MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας - «Βενετόκλειο»
Κολοσσός Ρόδου
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
54 84
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΚΤΟR
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Οι νταμπλούχοι ήταν ορεξάτοι στη Ρόδο και πήραν μια άνετη νίκη - πρόκριση, λίγα 24ωρα πριν από το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League στο ΣΕΦ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε ρυθμό στην επίθεση με σκόρ τόσο έξω από τα 6,75μ., όσο και μέσα από τη ρακέτα, έκανε... ό,τι ήθελε στα ριμπάουντ και έφτασε στη εύκολη νίκη.

Μάλιστα, το «τριφύλλι» είχε πολλούς πρωταγωνιστές στην επίθεση, καθώς πολύ καλοί κατά διαστήματα ήταν οι Ίαν Βουγιούκας, Νικ Καλάθης, Μάρκους Ντένμον, Ματ Λοτζέσκι και Ζακ Όγκαστ. Βέβαια, ο Καταλανός τεχνικός από την πρεμιέρα στο «Βενετόκλειο» κρατάει σίγουρα και την καλή άμυνα της ομάδας του, αλλά και τη διάθεση των παικτών του, που δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι παρά τις μεγάλες τιμές της διαφοράς για περίπου 35'. Χτύπησε ο Μπρέι στο 39' και... καρδιοχτυπούν οι Ροδίτες. Θυμίζουμε πως οι νταμπλούχοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον τραυματία Λούκας Λεκαβίτσιους και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, που έχει πάρει ειδική άδεια.

Ο Ίαν Βουγιούκας πήρε τον «τίτλο» του αρχηγού και ήταν... καυτός στο ξεκίνημα, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του (3-8 στο 4' με 8π. του Έλληνα σέντερ). Στη συνέχεια, όμως, ο Νικ Καλάθης πήρε μπρος και με 2/2 τρίποντα έστειλε το ματς σε διψήφιες διαφορές από νωρίς, με τους «πράσινους» να έχουν ρυθμό στην επίθεση (11-21 στο 8' και 16-28 στο 10').

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου οι Ροδίτες «έσφιξαν» την άμυνά τους και η διαφορά δεν... ξέφυγε (20-33 στο 15'). Αλλά, σε εκείνο το σημείο ήρθε το... ξέσπασμα του «τριφυλλιού». Οι νταμπλούχοι έκαναν διαδοχικά κλεψίματα (3-8κλ.), ήταν εύστοχοι, «καθάρισαν» τα ριμπάουντ (14-23ρ.) και πήγαν στα αποδυτήρια στο +22 (27-49 στο 20') με διψήφιους τους Καλάθη (13π.), Βουγιούκα (12π.) και Ντένμον (10π.). Πρώτος σκόρερ των «θαλασσί» ήταν ο Μάρβιν Τζόουνς (7π.).

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, ανανέωσαν τις επιθέσεις τους και πήγαν στο +30 στο 27' (34-64), εκμεταλλευόμενοι παράλληλα την αστοχία του Κολοσσού έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Πρωταγωνιστές σε αυτό το διάστημα ήταν ο «ζεστός» Ματ Λοτζέσκι (12π.) και ο Ζακ Όγκαστ, που έκανε πολύ καλή δουλειά μέσα στη ρακέτα. Το σκορ στο 30' ήταν 40-69, με τους «πράσινους» να μετατρέπουν την αναμέτρηση σε... περίπατο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε «διαδικαστικό χαρακτήρα», με τη διαφορά να είναι πάνω - κάτω στους 30 πόντους, τον Κέι Σι Ρίβερς να δίνει επιθετικές λύσεις και τον Πασκουάλ να... ανακατεύει την τράπουλα ενόψει ΣΕΦ (40-74 στο 33' και 46-76 στο 36'). Το τελικό 54-84 έδωσε στους «πράσινους» το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στο φινάλε ο Μπρέι των γηπεδούχων τραυματίστηκε και οι Ροδίτες... πάγωσαν, αφού για τον Κολοσσό ακολουθεί το κρίσιμο ματς με το Ρέθυμνο για το πρωτάθλημα.

