MENU

Ήταν, ίσως, η πιο δύσκολη από τις δέκα ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν στην ενότητα All Time Classics του SDNA τον τελευταίο μήνα.

18.082 αναγνώστες του SDNA συμμετείχαν μαζικά στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της κορυφαίας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών και για να αποδειχτεί πόσο δύσκολη ήταν η διαδικασία επιλογής ανάμεσα σε τόσους «θρύλους» που φόρεσαν τη φανέλα της κορυφαίας – βάσει τίτλων και διεθνών διακρίσεων – ομάδας του ελληνικού αθλητισμού σε συλλογικό επίπεδο, δείτε απλά ποιοι παίκτες θα αποτελούσαν τη… δεύτερη δωδεκάδα του All Time Classic Παναθηναϊκού:

ΠΕΝΤΑΔΑ: Παναγιώτης Γιαννάκης, Ντρου Νίκολας, Ραμούνας Σισκάουσκας, Τζέιμς Γκιστ, Ντίνο Ράτζα

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Τάκης Κορωναίος, Βασίλης Σπανούλης, Μπάιρον Σκοτ, Απόστολος Κόντος, Γιώργος Κολοκυθάς, Φάνης Χριστοδούλου, Ζέλικο Ρέμπρατσα

Κι όμως, όλοι αυτοί οι θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ και ορισμένοι από τους κορυφαίους ξένους που πάτησαν ποτέ τα παρκέ της χώρας μας, δεν βρήκαν θέση στην κορυφαία δωδεκάδα του Παναθηναϊκού όλων των εποχών, που περιλαμβάνει 11 παίκτες που φόρεσαν την πράσινη φανέλα στα χρόνια της δημιουργίας του μύθου του «Εξάστερου» και τον ένα και μοναδικό Νίκο Γκάλη να ολοκληρώνει μια απίθανη «dream team». Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παύλος Γιαννακόπουλος

Η πιο… αμήχανη, ίσως, ψηφοφορία απ’ όλες όσες διενεργήθηκαν τον τελευταίο μήνα στο SDNA καθώς οι «ανταγωνιστές» ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας! Της οικογένειας Γιαννακόπουλου που αποτελεί ταυτόσημο της πιο πετυχημένης ομάδας που είδε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός σε συλλογικό επίπεδο. Νικητής της ψηφοφορίας αναδείχτηκε με συντριπτικό ποσοστό ο ηγέτης – σύμβολο του «τριφυλλιού», ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 75,56%.

TO ΤΟΠ-3 ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟΙ
1 Παύλος Γιαννακόπουλος 13.664
2 Θανάσης Γιαννακόπουλος 3.320
3 Δημήτρης Γιαννακόπουλος 852

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Ο «Μίδας» του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετέτρεψε σε… χρυσό και την ψηφοφορία για την ανάδειξη του κορυφαίου προπονητή στην ιστορία του συλλόγου, αγγίζοντας σχεδόν το… απόλυτο στις προτιμήσεις των αναγνωστών του SDNA φτάνοντας ποσοστό 95,02% στις προτιμήσεις τους.

ΤΟ ΤΟΠ-3 ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΨΗΦΟΙ
1 Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς 17.182
2 Τσάβι Πασκουάλ 418
3 Αργύρης Πεδουλάκης 226

ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

ΘΕΣΗ 1: Δημήτρης Διαμαντίδης

Αν και ο Νικ Καλάθης επιβεβαίωσε με τις δικές του ψήφους ότι κερδίζει ολοένα και περισσότερο μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο θρυλικός «Μητσάρας» του «Εξάστερου» ήταν απλά… ασυναγώνιστος! Ο Διαμαντίδης βρέθηκε ως βασικός πλέι μέικερ στο 96,37% των πεντάδων και στο ασύλληπτο 98,76% των δωδεκάδων που δημιούργησαν οι αναγνώστες του SDNA.

ΤΟ ΤΟΠ-3 ΤΩΝ ΠΟΪΝΤ ΓΚΑΡΝΤ
ΠΑΙΚΤΗΣ ΨΗΦΟΙ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΩΝ
1 Δημήτρης Διαμαντίδης 17.426 17.858
2 Νικ Καλάθης 774 8.850
3 Παναγιώτης Γιαννάκης 70 2.906

ΘΕΣΗ 2: Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Το… IQ του Σάρας, δεν θα μπορούσε να λείπει από την All Time Classic ομάδα του Παναθηναϊκού και έτσι το 75,81% των αναγνωστών του SDNA συμπεριέλαβαν τον σπουδαίο Λιθουανό στη δωδεκάδα τους, δίνοντας του μάλιστα τη θέση στα γκαρντ δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη… θυσιάζοντας τον τεράστιο Νίκο Γκάλη.

