MENU

Ο Μίτσελ βρίσκεται πλέον στην Μαρσέιγ, τον γαλλικό «Ολυμπιακό», αναλαμβάνοντας σε μια δύσκολη στιγμή την ομάδα γλιτώνοντας κιόλας την προετοιμασία που όπως και ο ίδιος έχει παραδεχθεί την βαριέται!

Με αφορμή βεβαίως την έλευση του Μίτσελ στην Μαρσέιγ οι Γάλλοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να μάθουν πράγματα για τον προπονητή Μίτσελ από τους Γάλλους που είχαν συνεργαστεί μαζί του στον Ολυμπιακό. Μπονγκ και Γιαταμπαρέ έβγαλαν τα «μαχαίρια» και «έσφαξαν» τον Ισπανό προπονητή με τις δηλώσεις του. Λογικό βεβαίως καθώς ήταν στους παίκτες που ο Μίτσελ φρόντισε να «τελειώσει» από τον Ολυμπιακό. Και οι δύο είχαν ως κύριο λόγο της «καραντίνας» Μίτσελ εξωαγωνιστικούς λόγους.

Ο party animal Μπονγκ μετά την πρώτη του χρονιά μπήκε στην «μαύρη» λίστα του Μίτσελ ενώ ο Γιαταμπαρέ που στο πρώτο του εξάμηνο (και το μοναδικό) που έπαιξε στον Ολυμπιακό φρόντιζε να πηγαίνει στις περισσότερες προπονήσεις στο παρά ένα στο Ρέντη. Και έτσι ο Μίτσελ, καθώς δεν επρόκειτο και για τους καλύτερους παίκτες που είχε τους τελειώσε. Τώρα και οι δύο πήραν μια μικρή «άτυπη» ρεβάνς με τις δηλώσεις τους για τον Ισπανό τεχνικό. Καρεμπέ και Ισά από την άλλη μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Μίτσελ, με τον δεύτερο μάλιστα να είναι κοινό μυστικό πως ειδικά προς το τέλος του Ισπανού στον Πειραιά δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά. Αλλά ο Ισά είναι έξυπνος άνθρωπος…

Πάμε και στον Νίκο Βέργο που ήταν ένας από τους παίκτες που ήρθε στο προσκήνιο, έστω και για λίγο με τον Μίτσελ. Ήταν ο πιτσιρικάς που είχε βάλει στο Ολντ Τράφορντ ο Ισπανός στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν αναζητούσε το γκολ που θα έστελνε τον Ολυμπιακό στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πλούσιο ταλέντο διαθέτει ο Βέργος και για αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Πέρσι στην ομάδα Νέων όπου έμεινε έκανε «παπάδες». 19 χρονών ο Βέργος όμως δεν «χωράει» στον Ολυμπιακό για αυτό και πηγαίνει όπως όλα δείχνουν δανεικός στην Έλτσε. Για να παίξει στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας έχοντας μάλιστα και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι. Άρα το πλάνο «τον δίνουμε για να παίξει και να ψηθεί» δεν παίζει. Και προφανώς υπάρχει το «γιατί» τελικά ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής, 19χρονος από τις Ακαδημίες της ομάδας δεν μπορεί να βρει χώρο στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Απάντηση με σιγουριά δεν έχω να δώσω…

Πάμε και στον Μανιάτη που στις αρχές της εβδομάδας ένοιωσε ενοχλήσεις στην προπόνηση και αποχώρησε. Και από τότε δεν κάνει προπονήσεις σε ένα διάστημα που είχε βάλει την αντίστροφη μέτρηση για τα καλά μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ. Προφανώς και ο Μανιάτης έκανε ότι μπορούσε από τα χέρια του για να επιστρέψει γρήγορα στα γήπεδα. Και προφανώς οι εξετάσεις που έκανε μετά τον τραυματισμό του πήγαν στην Ιταλία για να δουν οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει, και μετά και από κοντά, τι ακριβώς έχει συμβεί με τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Τέτοιοι σοβαροί τραυματισμοί όπως αυτός που είχε ο Μανιάτης την περσινή σεζόν είναι λογικό να βγάζουν συνεχώς προβλήματα. Και όσο περισσότερο ανεβάζει ρυθμούς τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο βαθμός επικινδυνότητας. Η ουσία είναι πως ο Μανιάτης θα χρειαστεί χρόνο ακόμη και υπομονή για να είναι στο 100% των δυνατοτήτων του. Κάτι άλλωστε που ήξερε από την αρχή της προετοιμασίας το τεχνικό τιμ της ομάδας.

Ο Μιτσελ, ο Βέργος και ο Μανιάτης