MENU

Από τα ξημερώματα της 22ας Ιουνίου ο Λούκα Ντόντσιτς ζει μια διαφορετική πραγματικότητα. Ο Σλοβένος γκαρντ άφησε την Ευρώπη και ετοιμάζεται πλέον να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, για λογαριασμό των Ντάλας Μάβερικς, στους οποίους παραχωρήθηκε μέσω ανταλλαγής από τους Ατλάντα Χοκς.

Τα «γεράκια», άλλωστε, τον επέλεξαν στο νο.3 του NBA Draft και τον παραχώρησαν στην ομάδα του Ρικ Καρλάιλ, για να πάρουν τον Τρε Γιανγκ.

Πλέον, ο Σλοβένος γκαρντ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τις πρώτες παραστάσεις του με την φανέλα των «Μαβς», ενώ παράλληλα μια σημαντική αλλαγή αναμένεται να έρθει και στον τραπεζικό λογαραισμό του.

Κι αυτό γιατί για τα πρώτα δύο χρόνια του στους Μάβερικς, σύμφωνα με το Forbes, ο νεαρός γκαρντ θα έχει λαμβάνειν 14 εκατ. δολάρια. Αυτό σημαίνει πως την πρώτη, αλλά και την δεύτερη σεζόν του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θα αμείβεται με 7 εκατομμύρια δολάρια, την ίδια στιγμή πυο το νο.1 του NBA Draft, ΝτεΆντρε Έιτον θα αμείβεται με 9 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Παράλληλα, στα τέσσερα πρώτα χρόνια του στο ΝΒΑ ο Ντόντσιτς θα μπορεί να λάβει κοντά στα 32 εκατομμύρια δολάρια, εφόσον οι Μάβερικς ενεργοποιήσουν την οψιόν που έχουν για τον τρίτο και τον τέταρτο χρόνο του συμβολαίου. Μάλιστα, μετά την τρίτη σεζόν του ο Σλοβένος άσος θα μπορεί να λάβει πολύ περισσότερα χρήματα, εφόσον οι εμφανίσεις του είναι ανάλογες.

Το πρώτο συμβόλαιο του Ντόντσιτς στο ΝΒΑ: 14 εκατ. δολάρια τα πρώτα δύο χρόνια!