MENU

Ο αδιάφορος βαθμολογικά Ολυμπιακός με φυσιολογικά πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του (9 νέα πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο ματς) απέναντι στον Πανιώνιο που «καιγόταν» για αποτελέσμα για να έρθει πιο κοντά στην σωτηρία.

Η επιλογή του Σαντάνα από τον Περέιρα αποδείχτηκε…ιδανική για τον Πανιώνιο που την εκμεταλλεύτηκε και πέτυχε δύο γκολ στην κόντρα με τον Βραζιλιάνο να επιβεβαιώνει πως δεν μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Και είναι αλήθεια απορίας άξιο γιατί τώρα θυμήθηκε τον Σαντάνα ο Περέιρα και του έδωσε την ευκαιρία να παίξει. Ούτε πρόκειται να μείνει στην ομάδα την νέα σεζόν ούτε βεβαίως είχε δείξει κάτι καλό όσο έπαιζε. Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά ο Περέιρα αποφασίζει, ειδικά δε όταν έχει πάρει ήδη μαθηματικά το πρωτάθλημα. Μήπως στην Βέροια, για να θυμηθώ εγώ, ο Αναστασίου έχοντας χάσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα δεν έβαλε αλλοπρόσαλη ενδεκάδα και έχασε με κάτω τα χέρια από τους γηπεδούχους που ήθελαν την νίκη;

Ο Βραζιλιάνος λοιπόν ήταν και πάλι ο παίκτης που έκανε τα λάθη, ειδικά στο πρωτο γκολ του Πανιωνίου (αλλά και κακή αντίδραση στο δεύτερο) και έτσι από το πουθενά σε ένα ματς που το είχε ο Ολυμπιακός από την αρχή με ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο βρέθηκε να κυνηγάει.

Και κάπου εκεί, όταν ο Κολοβός έκανε το 1-0 άρχισε το…πανηγύρι! Οι θεωρίες συνομωσίας από τους «άλλους» πως ο Ολυμπιακός θα είναι…χαλαρός στο ματσάκι λόγω Πανιωνίου πήραν σάρκα και οστά. Και όταν μάλιστα ο Μπουμάλ έκανε το 2-0 σε καρμπον φάση στο δεύτερο ημίχρονο…δικαιώθηκαν! Τι και αν τέτοια γκολ έχει φάει με το…τσουβάλι φέτος ο Ολυμπιακός; Τι και αν είναι ξεκάθαρο πως στις κόντρα αντεπιθέσεις ο Ολυμπιακός «αιμοραγγεί»; Στο Παγκρήτιο έφαγε δύο ίδια γκολ, το ίδιο και στο πρόσφατο ματς στα Γιάννενα όπου έχασε με 3-1 χωρίς μάλιστα τότε να είναι βαθμολογικά αδιάφορος μια και δεν είχε εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο. Τι και αν φέτος ο Ολυμπιακός είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στην άμυνα του, πόσο μάλιστα όταν παίζει σε αυτή ο Σαντάνα ή αν προτιμάτε δεν παίζει ο Σιόβας.

Η…μανέστρα βεβαιώς άρχιζε να χαλάει όταν ο Μήτρογλου έκανε το 2-1 και στην συνέχεια ο Τσόρι με εντυπωσιακή ενέργεια έκανε το 2-2. Τότε το ...γλυκό άλλαζε. 1 ημίχρονο, 2 τελικό! Ε, ρε και να έκανε ο Φορτούνης το 2-3 ή λίγο μετά ο Μπενίτες! Δεν το έκανε όμως ο Φορτούνης προφανώς, σύμφωνα με τις θεωρίες συνομωσίας, γιατί δεν…ήθελε! Όπως δεν ήθελε και ο Μπενίτες που βεβαίως…ήξερε ότι ο πορτιέρο του Πανιώνιου θα αποκρούσει την μπάλα που πήγαινε στα δίχτυα και αυτή θα χτυπήσει στο δοκάρι και θα πάει άουτ…Δουλεμένα πράγματα λέμε!

Τι και αν ο Ολυμπιακός χρόνια και χρόνια τώρα που παίρνει το πρωτάθλημα, και τις περισσότερες φορές από νωρίς, στα τελευταία ματς χάνει βαθμούς; Κάτι που συμβαίνει και στην Ευρώπη σε αντίστοιχες περιπτώσεις για να θυμηθώ πρόχειρα-πρόχειρα το 0-1 της Γουεστ Χαμ επί της Γιουνάιτεντ πριν μερικά χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ.

Γιατί απλά είναι αδιάφορος ο Ολυμπιακός, γιατι απλά κάνει «πειράματα» ο προπονητής. Παλιότερα με τον Λεβαδειακό (3-2) και την Κέρκυρα στο Καραισκάκη (0-1), την Λάρισα στο Καραισκάκη (0-1), τον Αστέρα πέρσι όπως και τα Γιάννενα. Και δεν είναι μόνο αυτά σε όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι και σε φιέστες στο Καραισκάκη έχει χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός ακόμη και από αδιάφορους βαθμολογικά αντιπάλους. Όμως είπαμε, ο Ολυμπιακός με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «πουλάει». Μονά ζυγά δικά τους δηλαδή! 

Μονά ζυγά δικά τους!