MENU

Το βράδυ του Σαββάτου (6/6, 21:45) όλα τα υπόλοιπα -για τους ποδοσφαιρόφιλους- σταματάνε και τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Βερολίνο, στον μεγάλο τελικό του Champions League.

«Μπλαουγκράνα» και «μπιανκονέρι» δίνουν τη... μάχη για το πολυπόθητο τρόπαιο. Το κοινό των δύο ομάδων όμως, αναμένεται να δώσει τη δική του προκειμένου να προσφέρει δύναμη κι ώθηση στην ομάδα του. Το SDNA θυμάται τις πιο χαρακτηριστικές «παραστάσεις» των οπαδών των δύο ομάδων, κατά τη διάρκεια της σεζόν.Γιουβέντους«Το ποδόσφαιρο στο Τορίνο είμαστε εμείς»

Κάπως έτσι ήθελαν να υπενθυμίσουν οι οπαδοί της Γιουβέντους στους αντίστοιχους της Τορίνο πως η πόλη ανήκει στην πρώτη...

Ντέρμπι της πόλης ανάμεσα στις δύο ομάδες κι οι οργανωμένοι είχαν ετοιμάσει κάτι το ιδιαίτερο. Το σήμα της Γιουβέντους δέσποζε στη μέση της κερκίδας και γύρω του υπήρχαν πανό τα οποία έγραφαν: «Το σύμβολο ανήκει σε εμάς. Το ποδόσφαιρο στο Τορίνο είμαστε εμείς. Γιουβέντους μέχρι το τέλος».

«Είσαι ο ήλιος μέσα μου»

Γυρίζοντάς το στο... ποιητικό στην αναμέτρηση με τη Μίλαν, οι οπαδοί της «Γηραιάς Κυρίας» ήθελαν να εκφράσουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο την αγάπη τους προς την ομάδα.

Η μία κερκίδα είχε το σήμα της ομάδας κι έγραφε «Με κάνεις να λάμπω ότι δεν υπάρχει φως, είσαι ο ήλιος μέσα μου» ενώ απέναντι υπήρχε το κλασικό «Forza».

Γιουβέντους αλά ιταλικά

Με τον πλέον κλασικό τρόπο αποφάσισε να υποδεχθεί τη Μονακό η Γιουβέντους, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το γήπεδο σχημάτιζε τη λέξη «Γιούβε», με τα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας ενώ στη μέση υπήρχε μία καρδιά.

https://www.youtube.com/embed/a7Flv_JLqv4

«Είμαστε έτοιμοι για το τρόπαιο»

Πρώτο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο Τορίνο, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Champions League και το μυαλό δεν θέλει και πολύ να... ταξιδέψει προς τον τελικό. Κάπως έτσι, ένιωθαν εκείνη την ώρα οι οπαδοί της Γιουβέντους.

Τα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας δέσποζαν για άλλη μία φορά στο γήπεδο και στη μία κερκίδα έγραφε «We Are Ready» ενώ στην άλλη υπήρχε ένα πανό το οποίο αποτύπωνε το πολυπόθητο τρόπαιο.

https://www.youtube.com/embed/h6DxCzZP00w

ΜπαρτσελόναΟ 12ος παίκτης

Όπως πάντα, το «κλάσικο» ανάμεσα στους δύο... γίγαντες του ισπανικού ποδοσφαίρου μαγνητίζει πολλά βλέμματα σε όλον τον κόσμο.

Στο ντέρμπι της 22ης Μαρτίου, ανάμεσα σε Μπάρτσα και Ρεάλ, οι οπαδοί των Καταλανών ετοίμασαν ένα απλό, πλην όμορφο κορεό, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους προς την ομάδα τους.

Το «Καμπ Νου» είχε φορέσει τα καλά του και το γήπεδο, στη μέση του, σχημάτιζε μία φανέλα με τον αριθμό «12», που αφορούσε στον κόσμο, ο οποίος αποτελούσε τον 12ο παίχτη του συλλόγου.

«Είμαστε έτοιμοι»

Στις 6 Μαΐου η Μπαρτσελόνα φιλοξενούσε την Μπάγερν Μονάχου, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την ημιτελική φάση του Champions League. Το αποτέλεσμα γνωστό (3-0 με... όργια του Μέσι), όμως η κερκίδα είχε δώσει άλλη μία «παράσταση».

Πριν την έναρξη, έβλεπες σε όλο το γήπεδο τις χρονολογίες στις οποίες οι «μπλαουγκράνα» στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης και στη μέση έγραφε: «We Are Ready», δηλώνοντας πως όλοι είναι έτοιμοι να προστεθεί ένα ακόμη τρόπαιο, εκείνο του 2015...

Το «αντίο» στον Τσάβι

Κάθε παίκτης, όταν αποχωρεί από μία ομάδα στην οποία έχει περάσει σχεδόν τη μισή του ζωή, αξίζει μία στιγμή αποθέωσης. Μία δική του -αποκλειστικά- στιγμή. Και στην περίπτωση του Τσάβι, ό,τι έγινε, ξεπέρασε κάθε προσδοκία του...

Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Primera Division, η Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η οποία τελικώς έφυγε με την ισοπαλία (2-2) η οποία της εξασφάλισε τη σωτηρία της. Κανείς φίλος των Καταλανών όμως, δεν θα θυμάται την αναμέτρηση για το αποτέλεσμα.

Ο εμβληματικός αρχηγός των «μπλαουγκράνα» έπαιζε το τελευταίο του ματς στο πρωτάθλημα στο «σπίτι» του κι οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν δεν είχαν προηγούμενο...

«Ντυμένο» -για άλλη μία φορά- στα καλά του το «Καμπ Νου», στη μέση δέσποζε ένα τεράστιο πανό το οποίο έλεγε «Ευχαριστούμε Τσάβι».

https://www.youtube.com/embed/tECaazZq7Kg
Όταν η εικόνα «μιλάει» από μόνη της! (pics & vids)