MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
CHAMPIONS LEAGUE
Otesport 1
FC Dynamo Kyiv
FC DYNAMO KYIV
1 3
Manchester City F.C.
MANCHESTER CITY F.C.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Διαθέτουν όλο το χρυσάφι του κόσμου στα χέρια τους- για την ακρίβεια, κάπου κάτω από τις κελεμπίες των Αράβων ιδιοκτητών τους. «Διαθέτουν», πλέον, στη συλλογή τους τέσσερα πρωταθλήματα Αγγλίας, καθώς έχουν κατακτήσει 2 την τελευταία πενταετία. Διαθέτουν ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης.

Όμως, δε διαθέτουν βαριά φανέλα- τουλάχιστον όχι στην Ευρώπη: παρά τα εκατομμύρια ευρώ που χορεύουν εσχάτως πάνω από το “Etihad”, οι «Πολίτες» ουδέποτε έχουν προχωρήσει στο Champions League πέρα από τη φάση των «16».

Ωστόσο, για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Η Σίτι είδε την κληρωτίδα να της σκάει ένα περιφανές χαμόγελο, την έστειλε πάνω στην Ντιναμό Κιέβου και από κει και πέρα ο δρόμος για τους προημιτελικούς στρώθηκε με ροδοπέταλα αντί για αγκάθια.

Στο σημερινό παιχνίδι στο «Ολιμπίσκι», το πρώτο εκ των δύο του ζευγαριού, η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε ιδεατά: μόλις στο 15΄ ο Τουρέ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Αγκουέρο και ο Αργεντινός επιθετικός δε δυσκολεύτηκε να πετύχει το 16ο γκολ του στα 17 τελευταία ματς που ξεκινάει στην ενδεκάδα του Πελεγκρίνι στο Champions League, κάνοντας το 0-1.

Στο 40΄, οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν την μπάλα, ο Κουν πάτησε για τον Στέρλινγκ, αυτός σέντραρε για τον επερχόμενο Σίλβα και ο Ισπανός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα «γράφοντας» το 0-2, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Ντιναμό ανέβασε στροφές αφήνοντας στην άκρη το νωθρό της προσωπείο και ο Πογιάλσκι στο 59΄ μείωσε σε 1-2. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν τουλάχιστον 2 καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, όμως ο Χαρτ ύψωσε ανάστημα και φώναξε βροντερό «Όχι», με αποτέλεσμα στο 90ο λεπτό ο Τουρέ να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ και να διαμορφώσει το τελικό 1-3, και να στείλει από τώρα, ουσιαστικά, τη Σίτι στους προημιτελικούς.

Κάπως έτσι, η «πρωτάρα» στους “8” ομάδα του Πελεγκρίνι αρχίζει να προσθέτει μερικά εικονικά γραμμάρια στην ευρωπαϊκή της φανέλα. Όταν έρθει ο Γκουαρντιόλα το καλοκαίρι, ελπίζει να βρει πως (θα) ζυγίζει τουλάχιστον λίγα κιλά.

Η απογείωση στην ελίτ του Champions League δε γίνεται με αραχνούφαντα «φορέματα».

http://videa.hu/player?v=aa6CNubJax6cDqfG
http://videa.hu/player?v=T1f7w01uguNA3jYs
http://videa.hu/player?v=CFKBPRpsDxvhS5fC
https://t.co/JVpExhIdmB
Ντιναμό Κιέβου- Μάντσεστερ Σίτι 1-3