MENU

Τρεις πόλεις, τέσσερις ιστορικοί σύλλογοι, δύο αδελφοποιήσεις… ένα άσβεστο μίσος! Η κλήρωση του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League, που φέρνει αντιμέτωπους (κατά 99%) τον Ολυμπιακό με την Παρτιζάν Βελιγραδίου, δεν προκαλεί μόνο αγωνιστικούς πονοκεφάλους στα στρατηγεία των δύο μονομάχων, αλλά και… γενικό συναγερμό στις αστυνομικές δυνάμεις σε Πειραιά και Βελιγράδι.

Το «μείγμα» που δημιουργεί πιθανή συνύπαρξη οπαδών του Ολυμπιακού, του Ερυθρού Αστέρα, του ΠΑΟΚ και της Παρτιζάν και μάλιστα… εις διπλούν σε διάστημα μιας εβδομάδας, μόνο ως εκρηκτικό και εφιαλτικό φαντάζει.

Από τη μια πλευρά τα ερυθρόλευκα και από την άλλη τα μαυρόασπρα αδέλφια. Κι ανάμεσα τους το χρόνιο μίσος, η χρόνια αντιπαράθεση και μια σειρά θλιβερών επεισοδίων που έχουν πρωταγωνιστήσει οπαδοί και των τεσσάρων ομάδων τα οποία περιλαμβάνουν ακόμη και «ραντεβού θανάτου».

«Θύρα 7» και «Delije» εναντίον «Θύρας 4» και «Grobari». Με τα δίδυμα να ενώνονται με κάθε λογής τρόπο, προκειμένου να επιβάλλουν το δικό τους νόμο σε μια οπαδική αντιπαράθεση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο «καυτή» και η πιο επικίνδυνη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αδέλφια για μια ζωή οι μεν, αδέλφια για μια ζωή οι δε…

Με τους Έλληνες να τραγουδούν στα σέρβικα και τους Σέρβους στα ελληνικά. Με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να τραγουδούν υπέρ του Αστέρα και αυτούς της Παρτιζάν υπέρ του ΠΑΟΚ (πατήστε εδώ και θυμηθείτε το πρόσφατο αφιέρωμα του SDNA για τις σχέσεις των «μαυρόασπρων» Θεσσαλονίκης και Βελιγραδίου με αφορμή τη συνύπαρξη των δύο ομάδων στο Champions League της FIBA).

Μια μικρή... γεύση από το τι συμβαίνει συνήθως στο ντέρμπι μίσους του Βελιγραδίου:

http://www.youtube.com/embed/uWPqF2g3P5c?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Ολυμπιακός - Παρτιζάν: Μια σχέση μίσους (vids)