MENU

Η ετοιμότητα των δικαστικών αρχών τον τελευταίο καιρό με έχει εντυπωσιάσει φίλοι μου. Είδα στο sdna.gr το χθεσινό κομμάτι του Ασβεστά για τον Γκιρτζίκη: «Ελεύθερος χωρίς όρους ο Γκιρτζίκης» και θαύμασα την άμεση αντίδραση των αρχών. Ήταν λογικό μετά τη δήλωση του Γιώργαρου «Στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν και αυτό συνέβη σε εμάς και δεν θα είμαστε παρόντες στο Μουντιάλ της Γαλλίας»» να έχουμε αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα και ανακριτή. Ειδικά αφού η αστυνομία ποδοσφαίρου δεν φρόντισε να τον συλλάβει πάραυτα.

Η γκαντεμιά μας είναι ότι την ώρα που έκανε τις δηλώσεις ο πρόεδρος των επιτυχιών, για λογαριασμό της ΕΡΤ ήταν εκεί ο Γιάννης Δάρας και όχι ο Γάτας. Αν ήταν ο Άρης να τον τσιγκλήσει λίγο, θα διόρθωνε το λάθος του και δεν μας έστελνε στη Γαλλία αλλά στις ΗΠΑ όπως το ‘94. Με την Εθνική που έφτιαξε για εκεί είμαστε.

Εκτός από τον Γκιρτζίκη φίλοι μου αρνητικός πρωταγωνιστής της προχθεσινής ημέρας ήταν και ο Τσάνας. Το έγκλημα του δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ κανείς Ολυμπιακός. Δυστυχώς για εκείνον οι άγρυπνοι τιμωροί των εχθρών του Θρύλου, τα παιδιά του gavros.gr είδαν το έγκλημα του και ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία του:

«Έγκλημα από Τσάνα. Ο προπονητής της Εθνικής άφησε 90 λεπτά στο γήπεδο τον Φορτούνη ενόψει του παιχνιδιού με την ΑΕΚ, ενώ αντικατέστησε τον Μάνταλο από το 73’». Αλητεία. Το γεγονός ότι εξαιτίας των ύποπτων κινήσεων του Τσάνα ο Μάνταλος θα είναι 17 ολόκληρα λεπτά πιο ξεκούραστος απ’ τον Φορτούνη είναι λόγος για να μην κατέβει καν στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός. Ξέρετε τι είναι 17 λεπτά;

Σε 17 λεπτά προλαβαίνει ο Μπολτ να κάνει το Αθήνα-Πάτρα, ο Σχορτσιανίτης ένα Σούπερ Μάρκετ- Μίνι Μάρκετ και η Ξάνθη να μην κάνει κανένα φάουλ στον Παναθηναϊκό. Μιλάμε για μια αιωνιότητα και μια μέρα.

Ευτυχώς την πατάτα του Τσάνα πρέπει να την κατάλαβε αμέσως ο Γκιρτζίκης και να ειδοποίησε τον ομοσπονδιακό τεχνικό ότι το ερχόμενο Σάββατο υπάρχει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (για το Κύπελλο ή το Λιγκ Καπ). Γι’ αυτό ο Τσάνας έβαλε στο 64’ τον Τζανετόπουλο. Για να είναι 26 λεπτά πιο κουρασμένος από τον Σιόβα και να ρεφάρει.

Τον δικαιολογημένο αναβρασμό που επικρατούσε στους κόλπους του Ολυμπιακού συμμερίστηκαν και οι οπαδοί της ομάδας. 7 ολόκληροι φίλοι του Ολυμπιακού (στα 80 περίπου σχόλια) κάτω απ’ το status του gavros.gr στο facebook συμφώνησαν ότι όντως ήταν έγκλημα του Τσάνα. Υπήρχαν και καμιά εβδομηνταριά βέβαια που προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά με σχόλια όπως:

«Κατεβάστε το άρθρο πριν το δει πολύς κόσμος και γίνετε ρεζίλι. Ολυμπιακός είμαστε, μην πέφτουμε σε τέτοια ατοπήματα. Ντροπή», «Παιδιά κατεβάστε το άρθρο, ρεζίλι γίναμε», «Πείτε ακόμα πως άφησε τον Μήτρογλου όλο το παιχνίδι μέσα και κουράστηκε και δεν θα μπορεί να παίξει του χρόνου που θα μας τον στείλει η Μπενφίκα πακέτο πίσω», «Έλεος πια με αυτόν τον δόλο, έλεος, Ολυμπιακός είμαι, αλλά έλεος» και άλλα πολλά τέτοια. Όλοι κατάλαβαν τι είχε συμβεί.

Τα κουμάσια του sdna.gr έφτιαξαν τριάντα ψεύτικα προφίλ στο facebook (ο καθένας) και έμπαιναν να σχολιάσουν κάτω απ’ το post για να δημιουργήσουν κλίμα. Γιατί ποιος λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να πιστέψει ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν συμφωνούσαν με την απόλυτα δικαιολογημένη καταγγελία του gavros.gr για το έγκλημα Τσάνα;

Και το χειρότερο όλων φίλοι μου είναι ότι οι συκοφάντες πέτυχαν το στόχο τους γιατί ο Γαύρος άρχισε να το μαζεύει σιγά σιγά. Έτσι, το «Έγκλημα Τσάνα» έφυγε και έγινε ξαφνικά «Ξέχασε 90 λεπτά τον Φορτούνη». Αν τα trolls του sdna στείλουν μερικά ακόμα μηνύματα διαμαρτυρίας βλέπω ο τίτλος να αλλάζει ξανά και να γίνεται: «Συγχαρητήρια στον Τσάνα. Άφησε μέσα 17 λεπτά πιο πολύ τον Φορτούνη και έτσι θα ‘χει καλύτερο ρυθμό από τον Μάνταλο το Σάββατο».

Έγκλημα Τσάνα με Φορτούνη για να βοηθήσει την ΑΕΚ