MENU

Σε εκείνους που αρέσουν τα... κλισέ, το συγκεκριμένο ζευγάρι μπορεί να θεωρηθεί το πλέον κλασικό της διοργάνωσης, καθώς φέτος θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά στη σεζόν. Οι δύο πρώτες, ήταν στη φάση των ομίλων, όπου οι Παριζιάνοι επικράτησαν 3-2 στην «πόλη του φωτός», ενώ στο ματς της Βαρκελώνης, οι Καταλανοί νίκησαν 3-1.

Παράλληλα, Παρί και Μπαρτσελόνα είχαν συναντηθεί στην ίδια φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τη σεζόν 2012-13, με τους «μπλαουγκράνα» να παίρνουν τελικώς την πρόκριση, μετά το 1-1 στην Ισπανία και το 2-2 στη Γαλλία. Το έργο του συνόλου του Λοράν Μπλαν γίνεται δύσκολο από τη στιγμή που στο πρώτο ματς θα πορευθεί δίχως το μεγαλύτερό του «όπλο», τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η Παρί είναι αήττητη στην έδρα της για 33 (!) ευρωπαϊκά παιχνίδια, με την τελευταία που έφυγε νικήτρια από εκεί να είναι η Χάποελ Τελ-Αβίβ, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του UEFA, το Νοέμβριο του 2006. Από την άλλη, οι Καταλανοί, σε γαλλικό έδαφος, μετρούν τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, ενώ στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις τους δεν έχουν καταφέρει να φύγουν νικητές (τρία ματς ήρθαν ισόπαλα).Το πρόσωπο:

Είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός αστέρας αποβλήθηκε στο ματς της ομάδας του με την Τσέλσι, στον προηγούμενο γύρο, μία απόφαση η οποία ήταν υπερβολικά αυστηρή έως ανύπαρκτη. Όπως και να έχει, του κόστισε τη συμμετοχή του από το πρώτο ματς, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, από τη στιγμή κιόλας που αγωνίζονται στο Παρίσι. Χωρίς εκείνον, παρά την παρουσία του Έντισον Καβάνι, το σύνολο του Μπλαν είναι λειψό.Ο αριθμός:

2. Η Παρί ψάχνει τη δεύτερη συμμετοχή της στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, έπειτα από τη σεζόν 1994-95 όταν είχε αποκλειστεί από τη Μίλαν, έχοντας προκριθεί εις βάρος της Μπαρτσελόνα. Το απουσιολόγιο:

«Πλούσιο» για τους Παριζιάνους, λειψό για τους «μπλαουγκράνα». Όπως προαναφέρθηκε, ο Λοράν Μπλαν δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος είναι τιμωρημένος, όπως κι οι Οριέ, Βεράτι. Παράλληλα, υπήρξε απρόοπτο με τον Τιάγκο Μότα την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος θα «τρέξει» προκειμένου να προλάβει το δεύτερο παιχνίδι. Όσον αφορά τον Νταβίντ Λουίζ, αναμενόταν να βρίσκεται εκτός «μάχης», όμως συμπεριελήφθη τελικά στην αποστολή της Παρί!

Από την άλλη, οι Καταλανοί δεν μπορούν να υπολογίζουν στον τιμωρημένο Ντάνι Άλβες, καθώς και στον τραυματία Τόμας Βερμάελεν, ο οποίος ταξίδεψε στο Παρίσι αλλά δεν είναι έτοιμος ακόμη να αγωνιστεί, μετρώντας αντίστροφα για την επιστροφή του.Η προϊστορία:

Αρκετές και κρίσιμες είναι οι φορές που έχουν συναντηθεί. Φέτος, συναντιούνται σε δύο διαφορετικές φάσεις, με την πρώτη να είναι στους ομίλους και την κάθε ομάδα να έχει από μία νίκη. Επιπλέον, τέθηκαν αντιμέτωπες στην προημιτελική φάση της σεζόν 2012-13, όταν η Μπαρτσελόνα με δύο ισοπαλίες (1-1 εντός, 2-2 εκτός), πέρασε στους «4». Στο Champions League είχαν συναντηθεί και τη σεζόν 1994-95, πάλι στους «8», με την Παρί να παίρνει την πρόκριση με νίκη 2-1 στο Παρίσι κι ισοπαλία 1-1 στη Βαρκελώνη.Η δήλωση:

Ανήκει στον Μάξουελ. Ο άλλοτε παίκτης των «μπλαουγκράνα» δήλωσε πως η Παρί δεν έχει τίποτα να χάσει απέναντι στο σύνολο του Λουίς Ενρίκε. Είναι έτσι; Γιατί οι Παριζιάνοι, ειδικότερα με τα χρήματα που έχουν ξοδέψει, θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην Ευρώπη και να διακριθούν στο Champions League. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αφήσουν εκτός την παρέα του Λιονέλ Μέσι...Πιθανές συνθέσεις: Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βιλ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Ματουιντί, Ραμπιό, Καμπάιγ, Λαβέτσι, Καβάνι, ΠαστόρεΜπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ-Στέγκεν, Αντριάνο, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

Η συνήθεια που έγινε... λατρεία