Δείτε το ματς εδώ, από το streaming του SDNA:

Τα Δεκάλεπτα: 16-28, 27-49, 40-69, 54-84.

Ο MVP: Ο Ματ Λοτζέσκι και ο Ίαν Βουγιούκας «μοιράζονται» τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, αλλά και αυτόν του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης (14π. ο καθένας). Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 4/6 βολές, 2/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα και έδειξε να πατάει πολύ καλά στα πόδια του. Από την άλλη, ο Έλληνας σέντερ πέραν των 14 πόντων μέτρησε και 5 ριμπάουντ και έδωσε πολλές λύσεις μέσα από την ρακέτα.

Ο Σκληρός: Ο Ζάκ Όγκαστ έπαιξε για μόλις 10', αλλά έβαλε 6 πόντους και «κατέβασε» 9 ριμπάουντ, 7 εκ των οποίων ήταν επιθετικά! Ο νεαρός σέντερ έστησε... πάρτι κάτω από το στεφάνι και ξεχώρισε. Πολύ καλός ξανά και ο Νικ Καλάθης (13π., 7ρ., 6ασ.).

Ο Αόρατος: Ο Κιθ Ράιτ των γηπεδούχων. Έμεινε στα... ρηχά ο παίκτης του Άρη Λυκογιάννη, που σε 19' στο παρκέ δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει.

Ο Πεσμένος: Ο Τι Τζέι Μπρέι. Ο ηγέτης του Κολοσσού Ρόδου είχε μόλις 5 πόντους και 4 λάθη σε 23' στο ματς και δεν έδωσε... ώθηση στους «θαλασσί». Βέβαια, στο φινάλε στάθηκε άτυχος, χτύπησε και μένει να δούμε το μέγεθος της ζημιάς του.

Η Στιγμή: Το «πράσινο» ρεσιτάλ της τρίτης περιόδου. Με το ματς να έχει ήδη κριθεί το «τριφύλλι» έβαζε το ένα τρίποντο μετά το άλλο, μάζευε όλα τα ριμπάουντ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

Η Γκέλα: Η αντιμετώπιση των ψηλών του Παναθηναϊκού Superfoods από την μεριά των γηπεδούχων και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ. Είναι ενδεικτικό πως ο Κολοσσός είχε 18 αμυντικά ριμπάουντ, ενώ οι νταμπλούχοι 18 επιθετικά.

Η Εξέδρα: Το «Βενετόκλειο» δεν γέμισε, αλλά είχε... μπασκετικό παλμό, όπως πάντα. Μάλιστα, υπήρχαν και φίλοι του Παναθηναϊκού Superfoods, που βοήθησαν την ομάδα τους.

Κολοσσός Ρόδου (Άρης Λυκογιάννης): Γκρίφιν 7, Σχίζας 4, Χάρις 5 (4κλ.), Τζόουνς 13 (7ριμπ.), Πρόστραν 3, Σταμάτης 5, Γεωργαλλής 2, Μπρέι 5 (3ριμπ., 4λ.), Μπιλλής 1, Αγγελάκος 3, Ράιτ 2 (6ριμπ.), Παπαδάκης 4.

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 4, Ρίβερς 11 (1/2 2π., 3/8 3π.), Γκάμπριελ, Μποχωρίδης, Όγκαστ 6 (9ριμπ.), Λοτζέσκι 14 (4/6β., 2/2 2π., 2/5 3π., 6ριμπ.), Καλάθης 13 (0/2β., 2/5 2π., 3/4 3π., 7ριμπ., 6ασ.), Παππάς 9, Ντένμον 10, Μήτογλου 3, Γκιστ, Βουγιούκας 14 (5ριμπ.).

Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 54-84