MENU

2η φάση: Χέρι μεν, αλλά ποιου;

Είναι η 3η αγωνιστική για τη 2η φάση του Κυπέλλου. Για τον 6ο όμιλο, στις 7 Ιανουαρίου, η Βέροια υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης και το όνομα Χαράλαμπος Παυλίδης γίνεται... viral σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Με το σκορ στο 0-1, ο μεσοεπιθετικός της Βέροιας πλασάρει τον αντίπαλο γκολκίπερ σε τετ-α-τετ και ενώ η μπάλα ταξιδεύει προς τα δίχτυα, πάνω σε τζαρτζάρισμα με τον αμυντικό του Απόλλωνα, Γιώργο Γεωργίου, φαίνεται να διώχνει ο ίδιος τη μπάλα με το χέρι πριν περάσει τη γραμμή για το δικό του γκολ της ισοφάρισης! Το βίντεο αναπαράχθηκε από πολλά ξένα μέσα, σάρωσε τα social media και προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Η Βέροια, ωστόσο, δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφία που δείχνει το χέρι του Γεωργίου να διώχνει τη μπάλα (σ.σ. ο Παυλίδης φορούσε κόκκινα γάντια) και ο ίδιος το παραδέχεται αργότερα με δήλωσή του στο SDNA, για να τελειώσει κάπως έτσι το θέμα.

2η φάση: No money, no honey!

Στις 30 Οκτωβρίου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το παιχνίδι ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και την Ζάκυνθο για τη δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν έμελλε, όμως, να γίνει ποτέ η σέντρα! Οι γηπεδούχοι (οι οποίοι αποσύρθηκαν αργότερα από το πρωτάθλημα) δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνταν για την πληρωμή των διαιτητών και ο Μιχάλης Βοσκάκης (30 περίπου λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα) έκλεισε το φύλλο αγώνα! Η Ζάκυνθος πήρε... περίπατο τη νίκη και ήταν το πρώτο «σημάδι» για τα όσα δεινά θα ακολουθούσαν για την ομάδα του Βόλου.2η/3η φάση: «Ασπρόμαυρη» και «πράσινη» αποτυχία!

Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ άφησε σε δεύτερη μοίρα το Κύπελλο Ελλάδας για να αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός του έδωσε σημασία, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ίδιο και για τους δύο. Αποτυχία! Ο «δικέφαλος του βορρά»... κατάφερε να αποκλειστεί μάλιστα από τη φάση των ομίλων. Έχασε με 1-0 από την Καλαμαριά, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΣ στην Τούμπα και ήρθε ισόπαλος δίχως τέρματα με την Κέρκυρα στο «Νησί των Φαιάκων». Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τους ομίλους και στους «16» συναντήθηκε με την Σκόντα Ξάνθη. 1-1 το πρώτο παιχνίδι στα Πηγάδια και το «τριφύλλι» ήταν το φαβορί στον επαναληπτικό, αλλά το γκολ του Βασιλακάκη έστειλε τους Ακρίτες στην επόμενη φάση και τους «πράσινους» εκτός διοργάνωσης...

3η φάση: Τα 40 χιλιάρικα του Κομπότη

Στην 3η φάση του Κυπέλλου, ο Λεβαδειακός αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Σμύρνης και μετά το 1-1 της Ριζούπολης στο πρώτο παιχνίδι, είναι το φαβορί για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Ωστόσο, στον επαναληπτικό, η ομάδα της Βοιωτίας παρουσιάζεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων και γνωρίζει ταπεινωτική ήττα με 4-1 στη Λιβαδειά από την ομάδα της Football League. Ο ισχυρός άνδρας του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης γίνεται έξω φρενών και κατεβαίνει στα αποδυτήρια της ομάδας του. Αφού πρώτα τα έξαλλε για τα καλά στους παίκτες του, τους ανακοινώνει την επιβολή προστίμου 40 χιλιάδων ευρώ!

3η φάση: Η... εκδίκηση του Ηρακλή

Ο Ηρακλής από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Superleague και ήλπιζε να συνδυάσει την επάνοδό του στα «μεγάλα σαλόνια» με το... θαύμα στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά το ταξίδι δεν ολοκληρώθηκε ελέω Ξάνθης! Για τον «κυανόλευκους», όμως, η πορεία στο Κύπελλο Ελλάδος έφερε μία μεγάλη εκδίκηση! Κάτι σαν κούπα! Ο Ηρακλής πέταξε εκτός διοργάνωσης τον Αστέρα χάρη στο (χρυσό, όπως αποδείχθηκε) γκολ του Ρομάνο και έστειλε τους οπαδούς του στον έβδομο ουρανό! Για τους φίλους των «κυανόλευκων», άλλωστε, ο Αστέρας Τρίπολης είναι κόκκινο πανί από το 2011 και δεν υπήρχε καλύτερο δώρο από την πρόκριση και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» του αντιπάλου!Προημιτελική φάση: Γκολ η ΑΕΚ, πανηγυρισμοί στον ΣΚΑΙ!

