MENU

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο τότε rising star της Αναντολού Εφές και νυν φαβορί για το βραβείο του καλύτερου ρούκι της σεζόν στο ΝΒΑ, Ντάριο Σάριτς, δήλωνε στο sdna.gr ύστερα από ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Superfoods: «Δεν είναι εύκολο να παίζεις στο ΟΑΚΑ. Όταν ήμουν πιο μικρός είχα δει τόσα πολλά βίντεο στο Youtube από το Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα του 2011! Ήταν 20.000 άνθρωποι στο ΟΑΚΑ. Στο ματς που παίξαμε εμείς δεν ήταν ακριβώς έτσι η κατάσταση, δεν ήταν η ατμόσφαιρα σαν εκείνη με την Μπαρτσελόνα τότε. Αλλά και πάλι δεν είναι καθόλου εύκολο να παίζεις εδώ».

Περίπου 14 μήνες μετά, άλλος ένας ανερχόμενος αστέρας της Euroleague, που ετοιμάζει βαλίτσες για το ΝΒΑ, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, βγάζει το... καπέλο στο «τριφύλλι» και τον κόσμο του. Μάλιστα, ο... ελεύθερος σκοπευτής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που στα δύο ματς με τους «πράσινους» για τα πλέι οφ έβαλε συνολικά 48 πόντους (25+23), τονίζει πως μικρός έβλεπε την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ και στήριζε τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης!

Όπως στηρίζει τον Παναθηναϊκό και ο Μάριο Χεζόνια, άλλος ένας παίκτης που ανήκει στη συγκεκριμένη ταλαντούχα «φουρνιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, δοκιμάζεται στο ΝΒΑ και δεν κρύβει την αγάπη του για τους «πράσινους».

«Μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και θέλω να παίζω σε τέτοια ματς, να είμαι ανταγωνιστικός. Όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνίζονται σε γεμάτα γήπεδο. Ξέρω από παλιά πώς είναι η κατάσταση στο ΟΑΚΑ, από τότε που ο Ζέλικο ήταν στον Παναθηναϊκό. Ήμουν ένας από τους οπαδούς και εγώ. Γνωρίζω πολύ καλά την κατάσταση και την ατμόσφαιρα, παρά το ότι δεν την είχα βιώσει από κοντά. Έβλεπα τα παιχνίδια στην τηλεόραση και μου άρεσε πολύ όλη αυτή η ατμόσφαιρα», ανέφερε ο Σέρβος «μπόμπερ» μετά το 2-0 της «Φενέρ» και συμπλήρωσε για το αν περίμενε να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς και για την τωρινή κατάσταση των Τούρκων, που αγωνίζονται ύστερα από καιρό δίχως τραυματίες:

«Είναι σκληρό να νικήσεις οποιονδήποτε στην Ευρώπη ή σε ένα άλλο κορυφαίο πρωτάθλημα δύο φορές εκτός έδρας. Τα καταφέραμε, πετύχαμε δύο στόχους και προχωράμε στο επόμενο.

Είναι αλήθεια πως αυτή τη σεζόν ταλαιπωρηθήκαμε πολύ με τους τραυματισμούς από το ξεκίνημα. Δεν είχαμε σχεδόν ποτέ γεμάτο ρόστερ. Είπα πριν από λίγες εβδομάδες σε μια συνέντευξη πως είμαστε ικανοί να κάνουμε πολλά πράγματα στο παρκέ όταν δεν έχουμε απουσίες. Ελπίζω να παραμείνουμε έτοιμοι, υγιείς και συγκεντρωμένοι».

Λίγο πριν τη συζήτησή μας με τον Μπογκντάνοβιτς είχε εκτυλιχτεί ένα διαφορετικό περιστατικό, που στην Τουρκία συζητήθηκε αρκετά και όλοι αποθέωσαν τον Ομπράντοβιτς γι' αυτό... Μόλις τελείωσε το ματς ο... άρχοντας των δαχτυλιδιών του ευρωπαϊκού μπάσκετ περίμενε έξω από τα αποδυτήρια τον Μπογκντάνοβιτς για να του πει κάτι στα σερβικά. Έπειτα, μπήκε στα αποδυτήρια και όλοι οι παίκτες της «Φενέρ» σχημάτισαν έναν κύκλο γύρω του για να τον ακούσουν. Η λογική έλεγε πως θα τους δώσει συγχαρητήρια, θα τους πει να μείνουν συγκεντρωμένοι, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και τα υπόλοιπα κλισέ που μπορεί να φανταστεί κανείς... Αντιθέτως, ο «Ζοτς» τους είπε «κοφτά»: «Σάββατο, προπόνηση στις έξι»! Ούτε συγχαρητήρια, ούτε χαμόγελα, ούτε διθυραμβικά σχόλια.

Το SDNA ήταν στα τουρκικά αποδυτήρια και δημοσίευσε το σχετικό βίντεο:

«Ο Ζέλικο έτσι κάνει. Μετά το πρώτο ματς μας είπε να ξεχάσουμε το 1-0 και να συνεχίσουμε. Συγχαρητήρια, είναι όμως μόνο μία νίκη. Το ίδιο και τώρα, τίποτα δεν έχει τελειώσει», υπογράμμισε ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε απαντώντας στο αν ήταν αυτό ένα... τρικ του Ομπράντοβιτς για να τους κρατήσει προσηλωμένους και να τους δώσει επιπλέον κίνητρα.

«Πάντα το πλάνο μας ήταν παιχνίδι με το παιχνίδι, ένα ματς τη φορά. Δεν σκεφτόμασταν ούτε περιμέναμε το 2-0. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να ξεχάσουμε το 2-0 και να "καθαρίσουμε" το μυαλό μας για το τρίτο ματς», πρόσθεσε στη συνέχεια, ενώ για την συνεργασία του με τον «Ζοτς» είπε: «Είναι απίστευτος. Κάποιες φορές σου "επιτίθεται" για να παίζεις ακόμα καλύτερα, είναι ο καλύτερος και ξέρει πώς να "παίζει" με εμάς. Ξέρει πώς να σε ελέγχει τα πάντα».

Ακούγοντάς τον να... αποθεώνει τον Ομπράντοβιτς τον ρωτήσαμε αυθόρμητα: «Μπορεί, λοιπόν, ο κόουτς να είναι ένας λόγος που θα σε κρατήσει στην Ευρώπη και την επόμενη σεζόν;» με τον ίδιο να απαντάει, μάλλον χωρίς να καταλαβαίνει 100% ότι αναφερόμαστε στο ΝΒΑ: «Ναι, σίγουρα».

Γι' αυτό και έγινε συμπληρωματική ερώτηση... «Μπορεί να σε πείσει να μείνεις στην Ευρώπη;». Κάπου εκεί χτύπησε το... καμπανάκι! Ο Μπογκντάνοβιτς έβαλε τα γέλια και άρχισε να απομακρύνεται, δηλώνοντας χαμογελαστός: «Δεν ξέρω προς το παρόν».

Βλέπετε, το καλοκαίρι οι Σακραμέντο Κινγκς του Γιώργου Παπαγιάννη τον περιμένουν στο ΝΒΑ για να τον εντάξουν στο ρόστερ τους και να τον κάνουν «Βασιλιά»!

Μπογκντάνοβιτς στο SDNA: «Ήμουν οπαδός του Παναθηναϊκού μικρός»