MENU

Οι τούρκικες αερογραμμές στήριξαν το αναπτυξιακό τους πλάνο (και) στο χώρο του αθλητικού θεάματος επενδύοντας όχι μόνο στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ, αλλά συνολικά! Τρέχοντας πρότζεκτ που απευθύνονται σε τεράστιες, ανεξάντλητες, αλλά και… άγνωστες (για τους υπόλοιπους χορηγούς) αγορές. 

Διότι ναι μεν η Turkish Airlines, όπως γνωρίζουν όλοι, επένδυσε και «αγόρασε» την Euroleague, αλλά (παράλληλα) έκανε… δική της και την BJ – League! Ποια είναι αυτή; Όσοι παίζουν στοίχημα θα την γνωρίζουν! «Καλύπτει»… το πρωινό πρόγραμμα. Πρόκειται για τη μπασκετική λίγκα της Ιαπωνίας. Το deal των δύο πλευρών επισημοποιήθηκε σε μία υπέρλαμπρη τελετή στο Τόκιο και έχει ισχύ ως το 2016! 

Σε ό,τι αφορά τη Euroleague το 2013 υπεγράφη νέο συμβόλαιο με την Turkish Airlines, η οποία θα είναι ο βασικός χορηγός της διοργάνωσης ως το 2020! Δηλαδή οι δύο πλευρές θα συμπληρώσουν 10 χρόνια συνεργασίας. Η νέα συμφωνία κόστισε στις τουρκικές αερογραμμές το ποσό των 37,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πραγματικά «ψίχουλα», αν αναλογιστεί κανείς πως η Euroleague έχει εξελιχθεί σε… μαραθώνιο με εκατομμύρια (τηλε)θεατές. 

Είπαμε, όμως ότι η Turkish Airlines «χτυπάει» όπου διακρίνει κέρδος και προοπτικές. Και πριν λίγες ημέρες (24/3) συμφώνησε (και) με τα Σκόπια και θα είναι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο. Απλά… εγκυκλοπαιδικά τα Σκόπια θα είναι στον ίδιο όμιλο με τη δική μας Εθνική ομάδα!

Στα Βαλκάνια η Turkish Airlines επένδυσε (και) στο ποδόσφαιρο υπογράφοντας με τη Σαράγεβο. Και μάλιστα η συμφωνία είναι διάρκειας 3,5 ετών! Μία παραδοσιακή δύναμη της Βοσνίας έπεσε στην «αγκαλιά» των Τούρκων με τον γενικό διευθυντή της ομάδας Ντίνο Σελίνοβιτς να κάνει λόγο για μία «τεράστια συμφωνία». 

… και τα «πυρηνικά» όπλα!

Οι τουρκικές αερογραμμές επένδυσαν… περιφερειακά, αλλά δεν θα μπορούσαν να μην «χτυπήσουν» και παγκόσμια είδωλα! Τεράστιες προσωπικότητες του αθλητισμού με αναρίθμητους θαυμαστές και εκατομμύρια followers στα social media, όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Κόμπι Μπράιαντ. Τόσο ο Αργεντινός σούπερ της Μπαρτσελόνα, όσο και ο «θρύλος» των Λέικερς έχουν υπογράψει συμφωνία με την Turkish Airlines. Από αυτό το deal ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα κερδίζει ετησίως περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ! Πάνω – κάτω σε αυτό το επίπεδο κυμαίνονται και τα έσοδα του Black Mamba! Έχει ξεχάσει κανείς τις διαφημίσεις τους; 

https://www.youtube.com/embed/jhFqSlvbKAMhttps://www.youtube.com/embed/9Bkg-TnqQBE

Η Turkish Airlines, βέβαια, δεν θα μπορούσε να… περιοριστεί στον Λιονέλ Μέσι. Μεγάλος χορηγός είναι σε ακόμη δύο ποδοσφαιριστές με… παγκόσμιο κοινό! Ο λόγος για τους Γούειν Ρούνεϊ και Ντιντιέ Ντρογκμπά, οι οποίοι έχουν δεθεί με μεγάλα συμβόλαια.Τένις, γκολφ, ice hockey και… Κέβιν Κόστνερ 

Στο τένις έχουν «εμπλακεί» οι τουρκικές αερογραμμές; Φυσικά! Και συνδύασαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δεδομένου ότι είχαν «υπογράψει» με την Κάρολιν Βοζνιάκι το 2010 ως το 2013! Τότε η πανέμορφη τενίστρια από τη Δανία ήταν το No1! Και παράλληλα η… αγαπημένη του ανδρικού κοινού!

Παράλληλα η Turkish Airlines έχει… αναλάβει και τη διοργάνωση του European Tour Golf στην Τουρκία, ενώ είναι και χορηγός των Ottawa Senatores στο πρωτάθλημα ice hockey του Καναδά! Στα… δίχτυα της και ο Κέβιν Κόστνερ! Ναι, καλά διαβάσατε! Έχουν «υπογράψει» και τον 60χρονο ηθοποιό του Χόλιγουντ. Χρυσό «deal» με UEFA και… Τσέλσι!

Το τελευταίο «καμάρι» της Turkish Airlines είναι η UEFA! Όπως ανακοινώθηκε στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης οι τουρκικές αερογραμμές έδωσαν τα χέρια με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και θα γίνουν ένας από τους μεγάλους χορηγούς της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης! Με τι κόστος; Σύμφωνα με τα τούρκικα έντυπα 55-65 εκατομμύρια θα στοιχίζει ετησίως στους Τούρκους το deal! 

Επίσημο δεν είναι, αλλά ο βρετανικός Τύπος το θεωρεί (σχεδόν) σίγουρο πως από τη νέα σεζόν η Turkish Airlines θα είναι ο μεγάλος χορηγός και της Τσέλσι! Τη δεδομένη στιγμή η Samsung είναι αυτή που «καμαρώνει» στη φανέλα των «μπλε», αλλά το συμβόλαιο με τους Κορεάτες εκπνέει το καλοκαίρι και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Τούρκοι έχουν καταθέσει μία δελεαστική πρόταση, που θα δύσκολα θα αρνηθεί η Τσέλσι! Πετάνε μόνο με Turkish Airlines!

Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντόρτμουντ, Μαρσέιγ, Άστον Βίλα και Ανόβερο; Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι ομάδες; Την Turkish Airlines! Είναι ο επίσημος αερομεταφορέας των «μπλαουγκράνα», των «κόκκινων διαβόλων» και των υπόλοιπων ομάδων που αναφέρονται παραπάνω! Επαναλαμβάνουμε: οι Τούρκοι «χτυπάνε» όπου υπάρχουν… φλας, φώτα, κάμερες και κοινό!

Ο… Δούρειος Ίππος της Τουρκίας (vids, pics)