MENU

H «ομάδα του λαού» φρόντισε με την απόδοσή της να περάσει σχεδόν σαν θύελλα από το φαληρικό στάδιο, ανέβηκε στο 5-4 στην κατάταξη της Euroleague και η τρίτη συνεχόμενη νίκη της, η οποία μεταξύ άλλων είχε την υπογραφή του Ντέβιν Σμιθ.

Ο 33χρονος άλλοτε φόργουορντ του Πανελληνίου σε 29:33 συμμετοχής σημείωσε 10 πόντους (2/5δ., 2/4τρ.), πήρε 10 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ, έκλεψε 2 μπάλες, έκανε 1 τάπα, υπέπεσε μόλις σε 1 λάθος και η παρουσία του στο παρκέ είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με τα... ημίψηλα σχήματα των αντιπάλων του.

Ο Ντέβιν Σμιθ πέρα από μία εμβληματική φιγούρα πλέον για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αποτελεί συγχρόνως και το... βαρόμετρό της, καθώς παρότι δεν αγωνίζεται ως πόιντ γκαρντ, είναι ο παίκτης που αναλαμβάνει να διατηρεί τις ισορροπίες στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, επιστρέφοντας στην αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ελλάδας, κυριάρχησε στο ΣΕΦ, καθώς επέβαλλε τον ρυθμό της, αλλά η νίκη της επί του Ολυμπιακού δεν ήρθε και τόσο εύκολα, όπως τόνισε στο SDNA ο Ντέβιν Σμιθ.

«Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα, ειδικά όταν αγωνίζεται στην έδρα του. Πήγαμε στο ΣΕΦ με σκοπό να παίξουμε πολύ καλή άμυνα και στο τέλος της βραδιάς τα είχαμε καταφέρει. Ο Ολυμπιακός προς το τέλος του αγώνα μάς πλησίασε, καθώς είναι μία ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, αλλά πήραμε τη νίκη», ανέφερε ο Αμερικανός άσος.

Οσον αφορά το πού κρίθηκε ο αγώνας, ο Ντέβιν Σμιθ ήταν ξεκάθαρος, ενώ παράλληλα σημείωσε και την βελτίωση της ομάδας του: «Στα τελευταία παιχνίδια παίζουμε πολύ καλή άμυνα. Πάντα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Γνωρίζουμε τις επιθετικές μας δυνατότητες, αλλά πλέον δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε και πολύ καλή άμυνα. To κάναμε απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς για να πάρουμε τη νίκη κλειδί ήταν η άμυνα, μιας και βγάλαμε τους αντιπάλους μας από τον ρυθμό τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα».

Ο Σόνι Ουίμς μιλώντας στο SDNA ανήμερα του αγώνα της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Ολυμπιακό είχε παρατηρήσει πως μία ενδεχόμενη νίκη της ομάδας του θα αποτελούσε και μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και ζητήσαμε από τον Ντέβιν Σμιθ να τοποθετηθεί για τα λεγόμενα του συμπαίκτη του.

«Δεν το ξέρω. Πάντα προσπαθούμε να κερδίζουμε τους αγώνες. Το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης φαίνεται κάθε εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να νικάς τα παιχνίδια, εκ των οποίων τα περισσότερα κρίνονται στο τέλος. Πήραμε μία σημαντική νίκη και θέλουμε να χτίσουμε σε αυτήν στη συνέχεια της σεζόν».

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πλέον πρόσθεσε στο... σακούλι της την 5η της νίκη της στη φετινή Euroleague, η οποία έπειτα από την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής της μοιάζει με... μαραθώνιο. «Κάποιες φορές το νέο format γίνεται δύσκολο, καθώς υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά πιστεύω πως είναι πολύ καλό. Μου αρέσει η ομάδα μας, το επίπεδο των αντιπάλων μας είναι υψηλό και πρέπει συνέχεια να βελτιώνεσαι και να το δείχνεις στο γήπεδο κάθε εβδομάδα», είπε ο έμπειρος φόργουορντ.

Τέλος, ρωτήσαμε τον Ντέβιν Σμιθ για την επιστροφή του στη χώρα μας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως την σεζόν 2009-10 είχε αγωνιστεί στον Πανελλήνιο υπό τις οδηγίες του Ηλία Ζούρου. «Πάντα νιώθω πολύ καλά, όταν γυρνάω στην Ελλάδα. Το μπάσκετ αρέσει στους Ελληνες. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα που υπάρχει στα γήπεδα», είπε ο Ντέβιν Σμιθ.

Σμιθ στο SDNA: «Να χτίσουμε πάνω στη νίκη επί του Ολυμπιακού»