Όλα κυλούσαν φυσιολογικά στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στον ΣΚΑΙ. Ο παρουσιαστής μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους συζητούσαν για τις εξελίξεις στην οικονομία και το Eurogroup μέχρι που ακούστηκαν πανηγυρισμοί και ιαχές θριάμβου! Ο Μπογδάνος απορημένος προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί, ρώτησε τι συμβαίνει, αλλά που να πάει το μυαλό του... Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων κάποιοι συνεργάτες του πανηγύριζαν για το γκολ της ΑΕΚ στον πρώτο προημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»! Απίστευτο, αλλά αληθινό! Δεν κατάφεραν να συγκρατηθούν και βγήκαν στον «αέρα» σε μία από τις πιο αστείες τηλεοπτικές στιγμές της σεζόν!

Προημιτελική φάση: Ο επαναληπτικός που τα είχε όλα

Μετά το 1-1 του Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Το παιχν΄δι σημαδεύτηκε αρχικά από τρεις σοβαρούς τραυματισμούς: ρήξη πρόσθιων για Μανιάτη και Μάνταλο και ρήξη έσω πλαγίου για τον Ντουρμάζ. Το 0-0 παρέμενε, όμως στο 89' ο Χάρα βάζει το πολυπόθητο γκολ που αμφισβητήθηκε ως «χέρι» και το ματς... ξεκίνησε! Ο Περέιρα πανηγυρίζει προκλητικά μπροστά στην εξέδρα, ο Κασάμι δείχνει τον... μηρό του, όπως υποστηρίχθηκε από τον δικηγόρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ και οι οπαδοί της «Ένωσης» κάνουν «ντου» στον αγωνιστικό χώρο. Ένας αστυνομικός τραυματίζεται, το ματς διακόπτεται οριστικά μετά από περίπου μισή ώρα και μέχρι σήμερα είναι το μοναδικό που συνέβη κάτι αντίστοιχο, επί εποχής Σταύρου Κοντονή. Τις επόμενες μέρες, οπαδός της ΑΕΚ που βρισκόταν στη Θύρα 29 μαζί με το ανήλικο παιδί του, καταθέτει μήνυση κατά Κασάμι-Περέιρα, θεωρώντας ότι η συμπεριφορά τους έθιξε, προσέβαλε και προκάλεσε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ημιτελική φάση: Με σήμα τον... Άγιο Απόλλωνα!

Ο Απόλλωνας αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στη «Ριζούπολη», οι «ερυθρόλευκοι» πήραν εύκολα τη νίκη, αλλά η... είδηση ήταν στις εμφανίσεις των γηπεδούχων, οι οποίες είχαν στο σήμα τον Άγιο Απόλλωνα και όχι τον Ολύμπιο Θεό! Ναι, έγινε και αυτό στην Ελλάδα! Ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Παναγιώτης Μονεμβασιώτης είναι θρήσκος και λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και λόγω... ελπίδας για βοήθεια, άλλαξε το σήμα του συλλόγου! Κάπως έτσι ο Ολύμπιος Θεός (που χρησιμοποιεί πάνω από 100 χρόνια) πήγε... περίπατο και εμφανίστηκε ο Άγιος Απόλλωνας!Ημιτελική φάση: Ερυθρόλευκη εξέδρα vs Κοντονή

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στον ημιτελικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης κι έτσι, στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη (μετά το 3-0 της Ριζούπολης), οι οπαδοί του... ασχολήθηκαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και τις τελευταίες αποφάσεις του για τον χώρο του αθλητισμού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, παρά την τακτική του «No Politica» που επικρατεί στην «ερυθρόλευκη» εξέδρα, στο φαληρικό γήπεδο αναρτήθηκαν τρία πανό: «Φασίστα Κοντονή στα γήπεδα υπάρχουν και Αριστεροί», «Τσίπρα διώξε τον Καραγκιόζη» και «Υπουργέ φασίστα δώσε κι άλλη λίστα» αναγραφόταν σε αυτά.Τελικός: «Αν αρχίσει τα φρουτ και φρουτ...»

Δεν έχει σημασία ποια ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο και τι θα πουν οι «πρωταγωνιστές» μετά τον τελικό του ΟΑΚΑ, αφού η κορυφαία δήλωση της διοργάνωσης ανήκει στον Μανώλη Μπέρτο! Ο νεαρός μπακ των Ακριτών φιλοξενήθηκε από τον Sport24Radio και του ζητήθηκε να μιλήσει για τον τελικό με τους «ερυθρόλευκους». Ο άσος της Ξάνθης, όμως, κατάφερε με μία ατάκα να αφήσει τους πάντες άφωνους και να γίνει... πρώτο θέμα! «Αν από το πρώτο λεπτό είναι φρουτ και φρουτ τότε γάμ... μας», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Μπέρτου, προφανώς για τη διαιτησία!

Ο «μηρός», ο Άγιος Απόλλωνας και τα... φρουτ!