MENU

Η ιστορία έχει διδάξει ότι ποτέ δεν μπορούν να βγουν σοβαρά συμπεράσματα τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβριο. Η άποψη αυτή επιτείνεται όταν μιλάμε για ένα ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Κολοσσό. Την μέρα με τη νύχτα δηλαδή. Οι Πειραιώτες μπήκαν με το δεξί στις επίσημες υποχρεώσεις τους, μην έχοντας το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στους Ροδίτες. Οι τελευταίοι έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα είναι καλοί και φέτος. Ο Αρης Λυκογιάννης είναι ασφάλεια, οι περισσότεροι ξένοι, που επέλεξε, θα του κάνουν και πάλι την δουλειά.

Ναι, εννοείται, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Εμείς θα καταγράψουμε αυτά, που είδαμε κόντρα στον Κολοσσό και τίποτα παραπάνω. 'Η κάπως έτσι. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έπαιξαν σαν να έπαιζαν τελικό Ευρωλίγκας. Σαν να έπαιζαν τον τελευταίο τελικό με τον Παναθηναϊκό. Το παρκέ δεινοπάθησε από τα πόδια των παικτών του Σφαιρόπουλου, που το πάτησαν από άκρη σε άκρη. Δεν έμεινε μέρος του αγωνιστικού χώρου, που δεν υπήρξε πατημασιά παίκτη των Πειραιωτών. Ισως αυτά σας ακούγονται υπερβολικά, αλλά αν έχετε δει το ματς, θα συμφωνήσετε. Είδαμε έναν Ολυμπιακό να “πνίγει” τον αντίπαλό του στην άμυνα και την ίδια ώρα στην επίθεση η μπάλα να κυκλοφορεί με κινηματογραφική ταχύτητα. Οι συνεργασίες ήταν εξαιρετικές, άλλωστε είναι γνωστό ότι η ομοιογένεια αναμένεται να είναι το μεγάλο όπλο των πρωταθλητών στη χρονιά, που για αυτούς μόλις ξεκίνησε. Δύο παίκτες μόλις άλλωστε προσέθεσε στο ρόστερ, τον Γκριν και τον Μπιρτς. Αν και όπως έχουμε αναφέρει και πάλι, ο Γιανγκ είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό. Πότε, δηλαδή, θα ξεπεράσει τις φοβίες του και θα δείξει στο παρκέ αυτά, που μπορεί και περιμένει η ομάδα του, οι προπονητές του και ο κόσμος του Ολυμπιακού.

Γκριν και Μπιρτς έδειξαν κόντρα στον Κολοσσό για μία ακόμη φορά τα στοιχεία, που ξέραμε και περιμέναμε να δούμε. Ο Γκριν είναι ένας σπουδαίος σκόρερ, ο Μπιρτς την αθόρυβη δουλειά του δεύτερου σέντερ θα την κάνει μία χαρά: “Να δείτε που ο Μπιρτς είναι καλύτερος του Χάντερ” λένε άνθρωποι, που παρακολουθούν στενά, από πολύ κοντά την πραγματικότητα του Ολυμπιακού. Η συνέχεια θα τα δείξει όλα. Η “ερυθρόλευκη” χρονιά άλλωστε μόλις ξεκίνησε.

«Να δείτε που ο Μπιρτς είναι καλύτερος του Χάντερ»