MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
BUNDESLIGA
Signal Iduna Park, Cosmote Sport 3HD
Borussia Dortmund
BORUSSIA DORTMUND
1 3
Bayern Munich
BAYERN MUNICH
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ξεκίνησε την σεζόν προβληματικά, ο Κάρλο Αντσελότι αποχώρησε από την τεχνική της ηγεσία αλλά η Μπάγερν Μονάχου είναι... κυνική με τον Χάινκες στον πάγκο, άλωσε το Ντόρτμουντ και έβαλε πλώρη για ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Το σπουδαίο ματς στο «Signal Iduna Park» ξεκίνησε με αρκετά γρήγορο ρυθμό και την Ντόρτμουντ να επισκέπτεται πρώτη τα αντίπαλα «καρέ» όταν η προσπάθεια του Ομπαμεγιάνγκ στο 12' κόντρα στον Σίλε και απομακρύνθηκε.

Η φάση αυτή σαν να... «αφύπνισε» την Μπάγερν που ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης και φρόντισε άμεσα να πάρει «κεφάλι» στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 16ο λεπτό ο Άριεν Ρόμπεν αξιοποίησε την πάσα του Χάμες και με «γλυκό» φαλτσαριστό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Μπίρκι κάνοντας το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

Μάλιστα, το τέρμα αυτό του Ολλανδού είχε σημειολογική αξία καθώς έφτασε τα 93 με την φανέλα της ομάδας και έγινε ο πρώτος μη Γερμανός σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Οι Βεστφαλοί πλησίασαν στην ισοφάριση με τον Γιαρμολένκο (30') και τον Καγκάβα (32') με την Μπάγερν πάντως να είναι αυτή που τελικά διπλασίασε τα τέρματά της με τον Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός με τακουνάκι είδε την μπάλα να αλλάζει πορεία στον Βάιγκλ και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-2, σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Μάλιστα, η Μπορούσια έχασε και τον Παπασταθόπουλο λόγω τραυματισμού, με τον Έλληνα αμυντικό να αποχωρεί και να σκορπίζει ανησυχία στις τάξεις της Εθνικής ομάδας.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με εκατέρωθεν ευκαιρίες για τις δύο ομάδες με πρωταγωνιστές τους Λεβαντόφσκι, Τιάγκο και Ομπαμεγιάνγκ αλλά το 0-2 παρέμενε. Ο Πολωνός στο 64' έχασε τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσει» την νίκη και τελικά αυτό επιτεύχθηκε από τον Αλάμπα.

Ο διεθνής αριστερός μπακ έκανε την σέντρα από τα αριστερά, κανείς δεν συμμετείχε στην πορεία της μπάλας και ο Αυστριακός διαμόρφωσε το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Μπάγερν.

Η Ντόρτμουντ έψαξε το γκολ της... τιμής και τελικά το βρήκε με τον Μπάρτρα στο 89' να κάνει το 1-3, σκορ που έμεινε μέχρι και το φινάλε του «Klassiker».

Το τρίποντο της νίκης πάντως δεν άλλαξε κάτοχο, η Μπάγερν έφτασε τους 26 βαθμούς και ξέφυγε στο συν τέσσερα από την δεύτερη Λειψία, βυθίζοντας στην εσωστρέφεια την Μπορούσια του Πίτερ Μποζ.

http://rutube.ru/video/embed/3bdf7d5e49f76d612a51c35a2e142a4c
Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 1-3