MENU

Το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων έμεινε... όνειρο για την Εθνική, η οποία δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ένα σύνολο ικανό για να διεκδικήσει μέχρι τέλους το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μετά την ήττα στον ημιτελικό του προολυμπιακού από την Κροατία.

Ο Φώτης Κατσικάρης δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα που είχε το ρόστερ της «γαλανόλευκης», τα οποία ήταν διογκωμένα ειδικά στο... back court, ήτοι στην περιφέρεια. Νικ Καλάθης, Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιάννης Αθηναίου ήταν οι «καθαρόαιμοι» γκαρντ που πήρε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στο Τορίνο, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν την Εθνική ως το τέλος...

Και μιλάμε για μια Εθνική που στο πρόσφατο παρελθόν είχε την ευτυχία να έχει στη διάθεσή της τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη, όπως Διαμαντίδη, Σπανούλη, Παπαλουκά, Ζήση...

Η απουσία του... απόστρατου από πέρυσι Βασίλη Σπανούλη, η ανακοίνωση απόσυρσης του Νίκου Ζήση, αλλά και η αδυναμία του Κώστα Σλούκα να βοηθήσει λόγω τραυματισμού, μίκρυνε πάρα πολύ τη λίστα επιλογών στην περιφέρεια, με το νεαρό Τάιλερ Ντόρσεϊ να συμμετέχει ως τέταρτος γκαρντ στην προετοιμασία, αλλά να κόβεται πριν την αναχώρηση για το προολυμπιακό.

Το SDNA καταγράφει το... μέλλον της Εθνικής στην περιφέρεια και ποιες λύσεις θα έχει από την επόμενη χρονιά, στο Ευρωμπάσκετ του 2017 ο ομοσπονδιακός τεχνικός, είτε είναι ο Φώτης Κατσικάρης, είτε άλλος προπονητής.

Σλούκας...

Το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής ομάδας είναι στις θέσεις «1» και «2», καθώς από το «3» ως το «5» υπάρχουν λύσεις. Στην περιφέρεια όμως τι γίνεται, πέραν των Καλάθη, Μάντζαρη και Αθηναίου που ήταν στην 12άδα στο προολυμπιακό;

Οι λύσεις δεν είναι πολλές, αλλά τουλάχιστον είναι ποιοτικές, με πρώτη και κύρια τον Κώστα Σλούκα. Ο άσος της Φενέρ δεν μπόρεσε να αγωνιστεί εξαιτίας της πελματιαίας που τον ταλαιπώρησε τους τελευταίους μήνες, παρά την μέγιστη επιθυμία του να βοηθήσει την ομάδα.

Ο 26χρονος γκαρντ ήταν στην προεπιλογή, ήρθε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία, όμως ο τραυματισμός δεν τον άφησε να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο φέτος, παρά μόνο για τις ανάγκες της επίσημης φωτογράφισης της Εθνικής.

Του χρόνου θα είναι παρών και θα επιστρέψει στις επάλξεις για να αποτελέσει τον γκαρντ-εκτελεστή με δημιουργικές ικανότητες που είχε τόσο ανάγκη η Ελλάδα και φέτος, αλλά δεν τον είχε...

Ντόρσεϊ...

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πέρυσι πήρε το βάπτισμα του πυρός στις εθνικές ομάδες, αγωνιζόμενος με την U19 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κρήτης και φέτος συμμετείχε για πρώτη φορά στην προετοιμασία των Ανδρών και ήταν έτοιμος να βρεθεί και στην 12άδα.

Ομως αυτό δεν έγινε, αφού ο Κατσικάρης έκοψε τον 20χρονο μαζί με τον Βασίλη Καββαδά λίγο πριν η Εθνική μπει στο αεροπλάνο για το Τορίνο και για αρκετούς ίσως δεν έπρεπε να μείνει πίσω, αφού θα μπορούσε να βοηθήσει την πληγωμένη στην περιφέρεια «γαλανόλευκη», χάρη στον ενθουσιασμό και το αξιόπιστο σουτ που διαθέτει.

Παππάς...

Φυσικά, άλλη μία λύση για την Εθνική είναι αυτή του Νίκου Παππά! Ο 26χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού, μετά την περίεργη σεζόν που πέρασε στο ΟΑΚΑ, με τον αποκλεισμό επί ημερών Σάσα Τζόρτζεβιτς και την επαναφορά από τον Αργύρη Πεδουλάκη, δεν κλήθηκε ποτέ από τον Κατσικάρη για την προετοιμασία, με τις κάκιστες σχέσεις των δύο ανδρών να στέκονται εμπόδιο στην συνύπαρξή τους στην Εθνική.

Εφόσον η επόμενη μέρα στον πάγκο της Ελλάδας δεν περιλαμβάνει την παραμονή του Φώτη Κατσικάρη, τότε θα ανοίξει εκ νέου η πόρτα της «επίσημης αγαπημένης» για τον Παππά, ο οποίος με νέο προπονητή θα έχει τη δυνατότητα να κληθεί ξανά και να διεκδικήσει θέση στην Εθνική το επόμενο καλοκαίρι.

Πρόβλημα στα γκαρντ η Ελλάδα; Ναι, είναι αλήθεια!