MENU

Τέτοιες ημέρες ήταν, πριν από τέσσερα χρόνια που η ΑΕΚ πανηγύριζε την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου ξεπερνώντας το εμπόδιο του ΠΑΟΚ. Για να φτάσει στα ημιτελικά, απέκλεισε τον Παναθηναϊκό (με εκείνο το ασύλληπτο γκολ του Μίτσελ, το οποίο σίγουρα θυμάται ακόμα ο Ορέστης Καρνέζης). Στον επεισοδιακό τελικό επικράτησε 3-0 του Ατρόμητου, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της από το 2002.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν δύσκολα για την «Ένωση», που απόψε βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Μπορεί να τα καταφέρει; «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν πάντα ένας δύσκολος αντίπαλος. Απέναντι, όμως, σε τέτοιες ομάδες είναι μεγαλύτερο και το κίνητρο. Το αποδείξαμε και εμείς όταν αποκλείσαμε τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και στο τέλος πήραμε το Κύπελλο. Και τότε κάποιοι μας θεωρούσαν αουτσάιντερ», λέει στο sdna.gr ο Ισπανός προπονητής. 

Για τον Χιμένεθ η ΑΕΚ δεν μίκρυνε επειδή «αναγκάστηκε» να ξεκινήσει από την αρχή. «Ήταν και είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Είναι ίδιο μέγεθος με τον Ολυμπιακό, πρέπει να τον κοιτάζει στα μάτια. Και σε αυτά τα ντέρμπι το αποδεικνύει. Το έδειξε και στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Δεν φοβήθηκε και γι' αυτό πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να της δώσει την πρόκριση», συμπληρώνει ο Χιμένεθ 

Άρα ποια είναι τα προγνωστικά του πρώην προπονητή της ΑΕΚ για το αποψινό παιχνίδι; «Προγνωστικά σε ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι δεν μπορούν να γίνουν. Η ΑΕΚ είναι σπουδαία, θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της και αν το πιστέψουν οι παίκτες της, θα τα καταφέρουν. Ασφαλώς και μπορεί να προκριθεί», καταλήγει ο Χιμένεθ στις δηλώσεις του στο sdna.gr.  

«ΑΕΚ, μπορείς να προκριθείς»!