MENU

Είναι διαφορετικό όμως το dvd από την προπόνηση. Και σε αυτές τις λιγοστές προπονήσεις ο Πορτογάλος βλέπει σιγά-σιγά την κατάσταση του κάθε παίκτη συνολικά, τα συν και τα πλην που έχει το τωρινό ρόστερ αλλά και τις αναγκαίες προσθήκες που πρέπει να γίνουν. Είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Με γνώμονα αρχικά το «ξεκαθάρισμα» του τωρινού ρόστερ και την ενίσχυση του με περισσότερο ποιοτικούς παίκτες σε θέσεις κλειδιά. Επιδιώκοντας να…μπούμε στην θέση του Σίλβα μετά την πρώτη εικόνα που έχουμε από την προετοιμασία του Πορτογάλου στο Ζέεφελντ καταγράφουμε και τα πρώτα συμπεράσματα μας.

Με μεγάλο ρίσκο για σημαντικές αποκλίσεις, «αδικίες» ή πρόωρες εκτιμήσεις που δεν θα επαληθευτούν. Είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα και η εμπειρία των δέκα προετοιμασιών που έχω την τύχη να έχω παρακολουθήσει μου έχει διδάξει πως αυτή η περίοδος κρύβει «παγίδες» για σίγουρες εκτιμήσεις και συμπεράσματα.

Ας αρχίσουμε όμως. Για τις θέσεις κάτω από τα γκολποστ, ούτε λόγος. Όσο ο Ρομπέρτο είναι παρών, όλα καλά. Και ο Λόρια δείχνει καλή εικόνα αλλά και οι δύο πιτσιρικάδες, Χουτετσιώτης και Γιαννιώτης.

Στην άμυνα επίσης η εικόνα είναι πολύ καλή. Ο Μποτία έχει εξαιρετική εικόνα, ο Ισπανός που τόσο πολύ μας απασχόλησε αρνητικά στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν αλλά από το δεύτερο μισό και μετά έχει ανηφορική πορεία. Ο Σιόβας στο καλό υψηλό επίπεδο, το ίδιο θετικοί και οι Αυλωνίτης, Βούρος. Στα μπακ Μαζουάκου, Σαλίνο και Ελαμπντελαουί έχουν μπει δυναμικά όμως υπάρχει ένα θεματάκι με την ενίσχυση.

Δεύτερο αριστερό μπακ δεν υπάρχει, ενώ καλό είναι να αναμένουμε την πιθανότητα να υπάρξουν εξελίξεις με τον Ομάρ. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Στα χαφ ο Γιαταμπαρέ είναι μέχρι στιγμής ο μεγάλος νικητής καθώς έχει «ψήσει» για τα καλά τον Σίλβα και είναι και ο λόγος σε μεγάλο βαθμό που δεν έχει προχωρήσει ακόμη η μεταγραφή του Ντιόπ.

Ο Τζανδάρης ψάχνει τα πατήματα του, οι πιτσιρικάδες Λάτσι, Ζντιέλαρ έχουν ποδοσφαιρικό θράσος και ο Μπουχαλάκης μέρα την μέρα λειτουργεί καλύτερα. Για τους Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς δεν χρειάζονται πολλά-πολλά, γνωστό τι μπορούν να προσφέρουν, ήρθαν σε καλή κατάσταση στην προετοιμασία.

Στις πτέρυγες τώρα ο Φορτούνης αν και soft πολλές φορές έχει το κάτι παραπάνω, ο Γιαννιώτας μπήκε φουριόζος τις πρώτες δύο μέρες, ο Κολοβός είναι πιο ώριμος αλλά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι Ντοσεβί, Ντουρμάζ ήρθαν σε καλή φυσική κατάσταση. Στα επιτελικά χαφ ο Τσόρι κάνει πλάκα, ο Φουστέρ πάει «σβηστά», ο Μαρτίνες έχει ζόρια, του προέκυψε και το θέμα με τους προσαγωγούς.

Στην επίθεση έχει «ψωμί» καθώς ο Μπενίτες ακόμη δεν έχει προπονηθεί λόγω τραυματισμού, ο Χάρα είναι ναι μεν αλλά, ο Καραμάνος δείχνει να είναι πίσω, ο Ολαιτάν επέστρεψε και παλεύει να βρει τον καλό του εαυτό και ο Πουλίδο ακόμη δεν έχει λυθεί. Όλα αυτά βεβαίως με την εικόνα που δείχνουν έως τώρα στις προπονήσεις κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Ποιοτική βελτίωση είναι δεδομένο πως θέλει ο Ολυμπιακός για να πετύχει τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει. 3-5 μεταγραφές σε θέσεις κλειδιά (στόπερ, μπακ, εξτρέμ, επίθεση, ίσως και μεσαία γραμμή) χωρίς να υπολογίζουμε πιθανές πωλήσεις. Γιατί αποχωρήσεις επειδή κάποιοι δεν θα περάσουν τις «εξετάσεις» δεδομένα θα υπάρξουν.

Ρισκάροντας μια πρώτη αποτίμηση...