MENU

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας τόνισε ακόμα ότι θα πρέπει όλοι να γίνουν πιο επαγγελματίες και στάθηκε στην πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διεθνείς. 

«Τα προβλήματα δεν είναι απλά. Έχουμε πολλούς λόγους που βρισκόμαστε εδώ. Πρέπει να ισορροπήσουμε την κατάσταση, να σκεφτόμαστε το που είμαστε και τις αδυναμίες μας. Πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να είμαστε όλοι περισσότερο επαγγελματίες. Να κάνουμε ένα πιο δυνατό ελληνικό ποδόσφαιρο, να μας δώσει περισσότερους παίκτες για την Εθνική και οι νέοι να παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες», ανέφερε αρχικά ο Μαρκαριάν και πρόσθεσε: «Πρέπει να έχουμε περισσότερες κατηγορίες από τις τρεις που έχουμε τώρα, διότι είναι λίγες. Πρέπει να βρούμε πιο είναι το στυλ μας και να το αποφασίσουμε από κοινού. Όποιος θα αναλάβει αυτό το πρότζεκτ, πρέπει να έχει σεβασμό και αγάπη για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να δουλεύει γι' αυτό και όχι για τον εαυτό του. Πρέπει να διορθώσει πράγματα η Ομοσπονδία. Το συμβόλαιό μου λήγει τον Δεκέμβριο και θα βοηθήσω μέχρι τότε σίγουρα. Κάθε μέρα δουλεύουμε πολύ και θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θέλει όμως νέο πλάνο και αποφάσεις σημαντικές. Θα δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε». 

Για τις αλλαγές που εξετάζει να κάνει συγκριτικά με το ματς απέναντι στα Νησιά Φορέ, ο Μαρκαριάν σημείωσε: «Θα φτιάξουμε την καλύτερη ομάδα που μπορούμε, διότι για μας είναι πολύ σημαντικό ματς. Θα προσέξουμε λίγο όσους είναι πολύ κουρασμένοι ή ήταν τραυματίες, θα δώσουμε ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες και πρέπει να φρεσκάρουμε και κάποιους».Για τα άσχημα αποτέλεσμα της Εθνικής, Μαρκαριάν υπογράμμισε: «Γνωρίζουμε την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δούλευα πριν το 2004 στην Ελλάδα και το 2004 η Ελλάδα ήταν στην καλύτερη κατάστασή της. Από εκεί και μετά, είχε καλές παρουσίες σε Εuro και Μουντιάλ, αλλά μετά άρχισε να πέφτει και τώρα είμαστε πολύ χαμηλά. Εγώ δεν τα ξέρω όλα, επειδή έχω επιστρέψει εδώ και τέσσερις μήνες και προσπαθούμε με τους παίκτες και τους παράγοντες να ανέβουμε. Είμαστε πολύ χαμηλά. Τα τελευταία αποτελέσματα είναι ιστορικά και πολύ άσχημα και πρέπει να τα ξεπεράσουμε». 

 Για την ψυχολογία των διεθνών, ο Μαρκαριάν είπε: «Είναι πολύ κακή η ψυχολογική κατάσταση. Μιλήσαμε με τους παίκτες και είπαμε πως πρέπει να δουλέψουμε και να αντιδράσουμε. Πρέπει να αρχίσουμε κάτι νέο στο φιλικό με την Πολωνία. Υπάρχουν μετά δυο μήνες για το επόμενο ματς και θα το αναλύσουμε όταν έρθει η ώρα. Η Εθνική Ελλάδας και όποιος παίκτης φοράει την φανέλα, πρέπει να παίζει για το καλύτερο, να είναι σοβαρός και θα δώσω ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες για να δω τι μπορούν να προσφέρουν στο μέλλον».Σε ερώτηση για το αν πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές και ποιες θα είναι αυτές, ο Μαρκαριάν απάντησε: «Όταν μια ομάδα έχει την πίεση που είχε η Ελλάδα και η πρώτη του γκρουπ έχει μεγάλη διαφορά από εμάς, τότε καταλαβαίνεις πόσο πιεσμένοι είμαστε. Ήμασταν πίσω βαθμολογικά και η ισοπαλία δε μας έκανε. Έπρεπε λοιπόν να βρούμε τις σωστές ισορροπίες. Το Σάββατο δώσαμε πέντε ευκαιρίες στους αντιπάλους, διότι έπρεπε να βγούμε πιο μπροστά. Εμείς κάναμε δέκα ευκαιρίες και δεν μπορούσαμε να βάλουμε γκολ. Μας πόνεσε η ήττα. Τα λάθη έγιναν όχι γιατί δεν είμαστε καλοί, αλλά πιεσμένοι. Έκανε χειρότερα τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι η νίκη της Ουγγαρίας. Σήμερα, είδαμε δυο φορές το ματς με τα Νησιά Φερόε για να αναλύσουμε τα λάθη μας. Θα συνεχίσουμε την δουλειά μας».Για τη στήριξη που έχει από την ΕΠΟ, ο Μαρκαριάν τόνισε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο και την διοίκηση. Εγώ θα ήθελα να μπορώ να πω ότι θέλω να μείνω δέκα χρόνια, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι, διότι δεν έχουν πάει ως τώρα καλά. Αν έχω πρόταση να συνεχίσω, θα το σκεφτώ πολύ. Εγώ θέλω να δουλεύω και να είναι εντάξει τα πράγματα, όχι απλά να είμαι κάπου και να εργάζομαι». 

Μαρκαριάν: «Να είμαστε όλοι περισσότερο επαγγελματίες»