MENU

Ο Τζέιμς Γκιστ τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ την Τετάρτη (16/11), ενώ το βράδυ της Πέμπτης (17/11) ήρθε η επίσημη ενημέρωση των «πράσινων» για το μέγεθος της ζημιάς, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το ακριβές διάστημα της απουσίας του...

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

Σε μαγνητική τομογραφία υποβλήθηκε ο Τζέιμς Γκιστ σήμερα (17/11) το απόγευμα, αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής του Παναθηναϊκού Superfoods από τη Μαδρίτη. Σύμφωνα με το αποτέλεσμά της το ιατρικό επιτελείο της ομάδας διέγνωσε πως έχει υποστεί απόσπαση της έκφυσης του μακρού προσαγωγού μυός του αριστερού ποδιού.

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το αν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή αν θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή, συνεπώς δεν μπορεί να εκτιμηθεί το ακριβές διάστημα της απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους. Το ιατρικό επιτελείο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη επιστροφή του στα παρκέ.

Στην Αμερική για δεύτερη γνώμη

Η ζημιά που υπέστη ο Τζέιμς Γκιστ είναι αναμφίβολα σοβαρή για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό Superfoods. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο παίκτης «έχει υποστεί απόσπαση της έκφυσης του μακρού προσαγωγού μυός του αριστερού ποδιού», κάτι που σημαίνει πως αποκολλήθηκε ο προσαγωγός του!

Ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι πραγματικά σπάνιος για παίκτες μπάσκετ και συναντάται κυρίως σε αθλητές του ποδοσφαίρου... Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως επειδή δεν είναι συνήθης ο τραυματισμός, αυτή τη στιγμή είνασι άγνωστο με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί, διότι υπάρχει η αμφιβολία για το αν πρέπει ο Γκιστ να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι το μίνιμουμ διάστημα που θα είναι νοκ-άουτ θα είναι δύο μήνες, αφού για έξι εβδομάδες τουλάχιστον δεν πρέπει να πατήσει παρκέ. Κι όλα αυτά εφόσον το πρόβλημα αντιμετωπιστεί με συντηρητική αγωγή, δηλαδή χωρίς χειρουργείο.

Ωστόσο πληροφορίες του SDNA αναφέρουν πως ο Γκιστ σκοπεύει, με τη συνεργασία και τη σύμφωνη γνώμη του Παναθηναϊκού, να στείλει τις εξετάσεις του στις ΗΠΑ για να πάρει δεύτερη γνώμη για τον τρόπο αποθεραπείας. Το πιο πιθανό όμως αυτή τη στιγμή είναι να γίνει με συντηρητική αγωγή ο τραυματισμός...

Γκιστ από το 2017!