MENU

Από την αρχή της σεζόν παίζει μόνος του. Δεν χαμπαριάζει από αντίπαλο, δεν τον πτοεί η αποχώρηση του Νεϊμάρ, κάνει ότι θέλει στο γήπεδο, δεν βλέπει κανέναν! Από την στιγμή που ο Λιονέλ Μέσι έσπασε και την κατάρα με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ποιος τον πιάνει.

Η μοναδική διαφορά ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την ελλιπή Γιουβέντους ήταν αυτός ο τύπος που… τυγχάνει να είναι και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

Ο Αργεντινός μάγος σκόραρε δύο φορές, έφτιαξε το άλλο γκολ και για μία ακόμα φορά ήταν απολαυστικός στο 3-0 της Μπαρτσελόνα επί της «Μεγάλης Κυρίας», σκορ όχι απόλυτα αντιπροσωπευτικό με βάση την εικόνα του ματς.

Κι αυτό γιατί η Γιουβέντους ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και χρειάστηκαν δύο επεμβάσεις του Σίλεσεν σε σουτ από Ντε Σίλιο (6’) και Πιάνιτς (12’) για να μείνει το 0-0.

Ο Μπουφόν αρνήθηκε το 1-0 σε φοβερό σουτ του Μέσι εκτός περιοχής, όμως λίγα λεπτά αργότερα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, όταν ο Αργεντινός σμπαράλιασε την ιταλική άμυνα, βρήκε την «τρύπα» και με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ (45’).

Ο Ντιμπάλα έχασε την καλύτερη ευκαιρία των Ιταλών με την έναρξη της επανάληψης (48’) και από εκείνο το σημείο και μετά το έργο έγινε μονόπρακτο.

Ο Μέσι είχε δοκάρι (51’), με ατομική ενέργεια έφτιαξε το 2-0, το οποίο πέτυχε με πλασέ στην κενή εστία ο Ράκιτιτς (56’) και φύλαξε το καλύτερο για το τέλος.

Με σλάλομ σκιέρ, ο Μέσι άδειασε όλη την αντίπαλη άμυνα και με διαγώνιο σουτ νίκησε για μία ακόμα φορά τον Μπουφόν για το 96ο του γκολ στο Champions League και το 573ο στην καριέρα του.

Κάπως έτσι, η Γιουβέντους έφυγε με μία βαριά τριάρα από την Βαρκελώνη και περιμένει την δεύτερη αγωνιστική τον Ολυμπιακό στο Τορίνο, σε μία προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος.

https://streamable.com/2jsuo
Μπαρτσελόνα - Γιουβέντους 3-0 (vid)