MENU

Δεν έκρυψε ποτέ τα φιλο-Παναθηναϊκά του αισθήματα. Ο πατέρας του, τον πήγε στο γήπεδο για πρώτη φορά όταν ήταν 19 μηνών, "το ίδιο θα κάνω κι εγώ με την κόρη μου" λέει.

Με αφορμή το παιχνίδι της Κυριακής μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πως ένας "άρρωστος" Παναθηναϊκός ζει τα ντέρμπι και ο Έλληνας γκαρντ είναι ο πιο κατάλληλος για να μας βάλει στο κλίμα με πράγματα που έχει δει και που έχει κάνει.

"Δεν έχω χάσει παιχνίδι του του Παναθηναϊκού. Είναι λίγες οι φορές που δεν έχω πάει στο γήπεδο κι αυτό κυρίως λόγω υποχρεώσεων. Στο γήπεδο πάω πάντα μόνος μου και εκεί βρίσκω την παρέα μου. Παλιά ήμουν στη θύρα 13, τώρα καθόμαστε πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων για να... γελάμε". Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; "Κάνουμε όργια και δεν είναι λίγα αυτά που ακούνε οι κακομοίρηδες που παίζουν δεξί και αριστερό μπακ. Η ειρωνεία δίνει και παίρνει, αλλά μέχρι εκεί. Γενικά είμαι κατά της σωματικής και λεκτικής βίας. Ολα γίνονται σε λογικά πλαίσια".

Ιστορίες να θυμηθεί από τα γήπεδα πολλές, τόσες που δεν ήξερε ποια να πρωτοπεί. "Στο γήπεδο γίνονται πολλά. Αν κάτσεις και παρακολουθείς τους γύρω σου, βλέπεις απίστευτα πράγματα που τα περισσότερα σε κάνουν να γελάς" λέει ο Γιάννης και θυμάται.., "ήμουν μια φορά στη Θύρα 13 και έβλεπα δύο τύπους να κουβαλάνε ένα καδρόνι. Πήγαιναν μία αριστερά, μία δεξιά, μία αριστερά, μία δεξιά, μέχρι που ακούστηκε μία φωνή από την πολυκατοικία απέναντι, "αστοοο" για να πέσει και να πετύχει από ψηλά έναν αστυνομικό".

"Δεν ξέρω πως είναι ο Πειραιάς"

Οσα παιχνίδια παρακολουθεί από το την τηλεόραση, ποτέ δεν τα βλέπει με Ολυμπιακούς. "Δεν βάζω την ομάδα πάνω από τη φιλία, αλλά δε θα δω παιχνίδι με Ολυμπιακούς. Απλά δε θέλω. Με φίλους μου Ολυμπιακούς δεν έχω τσακωθεί, αλλά στο δρόμο άπειρες φορές".

Το άσχημο, όταν κάποιος τρελαμένος παρακολουθεί ένα ντέρμπι από το σπίτι του είναι πως την πληρώνουν τα αντικείμενα. "Εχω σπάσει κι αν έχω σπάσει πράγματα στο σπίτι. Ποτήρια, κηροπήγια, ότι βρω μπροστά μου. Θυμάμαι πέρσι όταν ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα στο μπάσκετ έβλεπα το ματς αγκαλιά με την κόρη μου. Στα τελευταία δύο λεπτά άρχισα να την πετάω ψηλά και να λέμε συνθήματα τα οποία έχει ακούσει τόσες πολλές φορές που τα ακούει πλέον στην τηλεόραση γουρλώνει τα μάτια και γελάει".

Ο Πειραιάς είναι μια άγνωστη περιοχή για τον Γιάννη Γκαγκαλούδη. "Πραγματικά, δεν ξέρω πως είναι ο Πειραιάς, δεν έχω πάει ποτέ. Χρειάστηκε μια φορά να πάρω το καράβι και το αποτέλεσμα ήταν να μου σπάσουν το αυτοκίνητο".

Τα προγνωστικά και η καψούρα

Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό είναι τόση μεγάλη που δεν βλέπει πέρα από αυτή. Κοινώς δεν ασχολείται με τις άλλες ομάδες. "Δεν θα μιλήσω ποτέ για τον Ολυμπιακό γιατί δε με νοιάζει. Ασχολούμαι μόνο με τη δική μου καψούρα. Δε μπορώ να κάνω προβλέψεις σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό γιατί δε βλέπω αντικειμενικά αυτά τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να κερδίσουμε. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από καλό αποτέλεσμα στην Κρήτη και ο Ολυμπιακός θα έχει την κούραση του Γιουρόπα Λιγκ. Κακά τα ψέμματα όμως, επειδή έχω παίξει τέτοιους αγώνες στο μπάσκετ, πρόκειται για παιχνίδια καρδιάς και θέλησης. Μπαίνεις μέσα στο γήπεδο και λες, θέλω να κερδίσω και δε θέλω να χάσω".

"Δεν ξέρω πως είναι ο Πειραιάς"