 στο τέλος ο Σάββας δήλωσε πως έφυγαν χαρούμενοι για την ανατροπή! Πάντα τέτοιες χαρές παιδιά. Έτσι να κατεβαίνει πάντα η ομάδα και όλα θα πάνε καλά.

Ωστόσο, η δουλειά έγινε. Τα φράγκα μπήκαν στο ταμείο (της… ΠΑΕ, εννοώ) και το άγχος είναι για του χρόνου, για να ξαναμπούν τα φράγκα. Για αυτό την ημέρα που έπαιζαν Τσάμπιονς Λιγκ αυτοί είχαν ισότιμο θέμα κάτι δικά τους ακατάληπτα για την διαιτησία στην Ελλάδα που δεν τους έδωσε και στο τρίτο σερί ματς πέναλτι και έγινε ξεσηκωμός. Τα φράγκα μπήκαν παντελόνι και το ότι έπαιξε ο Ολυμπιακός με αριστερό μπακ το… δεξί και στόπερ το αμυντικό χαφ είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Καλή συνέχεια παιδιά.

Εισαγγελέας σίγουρα δεν θα μπει στην ΑΕΚ αν δοθεί ο Πατίτο. Κρίμα, βέβαια, γιατί είναι ένα παιδί με ξεχωριστό ταλέντο, ένας από τους 2-3 πιο τεχνίτες παίκτες του πρωταθλήματος. Όμως δυστυχώς πάσχει από νοοτροπία με ευθύνη κυρίως τους περιβάλλοντος του. Όχι μόνο του ποδοσφαιρικού (μάνατζερ) αλλά και του οικογενειακού.

Αντί να επενδύσει στην πρώτη του σεζόν που χωρίς να κάνει όσα μπορούσε ή περίμενε η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή και την συμπάθεια έως αγάπη του κόσμου, ασχολήθηκε από πριν τελειώσει η περυσινή σεζόν μόνο με το πως θα πάρει περισσότερα χρήματα.

Είναι ένα άβουλο παιδί που όμως δεν μπορείς να τον δεις ξέχωρα από το περιβάλλον του αφού εδώ και χρόνια ο παίκτης είναι ένα ολόκληρο πακέτο. Καλό παιδί, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν θα κάνει αυτά που μπορούσε όταν ξεκίναγε και σε ηλικίας 19 και 20 ετών είχε φτάσει να κοστολογείται ακόμη και 10.000.000.

Αγωνιστικά η έξτρα λύση Πατίτο μπορεί να είναι απώλεια, αφού αν είναι καλός και συγκεντρωμένος μπορεί ακόμη και σε αυτή την ΑΕΚ των πολλών λύσεων να προσφέρει, όμως δυστυχώς το μυαλό του μόνο στην μπάλα δεν είναι. Μία το Μεξικό, τώρα η Αυστραλία κι αύριο αν μείνει η Μαλαισία. Με 20 - 30.000 παραπάνω θα ασχολείται πάλι μόνο με το πως θα μπορέσει να φύγει.

Και μιλάμε ότι με το πριμ Europa League θα πάρει από την ΑΕΚ, αν μείνει, σχεδόν 600.000 ευρώ! Κρίμα. Αλλά η ζωή συνεχίζεται. Και η προσήλωση στην ομάδα και τους στόχους της που φέτος είναι υπαρκτοί και εφικτοί είναι το πρώτο ζητούμενο. Από όλους…

Ποιο... 0-10; Τα φράγκα να μπαίνουν...