MENU

Οταν Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος πήραν στα χέρια τους τα ηνία του μπασκετικού Παναθηναϊκού το 1987, είχαν όνειρα για... αμέτρητους τίτλους, οι οποίοι κατακτήθηκαν και πανηγυρίστηκαν έξαλλα, για να φτάσουμε στον... «Εξάστερο»!

Η αρχή των τίτλων έγινε με το Κύπελλο Ελλάδας στις 15 Μαΐου 1993, στο ΣΕΦ, στον τελικό κυπέλλου απέναντι στον Αρη, με τον Παναθηναϊκό να έχει στη σύνθεσή του τον τεράστιο Νίκο Γκάλη, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα είχε πάρει τη μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει από τον αγαπημένο του Αρη για το «τριφύλλι»!

Ο «Νικ» παρά τη φόρτιση από την αναμέτρηση τίτλου κόντρα στην παλιά του ομάδα, οδήγησε με 36 πόντους την ομάδα του Ζέλικο Παβλίσεβιτς στον τίτλο, που ήταν σημαδιακός, καθώς ήταν η πρώτη κούπα που πανηγύρισε ο Παύλος Γιαννακόπουλος ως ηγέτης της ομάδας!

Στο συλλεκτικό βίντεο του «ΑΡΤ» που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τον τελικό, αλλά και δηλώσεις του Παύλου Γιαννακόπουλου για τον τίτλο, έχοντας στο πλευρό του τον 19χρονο τότε, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον οποίο φιλά μπροστά στην κάμερα!

Το φιλί του Παύλου στον 19χρονο Δημήτρη Γιαννακόπουλο! (vid)