MENU

Στην εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο Αλέξης Κούγιας και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, κυρίως για μια συνάντηση που είχε πριν από λίγες μέρες με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

 Ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής είπε συγκεκριμένα:

«Πήγα πρόσφατα στον Μελισσανίδη. Εκείνος με φώναξε. Μου είπε “έχεις γεμίσει την καρδάρα και πας να την χύσεις για μια μεταγραφή”. Του απάντησα ότι με την ταλαιπωρία που έχω υποστεί στο ποδόσφαιρο, με τα πρόστιμα που μου έχουν επιβληθεί, έχω εξαντληθεί οικονομικά. Αν δεν πούλαγα τον Πλέγα στον Ολυμπιακό θα είχα διαλυθεί. Ο Μαρινάκης έσωσε οικονομικά την Παναχαϊκή με αυτή την πώληση.

Ο Μελισσανίδης μου είπε τι έχει αποφασίσει να κάνει. Συγκεκριμένα μου είπε: “Ξέχασε τον Μελισσανίδη που ήξερες. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα όμορφο ποδόσφαιρο; Θέλεις να γίνεις πρόεδρος στην ΕΠΟ;”. Του είπα ότι θα το έκανα, αν μου εξασφάλιζε τα χρήματα για να συντηρηθεί το δικηγορικό μου γραφείο και η Παναχαϊκη.

Τον ρώτησα αν είναι αλήθεια τα όσα έχουν καταγγελθεί εναντίον του για την υπόθεση του Ζωγράφου. “Πιστεύεις ότι το έχω κάνει εγώ;” με ρώτησε. Του είπα ευθέως: “Έχω δώσει πολύ σκληρή κατάθεση για σένα στον εισαγγελέα”. Μου απάντησε “το ξέρω. Και δεν ήθελα να σε πάρω πριν καταθέσεις. Σε πήρα αφού την έδωσες”.

Αυτό που έκανε ο Μελισσανίδης το εκτιμώ πολύ. Και συμφωνήσαμε μαζί, να συνεργαστούμε πραγματικά, όλοι οι υγιείς που έχουμε ομάδες, να κάνουμε ένα ποδόσφαιρο καλύτερο.

Προσωπικά, για την υπόθεση Ζωγράφου κρατάω αποστάσεις. Δεν ξέρω αν προέρχεται από τον Μελισσανίδη. Ειδικά μετά τη συνάντηση μαζί του, κρατάω αποστάσεις. Βέβαια, η άλλη πλευρά, ο Μαρινάκης, ο Σαρρής, ο Ζωγράφος, ο Ακρίδας, λένε ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία.

Παραδέχομαι όμως, ότι στον εισαγγελέα κατέθεσα με προκατάληψη για τον Μελισσανίδη»!

 «Ο Μαρινάκης που σιχαίνομαι και που θέλω»!

Αναφορικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τα όσα περιλαμβάνονται στις καταθέσεις του για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε:

«Εγώ δεν θέλω να φύγει ο Μαρινάκης από το ποδόσφαιρο. Αλλά δεν θέλω τον Μαρινάκη που έβριζε τον Σισέ. Αυτόν τον Μαρινάκη τον σιχαίνομαι. Τον Μαρινάκη που έλεγε “σκουπίδια” εμένα και τον Αλαφούζο, τον σιχαίνομαι. Εγώ θέλω τον Μαρινάκη που έδωσε συγχαρητήρια στον Αναστασιάδη. Και γενικά δεν θέλω κανέναν που με χρησιμοποιεί και που θέλει να με στύψει σαν λεμονόκουπα.

Ο Μαρινάκης δεν είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είναι προστάτης και ωφελούμενος της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως έχω καταθέσει, η εγκληματική οργάνωση αποτελείται από προέδρους Ενώσεων και υπαλλήλους της ΕΠΟ, οι οποίοι ελέγχουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 1996 ως σήμερα. Αυτοί είναι που πωλούν τον έλεγχο στους εκάστοτε ισχυρούς.

Ως το 2002, τον απόλυτο έλεγχο τον είχε ο Κόκκαλης. Τότε ασκήθηκαν και πάλι ποινικές διώξεις, αλλά η δικογραφία βάλτωσε στο γραφείο ενός ανακριτή και δεν προχώρησε ποτέ. Ο Κόκκαλης κυριάρχησε και στη συνέχεια, αλλά επειδή έβγαιναν δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν υπήρχε ιδιαίτερη αντίδραση.

Τον Κόκκαλη τον έδιωξε από το ποδόσφαιρο ο Νίκος Πατέρας. Μαζί έδιωξε και τον Γκαγκάτση με την παραπομπή του στο δικαστήριο. Με την ίδια έννοια, προστάτης τότε του συστήματος ήταν ο Πατέρας.

Μετά ήρθε ο Σαρρής. Προστάτης και ωφελούμενος είναι ο Μαρινάκης, αλλά δεν είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Τα πρόσωπα στην ΕΠΟ παραμένουν πάντα ίδια. Η εγκληματική οργάνωση είναι πάνω-κάτω ίδια από το 1996. Κατά καιρούς εμφανίζονται και νέα ταλέντα, όπως τελευταία ο Παπακωνσταντίνου. 

Περί… τουμπανιάσματος!

Αναφορικά με τις συνομιλίες που περιλαμβάνονται στο πόρισμα Κορέα και για τα όσα έχει πει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του για Μαρινάκη και Ολυμπιακό, ο Αλέξης Κούγιας τα επιβεβαίωσε και είπε πως αποτελούν προσωπικές κρίσεις και νομικές εκτιμήσεις και δεν τα παίρνει πίσω.

Ωστόσο, στάθηκε σε δυο σημεία για τα οποία υποστήριξε ότι έκανε λάθος εκτίμηση. Πρώτον, τόνισε ότι στις συνομιλίες Μαρινάκη-Σαρρή δεν γίνεται λόγος για τους διαιτητές Αμπάρκιολη και Κάμπαξη που «έσφαξαν» την Παναχαϊκή και δεν ανέβηκε κατηγορία το 2012, αλλά μιλούν για άλλα παιχνίδια της Παναχαϊκής και για τους διαιτητές Ιωαννίδη και Μάνταλο. Δεύτερον, στη συνομιλία Μαρινάκη-Καραπαπά, ο Αλέξης Κούγιας διαπίστωσε παίρνοντας αντίγραφο του ηχογραφημένου, ότι η έκφραση «να τον τουμπανιάσουμε» δεν είχε τελικά την έννοια να τον δείρουν ή να τον σκοτώσουν, αλλά ότι η ακριβής απομαγνητοφώνηση αναφέρει ότι «θα πω στα σάιτ να τον τουμπανιάσουν», δηλαδή να πουν σε δημοσιογράφους να γράψουν εναντίον του.

Τέλος, ο κ. Κούγιας δήλωσε ανοιχτά, πως «αν μου το ζητήσουν όλοι, θα γίνω πρόεδρος της ΕΠΟ και θα καθαρίσω το ποδόσφαιρο μέσα σε ένα χρόνο»!

Όσο για τον ποιον θα ήθελε τώρα να δει σε αυτή τη θέση, ανέφερε χωρίς δεύτερη σκέψη το όνομα του Γιώργου Λυσαρίδη.

Κούγιας: «Κατέθεσα με προκατάληψη για τον Μελισσανίδη»!