MENU

Ο Ολυμπιακός έχει πρεμιέρα σήμερα στα αστέρια αντιμετωπίζοντας την πιο δυνατή ομάδα του ομίλου την Μπάγερν Μονάχου. Ομως, αν οι Πειραιώτες κοιτάξουν την προϊστορία από τη νέα χιλιετία και μετά θα δουν πως δεν χάνουν από Γερμανούς στο «Καραϊσκάκης».

Αυτό έχει συμβεί μόλις μια φορά και μάλιστα στην τελευταία επίσκεψη γερμανικής ομάδας στο Φάληρο. Ηταν η Σάλκε που πέρασε με 1-2 από την έδρα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2012-13.

Τις προηγούμενες τρεις φορές (2 για το Champions League και 1 για το Κύπελλο UEFA), ο Ολυμπιακός έχει ισοπεδώσει τους αντιπάλους του από τη Γερμανία καθώς έχουν δεχτεί το λιγότερο από τρία γκολ.

Η πρόκριση στους «16»

Τη σεζόν 2007-08, ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Βέρντερ Βρέμης και στις 17 Δεκεμβρίου του 2007 της έριξε τριάρα (3-0) και πέρασε στους «16» της διοργάνωσης, αφού ισοβάθμησε στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου με τη Ρεάλ στους 11 πόντους και τερμάτισε στη 2η θέση του γκρουπ! Η ομάδα του Τάκη Λεμονή είχε βρει δίχτυα με τον Ιεροκλή Στολτίδη (12,74') και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς (70')

http://www.youtube.com/embed/lpvkKFXVMDg

Τεσσάρα και έφυγε για «32»

Την επόμενη σεζόν (2008-09), οι ερυθρόλευκοι βρήκαν στο δρόμο τους για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA την Χέρτα. Οι Βερολινέζοι επισκέφτηκαν το «Καραϊσκάκης» στις 18 Δεκεμβρίου 2008 και έβαλαν στις αποσκευές τους στην επιστροφή στη Γερμανία τέσσερα τεμάχια. Ο Ολυμπιακός σημείωσε και τα τέσσερα τέρματα του σε ένα ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον Ντουντού και πέρασε στους «32» της διοργάνωσης. Σκόρερ για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν οι Ντουντού (54'), Γκαλέτι (67΄), Τοροσίδης (86') και Ντιόγκο (89').

Την έστειλε στην κοιλάδα του Ρουρ με τρία τεμάχια

Έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια ώστε ο Ολυμπιακός να βρει ξανά στο δρόμο του Γερμανούς, καθώς η κληρωτίδα του έφερε την Ντόρτμουντ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες φιλοξένησαν την Μπορούσια στις 19 Οκτωβρίου 2011 και την έστειλαν πίσω στη κοιλάδα του Ρουρ με ήττα 3-1. Για την ομάδα του Βαλβέρδε βρήκαν δίχτυα οι Χολέμπας (8'), Τζιμπούρ (40') και Μοδέστο (79'), ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Λεβαντόβσκι (26').

Το πρώτο διπλό των Γερμανών στο νέο «Καραϊσκάκης»

Η τελευταία επίσκεψη γερμανικού συλλόγου στο Φάληρο, πριν τη σημερινή της Μπάγερν, ήταν τη σεζόν 2012-13 με την Σάλκε να φεύγει με το «διπλό» (1-2). Ο αγώνας διεξήχθη στις 18 Σεπτεμβρίου του 2012 και ήταν για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι Γερμανοί άνοιξαν στο σκορ με τον Χέβεντες στο 41΄, αλλά ο Αμπντούν ισοφάρισε στυο 58΄ και ένα λεπτό αργότερα ο Χούντελααρ διαμόρφωσε το τελικο αποτέλεσμα.

O Sέξι Ολυμπιακός της Ριζούπολης

Πάντως για την νέα χιλιετία, αυτή που μάζεψε τις πιο πολλές φορές την μπάλα από τα δίχτυα της ήταν η Λεβερκούζεν τη σεζόν 2002-03, όμως, τότε ο Ολυμπιακός είχε ως έδρα τη Ριζούπολη και είχε πικρατήσει με 6-2 επί της φιναλίστ του Champions League.

Απολογισμός; Τέσσερις νίκες και μια ήττα από Γερμανούς στην Ελλάδα από το 2000 και μετά με τα τέρματα να είναι 17-5!

«Πατάει» τους Γερμανούς στο «Καραϊσκάκης» (vid)