MENU

Το πρώτο ρεκόρ της σεζόν για τον Ολυμπιακό έσπασε μετά το 4-0 επί της ΑΕΚ. Με αυτό το αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τις 7 σερί νίκες από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ επί επαγγελματικού ποδοσφαίρου (σ.σ. τη σεζόν 2012-13 επί Λεονάρντο Ζαρντίμ).

Ταυτόχρονα, ο Μάρκο Σίλβα έγινε ο πρώτος προπονητής στην «ερυθρόλευκη» ιστορία που είχε «7 στο 7» στο πρωτάθλημα με δύο νίκες σε ντέρμπι και δύο σερί εκτός έδρας νίκες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κατά το ξεκίνημα της σεζόν!

Ρεκόρ αποτέλεσαν και από μόνα τους αυτά τα δύο σερί εκτός έδρας «τρίποντα» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Με τη νίκη επί της «Ένωσης», ο Πορτογάλος ξεπέρασε παράλληλα τις 6 σερί νίκες από την πρεμιέρα, επίδοση που είχαν πετύχει Μπάγεβιτς και Σόλιντ.

Δύο αγωνιστικές μετά και αφού πρώτα ισοφαρίστηκε το «7 στα 7», ο Ολυμπιακός, με τη νίκη του επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι, έφτασε τις 8 σερί νίκες από την αρχή της σεζόν στο πρωτάθλημα και έσπασε το ρεκόρ στα χρόνια του επαγγελματισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα, απομένει μονάχα το μυθικό «11 στα 11» της περιόδου 1966-67 επί Μάρτον Μπούκοβι.

Δύο ακόμη ρεκόρ την Τετάρτη... μέχρι τα επόμενα

Πλέον, μετά το 2-1 επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ το βράδυ της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη, οι Πειραιώτες πέτυχαν δύο ακόμη ρεκόρ στην ιστορία τους και έβαλαν πλώρη για ακόμη περισσότερα.

Οι τρεις διαδοχικές νίκες στον όμιλο (Άρσεναλ εκτός, Ντινάμο εκτός, Ντινάμο εντός) αποτελούν την καλύτερη σχετική επίδοση για τους Πειραιώτες, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία τους εξασφάλισαν μαθηματικά την 3η θέση και την παρουσία τους στο Europa League τόσο νωρίς, από την 4η μόλις αγωνιστική του ομίλου! Κάτι που δεν είχαν καταφέρει ούτε καν στις τέσσερις σεζόν που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση (1998/99, 2007/08, 2009/10, 2013/14).

Βεβαίως, αυτά τα δύο ρεκόρ, δεν είναι και τα τελευταία που κυνηγάει ο Ολυμπιακός στον φετινό όμιλο, αφού μπορεί να φτάσει άλλα τόσα και ακόμη πιο εντυπωσιακά στις δύο αγωνιστικές που απομένουν.

Αν η Άρσεναλ δε νικήσει τη Ντινάμο στο Λονδίνο ή αν ο Ολυμπιακός πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν, τότε θα προκριθεί στους «16» του Champions League από την 5η αγωνιστική για πρώτη φορά!

Επιπλέον, αν απλώς νικήσει την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη την τελευταία αγωνιστική, θα φτάσει τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή της ιστορίας του (12 βαθμούς), αφού μέχρι φέτος είχε καταφέρει να προκριθεί στους «16» με 11 ή λιγότερους (1998/99: 11β., 2007/08: 11β., 2009/10: 10β., 2013/14: 10β.).

Χρονιά-ορόσημο για τον Ολυμπιακό των ρεκόρ