MENU

Ένας μπασκετμπολίστας που τον λατρεύουν και τον μισούν όσο κανέναν άλλο στην Ευρώπη. Ένας αθλητής που όμοιος του δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Υπήρχε το αντίπαλο δέος, ο μεγάλος Δημήτρης Διαμαντίδης που όμως αποσύρθηκε με τον «Kill Bill» να τον έχει ξεπεράσει χρόνια πριν πάρει την απόφαση ο μεγάλος αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας λοιπόν έδειξε για άλλη μια φορά γιατί απλά είναι ο καλύτερος, και όσοι τον λατρεύουν καλό θα είναι να παρακαλάνε να αντέξει όσο μπορεί να βρίσκεται στα παρκέ. Και όσοι τον μισούν το ίδιο, αν και είναι κατανοητό πως είναι δύσκολο για τον αντίπαλο οπαδό να… παρακαλάει να μην σταματήσει.

Τι έκανε λοιπόν και πάλι στο ΔΙΚΟ του ΟΑΚΑ ο Βασίλης Σπανούλης; Μετρήστε: 22 πόντους, 3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 8 ασίστ, 2 λάθη και ranking 24. Σε ένα γήπεδο που ήταν ο «εφιάλτης» του, που πάλευε για καιρό να «καθαρίσει το μυαλό του», να μείνει ανεπηρέαστος από τις βρισιές και από το μένος των «πράσινων» οπαδών. Πέρσι δύο σερί φορές «σκότωσε» τον αντίπαλο του και μαζί και τον «εφιάλτη» του με «βόμβες» που σίγησαν το ΟΑΚΑ και χάρισαν το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.

Τώρα, για την Ευρωλίγκα όπου ο Ολυμπιακός έκανε με την παλικαρίσια του νίκη απέναντι σε ΟΛΟΥΣ (το τρίτο δεκάλεπτο ήταν για σεμινάριο, αλλά δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση καθώς ο Ολυμπιακός έχει μάθει να τους κερδίζει όλους), το 7-3 στις ευρωπαικές αναμετρήσεις του με τους «πράσινους» ο Βασίλης Σπανούλης έριξε στην «παγίδα» όλο τον Παναθηναϊκό. Έχοντας οδηγήσει σε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο τον Ολυμπιακό στο +8 και έχοντας μπει και ανατρέψει με το πανέξυπνο παιχνίδι του το ματς στο φινάλε που ξέφευγε, πήρε την τελευταία επίθεση.

Είμαι σίγουρος πως όλοι, από τον Πασκουάλ μέχρι τον τελευταίο οπαδό περίμεναν πως ο Σπανούλης θα επιχειρήσει ένα ακόμη de ja vu. Θα πάρει επάνω του την φάση και με τρίποντο θα πάει για το 3 στα 3! Όμως ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Βασίλης Σπανούλης το ήξερε, το περίμενε, το είδε στην άμυνα των «πρασίνων» και έτσι επέλεξε το «χρυσό» παιδί της Πόλης για μια επανάληψη του ιστορικού τελικού. Μπούκαρε αφού βρήκε χώρο, έδωσε στον Γιώργαρο και όλα τελείωσαν για τους «πράσινους».

Ο Σπανούλης και οι «πολεμιστές» του, ο μεγάλος Σφαιρόπουλος που έχει… πελάτη τον Παναθηναϊκό, πήραν μια τεράστια νίκη στο ΟΑΚΑ. Όχι μόνο για την βαθμολογία της Ευρωλίγκας. Αλλά και για την «ερυθρόλευκη» τιμή που θέλει τον Ολυμπιακό ΗΓΕΜΟΝΑ σε ΟΛΑ τα αθλήματα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 5-0 επί του ΠΑΟ με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο ΟΑΚΑ και απέδειξε και πάλι ότι είναι καλύτερος από τον αντίπαλο του. Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που βεβαίως δεν έχει σχέση με την ομάδα της 25αρας και είναι σίγουρο πως και στη συνέχεια θα δούμε μεγάλα ματς ανάμεσα στις δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

O τελευταίος «Σαμουράι»