MENU

Μία ματιά στον πίνακα στατιστικών της Σούπερ Λιγκ, αρκεί για να αντιληφθεί κάποιος τις αρκετές... ανορθογραφίες που υπάρχουν και οι οποίες συνδέονται άμεσα με τις διαιτησίες του πρωταθλήματος. 

Στοιχεία που προκαλούν αρκετά ερωτηματικά, όπως επί παραδείγματι: Πώς μπορεί η ομάδα που είναι 1η στο βαθμολογικό πίνακα, δηλαδή ο ΠΑΟΚ, να έχει κάνει σχεδόν 40% περισσότερα φάουλ απ' όσα κέρδισε; Πώς γίνεται να βρίσκονται σε παρόμοια θέση τόσο ο 3ος Παναθηναϊκός, όσο και ο 4ος, Αστέρας Τρίπολης, με τους Αρκάδες μάλιστα να αγγίζουν επίσης το ποσοστό του Δικεφάλου! Είναι λογικό να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές με τον 2ο της βαθμολογίας;

Τα στοιχεία αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια τους συντριπτική κατοχή μπάλας, με ποσοστά άνω του 60%. Το SDNA άρχισε από χθες να... ξεσκονίζει τη στατιστική καταγραφή της Λίγκας, με τις κάρτες που έχουν δεχτεί οι ομάδες, γεγονός που φυσικά απορρέει κι από τα φάουλ που τους έχουν χρεωθεί και παρουσιάζει στοιχεία με αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον.Ίδιες επιθέσεις, «χάος» στα φάουλ

Ο Δικέφαλος του Βορρά παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν σε απόσταση... αναπνοής, με τον Παναθηναϊκό να τους ακολουθεί. Τόσο ο ΠΑΟΚ ωστόσο, όσο κι ο Ολυμπιακός βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο στο επιθετικό κομμάτι, με τους Πειραιώτες να μετρούν μόλις ένα γκολ περισσότερο.

Εκείνο όμως που δυσκολεύεται να εξηγήσει κανείς, είναι η τεράστια διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες (Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ) στο θέμα των φάουλ, αφού στους Θεσσαλονικείς έχουν χρεωθεί ακριβώς 100 περισσότερα (251 έναντι 151), ήτοι σχεδόν 65%!

Όσο για τα φάουλ που κέρδισε η κάθε ομάδα, υπάρχει κι εδώ σημαντική, αλλά μικρότερη διαφορά. Συγκεκριμένα πρόκειται για 31 συνολικά, ήτοι σχεδόν δύο ανά παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να μετράει 218 και τον ΠΑΟΚ 187, ακόμα λιγότερα ωστόσο είναι εκείνα που έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός, έχοντας 182. Όσο για τον Αστέρα που βρίσκεται στο -2 από τους  «πράσινους, έχει 21 περισσότερα.Τα λάθη... μεγαλώνουν τα ερωτηματικά

Εκείνο ωστόσο που ξενίζει ακόμα περισσότερο, αφορά μία στατιστική κατηγορία που συνδέεται άμεσα -και- με τα φάουλ, εκείνη των λαθών. Αυτό γιατί την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει κάνει λιγότερα λάθη από τους πρωταθλητές (619 έναντι 632), παρ' όλα αυτά μετράει πολύ περισσότερα "φάουλ υπέρ", έναντι "φάουλ κατά", ευρισκόμενος στο +64, τη στιγμή που «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο... -67!

Από... κοντά όμως βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός, που επίσης έχει αρνητικό πρόσημο και παρ' ό,τι πρόκειται για τον 3ο της βαθμολογίας, έχει κάνει περισσότερα φάουλ, απ' όσα κέρδισε (-39). Δύο δηλαδή ομάδες που παίζουν παραδοσιακά ποδόσφαιρο κατοχής κι έχουν την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, άρα ο αντίπαλος είναι αυτός που. κυνηγάει, έχουν κερδίσει λιγότερα φάουλ από αυτά που τους χρεώθηκαν!

Τη μεγαλύτερη απόσταση ωστόσο σε ολόκληρη τη Σούπερ Λιγκ, την παρουσιάζει ο 4ος Αστέρας Τρίπολης, με -86 (289-203)!* Τα στατιστικά που δίνει το επίσημο σάιτ της Λίγκας, αφορούν ως και τη 15 αγωνιστική.

Το SDNA πιστό στην υποχρέωση που εξ αρχής εξήγγειλε θα συνεχίσει την έρευνα για όλα τα κακώς κείμενα στο σάπιο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μείνετε συντονισμένοι...

Οι διαιτητές τρελαίνουν κόσμο...