MENU

Ο Σύλλογος Φίλων Μπάγερν Θεσσαλονίκης επικοινώνησε με το SDNA σχετικά με όσα συνέβησαν στο «Καραϊσκάκη» πριν από τη σέντρα του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν για την πρεμιέρα του Champions League. Τα επεισόδια με τους αστυνομικούς έκαναν τότε το γύρο του κόσμου, οι Βαυαροί προχώρησαν σε καταγγελία στην UEFA και το θέμα πήρε διαστάσεις.

Ακολουθεί η άποψη των οπαδών της Μπάγερν στην Ελλάδα, όπως μεταφέρθηκε στο SDNA και δημοσιεύθηκε, επίσης, στη σελίδα του κλαμπ www.bayernfans.gr.

«Οι κερκίδες σιγά-σιγά γεμίζανε με κόσμο και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα γίναμε μάρτυρες της ελληνικής νοοτροπίας, εντός ελληνικού γηπέδου, στην κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη. Δύο παράλληλα σε εξέλιξη γεγονότα έγιναν μία ανυπόστατη ιστορία κάποιου τυχάρπαστου που με την σειρά του, την δημοσίευσε στο διαδίκτυο και κάπου εκεί αρχίζουν όλα. Στη μια κερκίδα εξελίσσονταν η ιστορία του πανό μας και στη διπλανή κερκίδα χτυπούσε η αστυνομία τους οπαδούς. Δύο ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Άνευ ουσιαστικού λόγου και αιτίας ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού μας ζήτησε να κατεβάσουμε το πανό μας που απλά έγραφε "Θεσσαλονίκη". "Υπάρχουν κάφροι και δεν θέλουν να βλέπουν το όνομα Θεσσαλονίκη" μας τόνιζαν. Κάποια άτομα της ασφάλειας του Ολυμπιακού προσπάθησαν να λειτουργήσουν αυθαίρετα και να κατεβάσουν το πανό, χωρίς να υπάρχει ουδεμία εντολή από τη ΠΑΕ Ολυμπιακός, τη Μπάγερν και την UEFA. Το γεγονός είναι ότι το πανό κατέβηκε από εκεί που ήταν και πήγε σε μία καλύτερη θέση για εμάς. Το πανό δε προκάλεσε κανέναν φίλο του Ολυμπιακού, και ήταν αναρτημένο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα σε εμφανή θέση στο γήπεδο όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας από την παρακολούθηση του αγώνα, τα βίντεο και τις φωτογραφίες που υπάρχουν.

Όσον αφορά τα επεισόδια, η νοοτροπία μερικών φίλων του Ολυμπιακού ήταν προκλητική ενάντια στους φίλους της Μπάγερν. Μισή ώρα πριν το παιχνίδι, την ώρα δηλαδή που έμπαινε στο γήπεδο ο κύριος όγκος των φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας, μερίδα αυτών πέρασαν σαν κύριοι τους ανθρώπους της ασφάλειας και πλησιάζοντας στο μέρος των φιλοξενούμενων άρχισαν να προκαλούν με χειρονομίες και ύβρεις και να πετάνε αντικείμενα όπως αναπτήρες και πλαστικά κοντάρια από σημαίες. Πίσω από μια διμοιρία των ΜΑΤ, μια δεκάδα security, καθώς και με την ύπαρξη του plexiglass και διχτυών ανάμεσα στις δυο πλευρές, δεν θα υπήρχαν σοβαρά επεισόδια αν υπήρχε στοιχειώδη τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Όμως υπήρξε αλόγιστη βία από μια χούφτα αστυνομικούς που χτυπούσαν τους συνοπαδούς μας ακόμα και όταν υπήρχαν άτομα που έμπαιναν ανάμεσα τους και προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τους πάντες για να σταματήσουν τα επεισόδια και οι τραυματισμοί των συνανθρώπων μας.

Καταδικάζουμε την υπέρμετρη και απρόκλητη αστυνομική βία, και συμπαραστεκόμαστε στο πλευρό των οπαδών της Μπάγερν».

«Κάφροι που δεν θέλουν να βλέπουν το όνομα Θεσσαλονίκη»!