MENU

Σε μία Εθνική… ειδικών περιστάσεων αλλά μεγάλης βαρύτητας, αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση παίκτη. Βλέπετε, είναι μεν ένας από τους rookies που επέλεξε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος για τα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με με Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ, ωστόσο η εμπειρία του και οι παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο και από το εξωτερικό τον μετατρέπουν αυτόματα σε… παλιοσειρά, τουλάχιστον στην «γαλανόλευκη» ιεραρχία.

Ο λόγος για τον Χάρη Γιαννόπουλο, ο οποίος στα 28 του χρόνια ετοιμάζεται να φορέσει για πρώτη φορά την φανέλα της Εθνικής Ανδρών, «εξαργυρώνοντας» τις εξαιρετικές εμφανίσεις των τελευταίων χρόνων με τη φανέλα του Ρεθύμνου.

Λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι της «Επίσημης Αγαπημένης» στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ, ο αρχηγός των Κρητικών μιλά στο SDNA για τα συναισθήματα που προκύπτουν από το γεγονός πως θα φορέσει και πάλι τα «γαλανόλευκα» μετά το… χρυσό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων της Ρόδου το 2009 (στο οποίο μάλιστα ήταν και ο αρχηγός της ομάδας του Κώστα Μίσσα), για τα παιχνίδια με την Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ αλλά και την μεγάλη… πρόκληση της πρόκρισης στο Παγκόσμιο του 2019.

«Νιώθω σα να μην πέρασε μία μέρα από το 2009. Είναι πάρα πολύ ωραίο να έχεις συμπαίκτες παιδιά με τα οποία είσαι αντίπαλος όλα αυτά τα χρόνια. Σαφώς είμαι πολύ χαρούμενος για την κλήση μου, ελπίζω να βοηθήσω να πετύχουμε τον στόχο μας και να φέρουμε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε αρχικά στο SDNA ο πολύπειρος γκαρντ/φόργουορντ σχετικά με τις πρώτες του στιγμές στα «γαλανόλευκα» της Εθνικής Ανδρών.

Στο άκουσμα των ονομάτων που θα αποτελέσουν το σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου για τα πρώτα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Χάρης Γιαννόπουλος μπήκε αυτόματα στο… κάδρο των έμπειρων, που θα δείξουν τον δρόμο και στους μικρότερους σε ηλικία παίκτες που βρίσκονται στα πρώτα βήματα της καριέρας τους. Πώς νιώθει γι’αυτό ο πολύπειρος άσος του Ρεθύμνου; Πιστεύει πως θα αναλάβει τον ρόλο του «δασκάλου» στις πρώτες του μέρες στην Εθνική Ανδρών;

«Δεν ξέρω αν θα μου ζητηθεί αυτός ο ρόλος αλλά είμαι πρόθυμος να βοηθήσω όλα τα παιδιά σε ό,τι χρειαστούν, όσο μπορώ να βοηθήσω λόγω της εμπειρίας και των παραστάσεων που έχω και από το εξωτερικό. Αλλά ακόμα και τα παιδιά που είναι μικρότερα σε ηλικία έχουν παίξει στην Α1, έχουν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και δε νομίζω πως χρειάζονται καθοδήγηση», ήταν η απάντηση του αρχηγού του Ρεθύμνου, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για την αναμέτρηση για την Μεγάλη Βρετανία (24/11) αλλά και για τα ζητήματα που πρέπει να προσέξει η Εθνική μας ομάδα στα δύο πρώτα παιχνίδια των προκριματικών:

«Η Αγγλία είναι μία ομάδα που είναι μαζί 3-4 χρόνια, έπαιξε στο Eurobasket και είναι ένα πολύ καλά δουλεμένο σύνολο. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και απόλυτα σοβαροί, γιατί το χρονικό περιθώριο είναι πολύ μικρό. Το να αφήσεις όλα όσα έκανες με την ομάδα σου πριν τρεις μέρες και να καλείσαι να ενταχθείς σε ένα νέο σύνολο είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης, αυτό θεωρώ πως είναι και το κύριο ζήτημα για εμάς».

Από την ώρα που έγιναν γνωστές οι κλήσεις της Εθνικής μας ομάδας αλλά και οι απουσίες των παικτών της Euroleague που θεωρούνται «κλειδιά» για την «Επίσημη Αγαπημένη», το βασικό ερώτημα κινείται γύρω από το κατά πόσο οι παίκτες που απαρτίζουν τις επιλογές του Θανάση Σκουρτόπουλου μπορούν να αποκτήσουν την απαραίτητη χημεία και τη συνοχή που χρειάζονται οι… επικίνδυνες αναμετρήσεις των προκριματικών.

«Σίγουρα, αυτό είναι ένα θέμα. Κακά τα ψέματα, δεν γίνεται να υπάρχει συνοχή μετά από δουλειά δύο – τριών ημερών. Πιστεύω πως ο καθένας από εμάς πρέπει να το δουλέψει μόνος του, να προετοιμαστεί ψυχολογικά και νοητικά ώστε να ακολουθήσουμε το κοινό πλάνο και να παρουσιαστούμε έτοιμοι», ήταν η απάντηση του Χάρη Γιαννόπουλου, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον φίλαθλο κόσμο της Κρήτης που περιμένει με ανυπομονησία την αναμέτρηση με το Ισραήλ (27/11):

«Είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει πολύ ο κόσμος στην Κρήτη. Ο κόσμος εκεί αγαπά το μπάσκετ και θέλει να βλέπει μεγάλα ματς. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, είτε στην Euroleague είτε σε φιλικά τουρνουά, όπου ο κόσμος είναι δίπλα στον ομάδα άσχετα αν την υποστηρίζει ή όχι. Οπότε νομίζω πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα μας δώσει έξτρα ώθηση».

Γιαννόπουλος στο SDNA: «Πολύ χαρούμενος για την κλήση μου, να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί»