MENU

Ήταν ένας από τους πιο... εμβληματικούς σέντερ που έχουν αγωνιστεί ποτέ στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Για την ακρίβεια, ήταν -μαζί με τον Μανούτε Μπολ, ο ψηλότερος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στη κορυφαία λίγκα του κόσμου.

Ο Γκέοργκε Μουρεσάν -περί ου ο λόγος- βλέπει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και τα 31 εκατοστά. Έκανε μία αρκετά συμπαθητική καριέρα σε Ουάσινγκτον Μπούλετς και Νιου Τζέρσι Νετς, με την σεζόν 1995/1996 να αποτελεί το... όροσημό του στο ΝΒΑ: 14,5 Πόντοι, 9,6 ριμπάουντ και 2,3 μπλοκ ανά παιχνίδι, αλλά και το βραβείο του πιο Βελτιωμένου παίκτη του πρωταθλήματος.

Βέβαια, οι τραυματισμοί δεν επέτρεψαν στον Ρουμάνο γίγαντα να συνεχίσει στον ίσιο ρυθμό και να κυριαρχήσει στα παρκέ των ΗΠΑ, ωστόσο το στίγμα του έμεινε... έντονο στον «μαγικό κόσμο».

Πλέον, αυτός που βρίσκεται στην επικαιρότητα, είναι ο γιος του παλαίμαχου άσου. Ο νεαρός Τζορτζ Μουρεσάν διανύει την πρώτη του σεζόν στο Georgetown και, παρά το γεγονός πως δεν αγωνίζεται πολύ, έχει ήδη προκαλέσει θετικές εντυπώσεις με το ταλέντο και την... κληρονομιά του.

Βλέποντας την Γη από τα 2,05 μέτρα, ο Τζορτζ έχει αρκετά στοιχεία του πατέρα του, ωστόσο είναι ένας αρκετά διαφορετικός παίκτης. Αγωνίζεται κυρίως στη θέση του πάουερ φόργουορντ, ενώ είναι αρκετά γρήγορος και εκρηκτικός. Στοιχεία, που τον βοηθούν να παίξει και μακριά από την ρακέτα, στην οποία ωστόσο είναι εξαιρετικός, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι.

Βέβαια, το δυνατότερο σημείο του είναι τα τελειώματα κοντά στο καλάθι. Στο γυμνάσιο του St. Andrew's, όπου έκανε... θραύση, ο Μουρεσάν σκόραρε συνεχώς κόντα στη ρακέτα, έπειτα από συνεργασίες με τους γκαρντ. Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβατε με τον καλύτερο τρόπο τα δυνατά σημεία και τα πλεονεκτήματα του νεαρού άσου:

Βέβαια, ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μπορέσει να πει κάποιος με ασφάλεια πως ο Τζορτζ Μουρεσάν θα βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του και θα περάσει την πύλη του ΝΒΑ. Άλλωστε, πρέπει πρώτα να αγωνιστεί με συνέπεια και να δείξει το ταλέντο του στα παρκέ του απαιτητικού NCAA, με την φετινή σεζόν να αποτελεί σε κάθε περίπτωση μεταβατική για τον νεαρό άσο.

Το δεδομένο είναι πάντως πως η κληρονομία του «γίγαντα» Γκέοργκε Μουρεσάν είναι εδώ. Το ζητούμενο όμως, είναι αν θα δούμε και τον... μικρό Μουρεσάν στα παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου ή, ακόμα, και στα μέρη μας.

http://www.youtube.com/embed/BbJunPTumPE?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Τζορτζ Μουρεσάν: Έρχεται ο γιος του... γίγαντα! (vids)