MENU

Μία τέτοια πρόκληση θα είναι και απόψε το βράδυ για τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ που απέναντι στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη ψάχνουν νίκη με δύο γκολ διαφορά ή με τρία τέρματα για να πάρουν αυτοί το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League. Όμως, σήμερα, αυτό που διακυβεύεται για την Άρσεναλ δεν είναι η πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά στη φάση των 16, εκεί όπου βρίσκεται τουλάχιστον κάθε σεζόν τα τελευταία 15 χρόνια.

Η Άρσεναλ είναι αλήθεια πως έχει πάρει την... κατιούσα στις ευρωπαϊκές τις περιπέτειες τα τελευταία χρόνια. Την πρόσφατη πενταετία οι «Κανονιέρηδες» βρίσκουν τοίχο στις μεγάλες προκλήσεις τους για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σε ματς, όπου ψάχνουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, οι παίκτες του Βενγκέρ αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Αυτή τη φορά μάλιστα η πρόκληση είναι ακόμα μεγάλη καθώς για το πρεστίζ και μόνο του συλλόγου θα αποτελέσει ένα ισχυρό πλήγμα ο αποκλεισμός από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Η ταμπέλα του loser λοιπόν αναμφισβήτητα δεν αποτελεί και τον καλύτερο οιωνό για την Άρσεναλ απέναντι στο δύσκολο έργο που θα έχει απόψε το βράδυ στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στον Ολυμπιακό. Τι έψαχνε λοιπόν η Άρσεναλ τα τελευταία πέντε χρόνια στις μεγάλες προκλήσεις της στο Champions League και πως έφτασε κοντά στην πηγή χωρίς να πιει τελικά νερό;

Στα... σκουπίδια η επική ανατροπή με την Μπαρτσελόνα

Η Άρσεναλ τη σεζόν 2010-2011 πήγαινε στη Βαρκελώνη για να διαχειριστεί τη μεγάλη ανατροπή και τη νίκη της με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα στο Emirates. Όλα πήγαιναν... ρολόι ώσπου μια άδικη αποβολή του φαν Πέρσι έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Μπάρτσα, η οποία στο τέλος χάρη στο 3-1 στο δεύτερο μέρος ήταν αυτή που τσέκαρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Το θαύμα επί της Μίλαν έμεινε ανεκπλήρωτο

Ο διασυρμός στο Μιλάνο με 4-0 από τη Μίλαν έβαζε στην Άρσεναλ ένα βουνό ενόψει του επαναληπτικού στο Emirates τον Μάρτιο του 2012. Κανείς δεν πίστευε ότι οι «Κανονιέρηδες» θα μπορούσαν να γυρίσουν αυτό το σκορ. Κι όμως στο ημίχρονο χάρη στους Κοσιελνί, Ροσίτσκι και φαν Πέρσι η Άρσεναλ ήταν με 3-0 μπροστά στο σκορ κι αν ο Ολλανδός φορ δεν είχε χάσει μία απίστευτη ευκαιρία με την έναρξη του δευτέρου μέρους ίσως να μιλάγαμε για τη μεγαλύτερη ανατροπή ever. Τελικώς αυτό δεν έγινε ποτέ και η Άρσεναλ έμεινε σε ένα 3-0 χωρίς αντίκρισμα.

Ζόρισε την Μπάγερν, αλλά ως εκεί...

Την αμέσως επόμενη σεζόν (2012-2013) η Άρσεναλ θα πήγαινε στο Μόναχο έχοντας να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 από την Μπάγερν στο Λονδίνο. Η αποστολή της και πάλι έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολη, όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο, και με το σκορ στο 0-2 χάρη στα γκολ των Ζιρού και Κοσιελνί, οι «Κανονιέρηδες» πίστεψαν στο... ακατόρθωτο! Η Άρσεναλ πίεσε ανεπιτυχώς στο τέλος για να γράψει το «έπος του Μονάχου», κι έτσι γύρισε στο Λονδίνο χωρίς να πάρει στις... αποσκευές της το σκορ που επιζητούσε για να περάσει.

Ξανά... στοπ από τους Βαυαρούς

Η Μπάγερν Μονάχου θα σταματούσε την πορεία της Άρσεναλ στους 16 του Champions League για δεύτερη σερί φορά τη σεζόν 2013-2014. Οι Βαυαροί πέρασαν ξανά από το Emirates νικηφόρα (0-2), μετατρέποντας το έργο των παικτών του Βενγκέρ σε εφιάλτη. Η περσινή εμφάνιση είχε οπλίσει με αισιοδοξία τους «Κανονιέρηδες» για κάτι ανάλογο, ωστόσο και πάλι τα όνειρα μείνανε μόνο στα λόγια. Το τελικό 1-1 σήμανε έναν ακόμα αποκλεισμό της Άρσεναλ, η οποία και πάλι δεν κατάφερε να πάρει το σκορ που επιζητούσε σε μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή της πρόκληση.

http://www.youtube.com/embed/IEicdhrldTM

Εκθρονίστηκε στο Πριγκιπάτο

Πέρυσι, μετά το... κάζο του Emirates και την ήττα από τη Μονακό με 3-1, η Άρσεναλ πήγαινε στο Πριγκιπάτο αναζητώντας και πάλι συγκεκριμένο σκορ πρόκρισης με 3-0 για να περάσει αυτή στην επόμενη φάση. Εκεί παρουσιάστηκε σοβαρή, κυριάρχησε, αλλά έφτασε μέχρι το 0-2. Ο Ζιρού απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία για να πραγματοποιήσει μια συγκλονιστική ανατροπή στο φινάλε και οι «Κανονιέρηδες» φάνηκαν και πάλι ασυνεπής για πέμπτη συνεχή σεζόν απέναντι στην ευρωπαϊκή πρόκληση που ορθωνόταν μπροστά τους.

Είναι... loser στις μεγάλες προκλήσεις! (vids)