MENU

Με το τρόπαιο του 2004 να δεσπόζει στο κεντρικότερο σημείο τη αίθουσας, τα μέλη του "γαλανόλευκου φάρου", τίμησαν σε μία ξεχωριστή γιορτή, τους παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία, με τη "γαλανόλευκη" φανέλα.

Θοδωρής Ζαγοράκης, Φάνης Κατεργιαννάκης, Αγγελος Χαριστέας από την ομάδα του 2004, αλλά και οι Γιώργος Κούδας, Τάκης Νικολούδης, Λάκης Παπαϊωάννου, Γιώργος Σκαρτάδος, Νίκος Χρηστίδης και ο Γιάννης Γούναρης, όλοι τους μέλη της Εθνικής που πήγε στο πρώτο Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα που συμμετείχε η Ελλάδα, το 1980, στην Ιταλία. Δίπλα τους και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που τιμήθηκε και αυτός για την προσφορά του.

Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ωστόσο ήταν όταν τιμήθηκε ο Αλκέτας Παναγούλιας. Ο «Εθνικός μας προπονητής», όπως τον αποκάλεσαν. Μάλιστα, το παρών ειδικά γι’ αυτή την εκδήλωση έδωσε η κόρη του Αλκέτα, η Ντέπυ, που ήρθε από την Αμερική.

Ανάμεσα στα αστέρια της Εθνικής ήταν και τα εκθέματα που υπάρχουν στο μουσείο του "γαλανόλευκου φάρου" στα Χανιά. 

Η φανέλα του Τραϊανού Δέλλα, του Θοδωρή Ζαγοράκη, του Βασίλη Τσιάρτα, η μπάλα του τελικού που σκόραρε ο Αγγελος Χαριστέας, η μπάλα που σκόραρε ο Σαλπιγγίδης κόντρα στη Νιγηρία στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής και όχι μόνο. 

Ανάμεσα τους υπήρχαν και οι φανέλας του Ραούλ, του Ζιντάν και άλλων αστέρων του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η αίθουσα της «Εύξεινου Λέσχης» που φιλοξένησε την εκδήλωση, γέμισε ασφυκτικά από απλό κόσμο που ήθελε να δει από κοντά τα ινδάλματά του. Μάλιστα, η τρομπέτα του γνωστού οπαδού της Εθνικής έδινε ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση, αφού αρκετές ήταν οι φορές που ο κόσμος ξεσηκώθηκε και φώναξε συνθήματα, με το αγαπημένο όλων από την Πορτογαλία…. «Ελλάς ολέ ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ», να κλέβει την παράσταση. 

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν και αρκετοί τοπικοί φορείς, αλλά και εκπρόσωποι της Πολιτείας.Ζαγοράκης: «Μεγάλο κομμάτι της ζωής μου η Εθνική»

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Θόδωρος Ζαγοράκης, στάθηκε στις δηλώσεις του στην αξιέπαινη προσπάθεια που κάνει ο Γαλανόλευκος Φάρος.

«Κάθε βράβευση έχει τη δική της σημασία. Η Εθνική είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Φάρου για την προσπάθειά τους. Είδα  σήμερα εδώ φίλους παλιούς, παλιά μου ινδάλματα. Ο καθένας μας έχει τη δική του ιστορία. Άλλος μεγαλύτερη, άλλος μικρότερη. Ολους όμως μας ενώνει η γαλανόλευκη φανέλα», είπε.

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια της Εθνικής για την πρόκριση στο Euro 2016, είπε: «Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο. Θεωρώ πως κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα πλέον. Με τη βοήθεια της τύχης επειδή δεν εξαρτάται από εμάς να καταφέρουμε».

Ρωτήθηκε και για τον Σέρχιο Μαρκαριάν και είπε: «Να του ευχηθούμε όλοι να τα καταφέρει. Να είμαστε δίπλα του. Κοντά του έχει και δικά μας παιδιά, όπως ο Γιώργος Καραγκούνης που θέλω και δημόσια να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο του αυτό πόστο».

Κλείνοντας δεν θέλησε να επεκταθεί αναφορικά με τα φαινόμενα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λέγοντας… «Δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτό που συμβαίνει. Κανείς δεν χαίρεται από αυτά που συμβαίνουν. Είναι μία συζήτηση που μπορούμε να κάνουμε κάποια άλλη στιγμή όμως, γιατί ο σκοπός της σημερινής ημέρας που είμαστε εδώ είναι διαφορετικός».Σαλπιγγίδης: "Υψιστη τιμή η Εθνική"

Τη χαρά του για την τιμή που του έκανε ο "γαλανόλευκος φάρος" να τον τιμήσει εξέφρασε με δηλώσεις του ο Δημήτρη Σαλπιγγίδης.

"Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που συμμετέχω σε αυτή τη γιορτή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του γαλανόλευκου φάρου για την προσπάθειά τους αυτή. Η Εθνική είναι ύψιστη τιμή για όλους τους παίκτες. Πιστεύω πως θα πρέπει να στηρίζουμε όλοι μας την ομάδα αυτή είτε πηγαίνει καλά είτε όχι. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά του Φάρου που ποτέ δεν λείπουν από κανένα παιχνίδι της Εθνικής".

Στο τέλος της εκδήλωσης το λόγο πήρε ο πρόεδρος του "γαλανόλευκου φάρου" Νίκος Φλέκκας και αφού ευχαρίστησε τους αθλητές και τον κόσμο που "αγκάλιασε" την εκδήλωση, στη συνέχεια έδωσε με όλους ραντεβού στη Βουδαπέστη, στο κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής, με την Ουγγαρία, στο ντεμπούτο του Σέρχιο Μαρκαριάν.

«Δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ...» (pics & vids)