MENU

Όπως αναμενόταν ο διεθνής Έλληνας γκαρντ θα παραμείνει στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και Τουρκίας και θα αγωνίζεται με τη φανέλα της για άλλα 3 (2+1) χρόνια.

Ο Σλούκας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sdna.gr θα λάβει περίπου 3 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία, που θα αγγίξουν τα 4,5 εκατ αν ενεργοποιηθεί η οψιόν της τρίτης σεζόν, καθώς ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και οι διοικούντες τη Φενέρμπαχτσε εκτιμούν την ποιότητα του 27χρονου άσου και ως παίκτη κι ως χαρακτήρα. Η παραμονή του Σλούκα στη Φενέρ είχε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα διότι από τη βραδιά των πανηγυρισμών του πρωταθλήματος Τουρκίας -με το εντυπωσιακό επίτευγμα του απόλυτου sweep στα πλέι-οφς (9-0)- ο Ομπράντοβιτς είχε διαβεβαιώσει τον αριστερόχειρα άσο πως θα του δοθούν όσα επιθυμεί ώστε να παραμείνει στην ομάδα και να είναι ευτυχής.

Κρούσεις από ΠΑΟ και Ολυμπιακό

Ο Σλούκας καθότι ο πιο ποιοτικός γκαρντ σε αυτές τις ηλικίες και δη ελεύθερος ήταν στόχος για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που ήθελαν να ενισχύσουν την περιφερειακή γραμμή τους και τον ελληνικό κορμό. Με διάφορους τρόπους οι «αιώνιοι», που παραμόνευαν στη «γωνία», εκδήλωσαν εμπράκτως την επιθυμία τους να τον αποκτήσουν ωστόσο ο «Έλληνας μάγος» όπως τον αποκαλούν οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε, δεν μπήκε καν σε συζητήσεις περιμένοντας να ολοκληρωθεί η υπόθεση με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Η πρώτη προσέγγιση άλλωστε της Φενέρμπαχτσε για ανανέωση έγινε αρχές του έτους κι ενώ ο Σλούκας αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμού, γεγονός που αποτελούσε απόδειξη οτι οι Τούρκοι τον εκτιμούν και ήθελαν διακαώς να τον κρατήσουν για τουλάχιστον τα επόμενα 2-3 χρόνια. Η ανανέωση δεν πραγματοποιήθηκε τότε διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του sdna.gr υπήρξε διαφορά για τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου σε σχέση με τα χρήματα, ωστόσο οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συζητήσουν αμέσως μετά το τέλος της σεζόν, με τον «φάκελο» Σλούκα να λαμβάνει το Νο1 στις υποθέσεις που είχε να διαχειριστεί ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι.

Έτσι κι έγινε. Η ελαφρώς βελτιωμένη πρόταση της τουρκικής ομάδας κατατέθηκε επίσημα προχθές βράδυ, ύστερα από μια ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαν οι δύο πλευρές στις αρχές της εβδομάδας. Ακολούθως Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Κώστας Σλούκας μίλησαν τηλεφωνικά και η υπόθεση έκλεισε σε χρόνο dt. Πιθανότατα εντός της ημέρας η Φενέρμπαχτσε να λάβει τις υπογραφές του Έλληνα άσου στο 3ετες συμβόλαιο και μετά να εκδώσει την ανακοίνωση και ο Σλούκας θα φύγει άμεσα για διακοπές χωρίς εκκρεμότητες κι ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι θα προχωρήσει στο Νο2 και τους υπόλοιπους φακέλους που έχει να ασχοληθεί.

Λίγα λεπτά μετά το δημοσίευμα του sdna.gr, η τουρκική ομάδα ανακοίνωσε κι επίσημα την επέκταση του συμβολαίου.

Το τηλεφώνημα του «Ζοτς» τέλειωσε και τυπικά το θέμα Σλούκα!