MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΚΤΟR
68 59
Άρης
ΑΡΗΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ σε άλλον έναν τελικό έδειξε πόσο πολύ διψά για τρόπαια και στη Θεσσαλονίκη πανηγύρισε άλλη μία κούπα, νικώντας τον αξιόμαχο Αρη στο… καυτό «Nick Galis Hall» με το Νικ Καλάθη και τον Τζέιμς Φελντέιν να οδηγούν εκ του ασφαλούς τους «πράσινους» στο 18ο Κύπελλο της ιστορίας του και έκτο συνεχόμενο!

Ο Αρης μπήκε πιο… ζωηρά και προηγήθηκε 6-2 (1:30’’), όμως στη συνέχεια έμεινε άποντος για 7,5 λεπτά και οι «πράσινοι» έτρεξαν 12-0 με Καλάθη, Φελντέιν και Σίνγκλετον (14-6, 9’) να σκοράρουν στο τρανζίσιον, αλλά και από τα 6,75μ., με την πρώτη περίοδο να κλείνει με φόλοου του Σίμτσακ (18-10).

Οι παίκτες του Πρίφτη ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν την δυνατή τους άμυνα, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί ως το 19’ να βρει σκορ πλην τριών τριπόντων του Τζέιμς. Ετσι, ο Αρης με πρωταγωνιστή τον Τσαϊρέλη απέφυγε τα λάθη και έτρεξε επιμέρους 3-12 για το επανακτήσει το προβάδισμα (24-25, 17’), με τον Φελντέιν να στέλνει την ομάδα του με ισχνό προβάδισμα στα αποδυτήρια (29-27, 20’).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Πασκουάλ επιστράτευσε τον Τζεντίλε και ο Ιταλός μπήκε καλά με τέσσερις σερί πόντους, ενώ Γκάμπριελ, Φελντέιν και Καλάθης ολοκλήρωσαν 11-2 για το 40-29 (25’), με το «πράσινο» προβάδισμα να φτάνει στο +13 στο 30’ χάρη στο γκολ-φάουλ του Φελντέιν (50-37), με τον Αρη να μην βρίσκει λύσεις πλην του Τζένκινς!

Η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει σαφώς προς την πλευρά του Παναθηναϊκού (54-37, 31’), όμως εκεί επανήλθαν Τζένκινς και Κάμινγκς που ήταν η αιτία για το 12-0 του Αρη που έβαλε φωτιά στον τελικό (54-49, 35’)!

Οι «κίτρινοι» μείωσαν σε 58-54, αλλά ο Ρίβερς ήταν εκεί με ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο στη λήξη της επίθεσης (61-54, 37:30’’), ενώ ο Σίνγκλετον με βολές έκανε το 63-54 (38:43’’). Πλέον ο Παναθηναϊκός δεν γινόταν να χάσει το τρόπαιο, με το 68-59 να σφραγίζει άλλη μια κούπα για τους «πράσινους» μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο τους!

Ο MVP: Ο Νικ Καλάθης ήταν αποφασιστικός για τον Παναθηναϊκός όχι μόνο με τους 15 πόντους του, αλλά με την ηρεμία που έδωσε στην ομάδα του, την οποία οδήγησε σε άλλον έναν τίτλο!

Ο Σκληρός: Ο Τζέιμς Φελντέιν ήταν καθοριστικός για την ομάδα του Πασκουάλ στο Αλεξάνδρειο.

Ο Αόρατος: Ο Ντραγκίτσεβιτς δεν βοήθησε καθόλου τον Αρη, στερώντας μια πολύτιμη λύση από τον Δημήτρη Πρίφτη.

Ο Πεσμένος: Ο Γκόρντον δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις στον Αρη και υστέρησε στον τελικό.

Η Γκέλα: Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε σε λίγες κατοχές, τα 12 λάθη του Αρη σε σχέση με τα 7 του Παναθηναϊκού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον τελικό.

Η στιγμή: Μετά το ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο (29-27), ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στην τρίτη περίοδο κι έχτισε διψήφια διαφορά (50-37) βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου. Παρά την αντεπίθεση του Αρη για το 58-54 ο Ρίβερς με μεγάλο τρίποντο έδωσε εκ νέου την ψυχολογία νίκης στην ομάδα του.

Η διαιτησία: Σχινάς, Αναστόπουλος, Παναγιώτου είχαν πολύ δύσκολο έργο στον τελικό, ωστόσο το έφεραν εις πέρας, με λίγα λάθη, χωρίς να κρίνουν το νικητή.

Οι Στρατηγοί: Ο Αρης επιχείρησε να έχει το παιχνίδι σε χαμηλό ρυθμό και το πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο οι παίκτες του Πασκουάλ μπόρεσαν να βρουν τα ανοικτά σουτ στο τρίτο δεκάλεπτο και να πάρουν το πάνω χέρι με διψήφια διαφορά, αντιδρώντας καλά και στην τελική αντεπίθεση της ομάδας του Πρίφτη, που μείωσε τη διαφορά και στο -4.

Η εξέδρα: Στο «Nick Galis Hall» βρέθηκαν πάνω από 3.500 οπαδοί των δύο ομάδων, με τους υπεράριθμους φίλους του Αρη που είχαν… καταλάβει την κεντρική εξέδρα πάνω από τα επίσημα να είναι η πέτρα του σκανδάλου που καθυστέρησε κατά 65 λεπτά το τζάμπολ του τελικού, ενώ δεν έλειψαν οι ασχήμιες. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πέταξαν φωτοβολίδα στην αντίπαλη εξέδρα, ενώ μερίδα οπαδών του Αρη συνεπλάκησαν με δυνάμεις των ΜΑΤ στην πρώτη περίοδο, όπως; και στο φινάλε του τελικού κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 29-27, 50-37, 68-59.

ΠΑΟ 68

ΑΡΗΣ 59

Παναθηναϊκός - Άρης 68-59