MENU

«Δεν είναι ωραίο να φεύγουν οι προπονητές. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή. Κάποιο ρητό στις ΗΠΑ λέει πως όταν υπογράφεις το συμβόλαιό σου, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την απόλυσή σου. Αυτό τα λέει όλα», είπε 49χρονος κόουτς του Ολυμπιακού, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το... διαζύγιο του Παναθηναϊκού Superfoods με τον Αργύρη Πεδουλάκη.

«Μπορεί να σε σκοτώσει η Εφές»

Νωρίτερα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε σημειώσει τον αυξημένο βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης των πρωταθλητών Ελλάδας με την Αναντολού Εφές (20/10, 21:45) για την 2η αγωνιστική της Euroleague.

«Είναι το πρώτο εντός έδρας φετινό παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στην πρώτη αγωνιστική θέλουμε να μπούμε με το δεξί στους αγώνες στην έδρα μας. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο που το καλοκαίρι ενισχύθηκε. Εχει δείξει στοιχεία πολύ καλού επιθετικού μπάσκετ κι έχει μία πλειάδα παικτών που μπορεί να σε σκοτώσει. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να τους βγάλουμε από το παιχνίδι τους. Είναι ομάδα ρυθμού. Πρέπει να δείξουμε μαχητικό πνεύμα, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να διασφαλίσουμε την έδρα μας. Πιστεύω πως μαζί με τον έκτο παίκτη μας, τον κόσμο, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτόν τον αντίπαλο».

Επίσης, ζητήθηκε από τον Ελληνα προπονητή να παρατηρήσει τα αδύναμα στοιχεία της Αναντολού Εφές: «Εχουμε δει αδύναμα στοιχεία. Είναι μία καινούρια ομάδα, αλλά έχει έναν κορμό από πέρσι. Φέτος παίζουν πιο γρήγορα. Αν μπορέσεις και τους σταματήσεις, τους βγάζεις από έναν ρυθμό. Πρέπει από την άμυνά μας να τους σταματήσουμε και μετά να βρούμε τις αδυναμίες τους στην επίθεση, τις οποίες δεν θέλω να αναφέρω πριν από το παιχνίδι».

Σχετικά με το φιλικό παιχνίδι μεταξύ των ομάδων στο Ηράκλειο είπε: «Μας βοηθάει, γιατί κάναμε μία πολύ κακή εμφάνιση. Ηταν περίοδος προετοιμασίας, αλλά δείχνει τι μπορεί να κάνει η Εφές. Μας είχε εγκλωβίσει. Στην άκρη του μυαλού μας είναι αυτό το παιχνίδι και πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για:

...το αν η νίκη επί του Παναθηναϊκού δίνει περισσότερη... ηρεμία στην ομάδα του: «Εχω ζητήσει από τους παίκτες να ξεχάσουν το προηγούμενο παιχνίδι. Οπως έχει διαμορφωθεί η σεζόν δεν μπορείς να μένεις στο προηγούμενο αποτέλεσμα, είτε έχεις νικήσει, είτε έχεις ηττηθεί. Οποιος το κάνει θα χάνει το επόμενο. Το έχω επισημάνει. Η ομάδα δούλευε και δουλεύει με ηρεμία. Ολοι οι παίκτες το έχουν καταλάβει. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Κοιτάμε μόνο το ματς με την Εφές».

...τον Πάτρικ Γιανγκ: «Είναι ένας παίκτης που μας δίνει και θα μας δώσει όσο περνάει ο καιρός περισσότερη δύναμη στην ρακέτα. Πιστεύω πως σε λίγες ημέρες, εβδομάδες, θα είναι αγωνιστικά 100% έτοιμος. Οταν προέρχεται ένας παίκτης από μεγάλη αποχή, είναι δύσκολο να παίξει καλά. Αυτό που του λείπει είναι η ειδική φυσική κατάσταση. Οσο παίζει, τόσο θα βελτιώνεται. Μπορεί να παίξει στο 100%, αλλά όχι σε μεγάλο χρόνο. Αυτό θα το χτίζει μέσα από τους αγώνες».

...για το πότε οι ομάδες πρέπει να φτάσουν στο πικ τους: «Η κάθε ομάδα πρέπει να κάνει μία καλή χρονιά για να μπει στα πλέι οφ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Το πρώτο ζητούμενο είναι να έχεις καλή διάρκεια. Το δεύτερο ζητούμενο είναι να είναι σε καλή κατάσταση στα πλέι οφ. Το τρίτο είναι να είσαι στο πικ στο φάιναλ φορ και στους τελικούς. Αυτά είναι τα πικ που πρέπει να έχει η κάθε ομάδα».

...τους συνεχόμενους αγώνες: «Οι αγώνες σε ετοιμάζουν για να γίνεις καλύτερος. Χρόνος για προπόνηση δεν υπάρχει. Είναι η πρώτη φορά που θα το αντιμετωπίσουμε. Είμαστε προσεκτικοί στο θέμα προπόνησης. Μέσα από τα παιχνίδια η ομάδα βελτιώνεται. Εχει προηγηθεί μία περίοδος που κάναμε πολύ καλές προπονήσεις. Η προπόνηση είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν γίνεται να εξαντλούμε τους παίκτες».

...το αν υπάρχουν περιθώρια ξεκούρασης: «Οχι δεν υπάρχουν. Δυστυχώς η καθημερινότητα επιτάσσει να είσαι συνέχεια στο γήπεδο. Για εμάς που αγαπάμε την δουλειά μας, είναι χαρά να είμαστε στο γήπεδο. Προσπαθούμε όσες περισσότερες φορές μπορούμε, να δίνουμε ανάσες στους παίκτες».

Σφαιρόπουλος: «Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών»