MENU

Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Ιτούδης συνηπήρξαν στον Παναθηναικό για 13 χρόνια. Χρόνια γεμάτα επιτυχίες, πανηγυρισμούς και πολλούς τίτλους. Η σχέση τους ξεπεράσε αυτή του επαγγελματικού επιπέδου και αυτή που υπάρχει ανάμεσα σε έναν μαθητή και τον δάσκαλό του. Γρήγορα ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις και έγιναν κουμπάροι.

Έτσι, όταν το 2012 χώρισαν οι δρόμοι τους, ήταν δεδομένο πως καμία αναμέτρηση ανάμεσά τους δεν θα ήταν η ίδια. Ένα χρόνο μετά, οι δύο προπονητές αποφάσισαν να ταξιδέψουν μέχρι την Τουρκία, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αναλαμβάνει την Φενέρμπαχτσε και τον Δημήτρη Ιτούδη να αποδέχεται την πρόσκληση της Μπάνβιτ.

Από τότε λοιπόν μέχρι και σήμερα, οι δύο άντρες έχουν τεθεί αντιμέτωποι πέντε φορές. Κόντρα σε ότι θα περιμένε κανείς, ο Δημήτρης Ιτούδης έχει το «πάνω χέρι» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, έχοντας τέσσερις νίκες, έναντι μία του «Ζοτς».

Ας δούμε αναλυτικά τα προηγούμενα παιχνίδια στα οποία Ομπράντοβιτς και Ιτούδης βρέθηκαν αντίπαλοι:

Η πρώτη φορά και η μεγάλη ανατροπή

Η Μπάνβιτ του Ιτούδη υποδέχτηκε την Φενέρ του Ομπράντοιβτς στις 24 Νοεμβρίου του 2013. Και, χωρίς να το περιμένουν πολλοί, ο μαθητής νίκησε τον δάσκαλο!

Οι γηπεδούχοι, με πρωταγωνιστές τους Έρλ Ρόουλαντ και Τσαρλς Ντέιβις, που πέτυχαν 25 και 20 πόντους αντίστοιχα, επικράτησαν εύκολα με 91-76 της Φενέρ και ο Δημήτρης Ιτούδης έδειξε από νωρίς πως θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για τον Σέρβο τεχνικό.

Λίγους μήνες μετά, ο Έλληνας Head Coach έκανε το «2/2» απέναντι στον Ομπράντοβιτς, με μία επική ανατροπή.

Η Μπάνβιτ επικράτησε με 79-78 της Φενέρ στην «Ulker Sports Arena», παρά το γεγονός πως βρέθηκε να χάνει με 18 πόντους στις αρχές του δεύτερου δεκάλεπτου (33-15). Με κορυφαίο σκόρερ τον Μεχία (17 π.) και ηγέτη στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα τον Ρόουλαντ (12 π.), ο Δημήτρης Ιτούδης νίκησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Ομπράντοβιτς και οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με ρεκόρ 28-2.

Βέβαια, στο τέλος της σεζόν χαμογέλασε μόνο ο Ζοτς, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημά του στον πάγκο της Φενέρ, ενώ η Μπάνβιτ αποκλείστηκε από την Γαλατάσαραι με 3-1 στα ημιτελικά.

Οι συναντήσεις της Euroleague

Το καλοκαίρι του 2014 ο Δημήτρης Ιτούδης άφησε την Τουρκία και ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Με τον Ομπράντοβιτς να παραμένει στην τεχνική ηγεσία της Φενέρ, ήταν δεδομένο πως οι δύο τους θα είχαν ακόμα μερικές συναντήσεις.

Στην φάση του Top-16, ΤΣΣΚΑ και Φενέρ βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο και συναντήθηκαν δύο φορές, και είχαν από μία νίκη. Ο Ομπράντοβιτς νίκησε για πρώτη φορά τον κουμπάρο του (84-81), όμως και Έλληνας τεχνικός πέτυχε την τρίτη του νίκη κόντρα στον «μέντορά» του (81-75).

Οι δύο ομάδες κατέκτησαν τις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου (Πρώτη η ΤΣΣΚΑ, δεύτερη η Φενέρ), και, ξεπερνώντας τα εμπόδια των Παναθηναικού και Μακάμπι Τελ Αβίβ, έφτασαν μέχρι το Final Four της Μαδρίτης.

Εκεί όμως, περιορίστηκαν στο να παλέψουν για την τρίτη θέση, καθώς Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακός τους άφησαν εκτός τελικού. Εκεί λοιπόν χαμογέλασε για ακόμα μία φορά ο Δημήτρης Ιτούδης, καθώς η ΤΣΣΚΑ επικράτησε με 86-60, με κορυφαίο παίκτη τον Άαρον Τζάκσον.

Οι πέντε προηγούμενες συναντήσεις των δύο ανδρών δεν θα έχουν καμία σχέση με την αυριανή. Πλέον, στην «Mercedes-Benz Arena» του Βερολίνου, διακυβεύεται ο τίτλος της Euroleague. Ένας τίτλος που θα είναι πρώτος ευρωπαικός στην καριέρα του Δημήτρη Ιτούδη, και ο ένατος για τον πολυνίκη Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι κουμπάροι είναι έτοιμοι για την μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής,«μάχη» τους και εμείς ανυπομονούμε να δουμε τον μεγάλο νικητή της φετινής Euroleague.

Ομπράντοβιτς vs Ιτούδης, πράξη... έκτη! (vids)