MENU

Βεβαίως, δεν έχει πολλή σημασία σε τέτοιου είδους... συνευρέσεις να το απολαμβάνουν το ίδιο και τα δύο μέρη, παρόλα ταύτα, μετά από μια τέτοια νυχτερινή... απόδοση, από αβρότητα, συνηθίζεται να ρωτά κανείς και τον παρτενέρ: Σας άρεσε λοιπόν; Το απολαύσατε όσο κι εμείς;

Διότι περί αυτού επρόκειτο. Λίγο καταιγιστικό, λίγο βίαιο, ελαφρώς καταπιεστικό και κάπως εξευτελιστικό, εντός της έδρας του αντιπάλου, ανηλεές ποδοσφαιρικό σφυροκόπημα. Από αυτό που αφήνει μελανιές και ερεθισμούς, στο σώμα και την ψυχή. Προπονητικό, αγωνιστικό και οπαδικό ξεβράκωμα λέγεται. Και κατά βάθος, δε μπορεί, γεννά και μια ικανοποίηση και για όποιον το υφίσταται. Άρρωστη μεν, ικανοποίηση δε. Ειδάλλως η... υποταγή, δε θα είχε τόση ζήτηση.

Διότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε απλώς το κύπελλο στο ΟΑΚΑ. Αιχμαλώτισε και καθυπόταξε έναν αντίπαλο, που φάνταζε ανυπεράσπιστος στο έλεός του. Του έδωσε ένα καλό μάθημα και μια υπόσχεση για όσα έρχονται τόσο γρήγορα, που ούτε θα το καταλάβουμε. Και το έκανε αυτό αν και οι κακόμοιροι, βαυκαλίζονταν πως ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Που και να μην ήταν...

Διότι ο ΠΑΟΚ “έπαιξε” το τρέιλερ όσων ακολουθούν. Βλέπετε εκείνος δεν έχει συνταξιούχο προπονητή και δανεικά αστέρια που θα σκορπίσουν σε λίγες εβδομάδες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Ούτε κατηγορούμενο κακουργηματικά μεγαλομέτοχο που να τον βασανίζουν μεγαλύτεροι πονοκέφαλοι. Θα είναι εδώ και του χρόνου και του παραχρόνου – υπομονή και αντοχή να έχετε. Πιο έτοιμος. Λιγότερο ανυποψίαστος επαρχιώτης.

Αυτή η ομάδα στην τελευταία παράσταση της σεζόν, με τον πιο εμφατικό τρόπο υπενθύμισε σε όλους ότι μπορεί κανείς να ξεγελά τους πάντες για λίγο, λίγους για πάντα, αλλά όλους, για πάντα, είναι αδύνατο. Έρχεται κάποια αναπόφευκτη στιγμή, που η πραγματικότητα σκάει στη μούρη σου και διαλύει παραμύθια, προπαγάνδα και τελάληδες.

Τώρα συνεχίστε να κοροϊδεύεστε παρέα με τους ψεύτες που σας βολεύουν, πως ο Ρώσος ολιγάρχης, ο γραφικός Ρουμάνος και οι Μάου Μάου είναι... πρόσκαιρο φαινόμενο και ασήμαντο μέγεθος. Ότι μπορεί με διαιτητές, βοηθούς, δανεικούς και υπερτιμημένα παικτάκια της σειράς να συνεχίσετε τα επόμενα χρόνια να κυριαρχείτε και αφού ξεφτιλιστείτε όλοι μαζί αλληλοσυνεργαζόμενοι, ελάτε και του χρόνου.

Στο χορτάρι όμως, καλά; Γιατί στα χαρτιά, είστε άφταστοι...

Σας άρεσε και σας, όσο και σε μας;