ΤΟ ΤΟΠ-3 ΤΩΝ ΣΟΥΤΙΝΓΚ ΓΚΑΡΝΤ
ΠΑΙΚΤΗΣ ΨΗΦΟΙ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΩΝ
1 Σαρούνας Γιασικεβίτσιους 7.914 13.708
2 Νίκος Γκάλης 2.834 9.806
3 Ντρου Νίκολας 242 3.392

ΘΕΣΗ 3: Φραγκίσκος Αλβέρτης

Ο αρχηγός – σύμβολο του «Εξάστερου», κατάφερε να επικρατήσει του τεράστιου Ντομινίκ Ουίλκινς στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του βασικού «τριαριού», τόσο σε ότι αφορά τις ψήφους που επελέγησαν οι δύο τους στη βασική πεντάδα, όσο και στις συνολικές τους παρουσίες στις δωδεκάδες των αναγνωστών του SDNA.

ΤΟ ΤΟΠ-3 ΤΩΝ ΣΜΟΛ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ
ΠΑΙΚΤΗΣ ΨΗΦΟΙ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΩΝ
1 Φραγκίσκος Αλβέρτης 7.368 15.818
2 Ντομινίκ Ουίλκινς 4.286 13.720
3 Ραμούνας Σισκάουσκας 368 2.692

ΘΕΣΗ 4: Ντέγιαν Μποντίρογκα

Ο μοναδικός Ντέγιαν, ήταν ο παίκτης που απείλησε την… πρωτοκαθεδρία του Δημήτρη Διαμαντίδη στην ψηφοφορία, με μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Οι αναγνώστες του SDNA επέλεξαν τον χαρισματικό Σέρβο σε όλες τις θέσεις της πεντάδας (και στο «2» και στο «3» και στο «4») με το 84,52% να του δίνει φανέλα βασικού, αλλά τις ψήφους να μοιράζονται ισότιμα και στις τρεις θέσεις. Μοιραία, λοιπόν, έμεινε εκτός πεντάδας ο παίκτης που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους ως βασικός στις τρεις θέσεις που επελέγη ο Μποντίρογκα κι αυτός ήταν ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος μειονεκτούσε έναντι του Αλβέρτη και του Γιασικεβίτσιους.

ΤΟ ΤΟΠ-3 ΤΩΝ ΠΑΟΥΕΡ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ
ΠΑΙΚΤΗΣ ΨΗΦΟΙ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΩΝ
1 Ντέγιαν Μποντίρογκα 15.288 17.612
2 Αντώνης Φώτσης 7.260 15.132
3 Κώστας Τσαρτσαρής 3.230 11.392

ΘΕΣΗ 5: Μάικ Μπατίστ

Το ντέρμπι που εκτιμούσαν πολλοί ότι θα υπάρξει για τη θέση του βασικού σέντερ, ανάμεσα στον Μάικ Μπατίστ και τον Στόγιαν Βράνκοβιτς έμεινε… στα μισά της διαδρομής. Ο «μπουλντόζας» κατάφερε να παρασύρει και τον Κροάτη γίγαντα στο διάβα του και με… double score στις ψήφους που συγκέντρωσε ως πενταδάτος, μετέτρεψε την ψηφοφορία σε… κούρσα για έναν!

ΤΟ ΤΟΠ-3 ΤΩΝ ΣΕΝΤΕΡ
ΠΑΙΚΤΗΣ ΨΗΦΟΙ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΩΝ
1 Μάικ Μπατίστ 9.648 16.866
2 Στόγιαν Βράνκοβιτς 4.886 12.538
3 Νίκολα Πέκοβιτς 1.368 7.278

Ο ALL TIME CLASSIC ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ TΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥ SDNA

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παύλος Γιαννακόπουλος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς

ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΝΤΑΔΑ: Δημήτρης Διαμαντίδης, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ντέγιαν Μποντίρογκα, Μάικ Μπατίστ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Νικ Καλάθης, Νίκος Γκάλης, Ντομινίκ Ουίλκινς, Αντώνης Φώτσης, Κώστας Τσαρτσαρής, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Νίκολα Πέκοβιτς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ALL TIME CLASSIC ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Ο All Time Classic Παναθηναϊκός: Η dream team του «Εξάστερου»!