MENU

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στην αρχική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (25/11) είπε «έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με μάι ομάδα που είναι η μοναδική που μας έχει κερδίσει μέχρι τώρα. Ασφαλώς, έχουν αλλάξει πολλά από το ματς του α' γύρου. Πιστεύω ότι όσον αφορά το κομμάτι της τακτικής είμαστε πιο έτοιμοι να κάνουμε κάποια πράγματα από ό,τι τότε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί η ομάδα έχει αφομοιώσει αρκετά τα κομμάτια της επίθεσης και της άμυνας που έχουμε δουλέψει. Είμαστε πιο έτοιμοι να εφαρμόσουμε την τακτική μας και στις τις δύο άκρες του γηπέδου σε μεγαλύτερο ποσοστό. Δεν παραγνωρίζουμε πως η Λαμποράλ είναι μία ομάδα που βγάζει πολλή ενέργεια, παίζει στο ανοιχτό γήπεδο, θέλει να βάλει εύκολους πόντους στο τρανζίσιον παιχνίδι, τα γκαρντ της τρέχουν το παιχνίδι και έχει αθλητικούς ψηλούς. Οπως είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι η παρουσία του Μπουρούση τούς ανεβάζει επίπεδο στο λόου ποστ και στο σετ παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, να έχουμε υπομονή, να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις, ώστε να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι των αντιπάλων και να πάμε το παιχνίδι στο δικό μας ρυθμό. Σίγουρα θέλουμε και τον κόσμο μαζί μας για να συμπαρασταθεί στην ομάδα. Μετά την Λιμόζ είναι το δεύτερο παιχνίδι που παίζουμε, καθώς με την Τσεντεβίτα παίξαμε στο Ηράκλειο. Θέλουμε ο κόσμος να δώσει βροντερό «παρών» και να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας».

Οσον αφορά τις απουσίες του Ολυμπιακού, είπε: Ο Πρίντεζης και ο Λοτζέσκι είναι σίγουρα εκτός. Ο Σπανούλης θα κάνει σήμερα μια προσπάθεια, χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα και θα αποφασίσουμε αύριο στην πρωινή προπόνηση τι θα γίνει. Το ίδιο θα γίνει και με τον Μιλουτίνοφ που έχει μηδαμινές πιθανότητες να παίξει λόγω της ίωσης που έχει και για δεύτερη ημέρα είναι στο νοσοκομείο. Οπότε είναι πολύ δύσκολο να παίξει».

Σχετικά με τους... πολυθεσίτες του Ολυμπιακού είπε: «Εμείς προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες όσο καλύτερα μπορούμε για το καλό της ομάδας. Οι παίκτες που έχουν επιλεχθεί μπορούν να παίξουν σε 2 θέσεις. Ο Στρόμπερι στο "2" και στο "3", ο Παπαπέτρου στο "3" και στο "4" και ο Αγραβάνης στο "4" και στο "5". Αυτό δίνει μια πολυτέλεια στον εκάστοτε προπονητή. Αυτό συμβαίνει σε πολλές ομάδες και ο προπονητής μπορεί να δημιουργεί σχήματα για να αντεπεξέλθει στον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου. Είδατε πως με την Τσεντεβίτα ο Παπαπέτρου έπαιξε περισσότερο στο "3" και ο Αγραβάνης στο "4". Σε άλλο ματς μπορεί να χρειαστεί να παίξουν περισσότερο σε άλλη θέση. Οι δύο παίκτες ανταποκρίνονται πολύ καλά. Και ο Στρόμπερι προσφέρει πολλά πράγματα σε δύο διαφορετικές θέσεις. Ανάλογα πώς παίζει ο αντίπαλος, έχουμε την δυνατότητα να αντιπαρέλθουμε κι εμείς. Το πιο σημαντικό είναι ότι όποιο και αν είναι το σχήμα ο Ολυμπιακός έχει μία σταθερά, την ομαδικότητα στην επίθεση και την προσπάθεια στην άμυνα. Ο κάθε παίκτης πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, ανεξαρτήτως θέσης που παίζει.

Επίσης, ρωτήθηκε για τον Γιάννη Μπουρούση: «Σίγουρα ο Μπουρούσης είναι ένας ποιοτικός παίκτης. Τον ξέρουμε όλοι, είναι πολύ έμπειρος και είναι παίκτης κλειδί για την Λαμποράλ. Πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι αμυντικά από ό,τι στο πρώτο παιχνίδι για να τον αντιμετωπίσουμε.

Για το κλειδί της αναμέτρησης: «Σίγουρα ο έλεγχος του ρυθμού, όπως λέτε, είναι σημαντικός. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να προσαρμοστούμε στην ταχύτητα του παιχνιδιού. Διαφορετικά το έχεις χάσει. Στον πρώτο γύρο μετά από ένα σημείο προσαρμοστήκαμε στον ρυθμό και διεκδικήσαμε το ματς παρόλο που η εμφάνιση μας δεν ήταν όπως ακριβώς θέλαμε. Τότε ήταν 3-4 παιχνίδι στη σεζόν, τώρα έχουμε παίξει κοντά 20 ματς. Αυτό είναι λογικό, το είπα και πριν, έχουμε δουλέψει περισσότερο μαζί, τώρα βγαίνουν περισσότερο οι αυτοματισμοί και νομίζω πράγματα που κάναμε τότε, τώρα θα τα κάνουμε ακόμη καλύτερα».

Σχετικά με τους... αναπληρωματικούς που παίζουν σαν βασικοί, ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Οι παίκτες ανταποκρίνονται σε αυτό που τους ζητάμε. Επιλέξαμε τους παίκτες γιατί τους πιστεύαμε. Αν δεν πίστευα κάποιον παίκτη, δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με τα παιδιά. Πιστεύω σε όλα τα παιδιά. Πιστεύω πως όλοι είναι ικανοί να προσφέρουν στον Ολυμπιακό και αυτό ζητάω κάθε φορά. Τους ζητάω σε κάθε παιχνίδι να δίνουν τον καλύτερο εαυτό. Δεν είναι μόνο η επίθεση. Αν ένας παίκτης έχει μέσο όρο 20 πόντους κι αυτός που τον μάρκαρε τον περιόρισε στους 10 με την συνεργασία όλης της ομάδας είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να προσφέρουν, γιατί κάνουν δουλειές που δεν φαίνονται. Κάνουν συνολικά μεγάλη προσπάθεια. Οταν χρειάστηκε, οι παίκτες βγήκαν μπροστά και αυτό είναι πολύ μπροστά και πιστεύω πως αυτό θα το κάνουν και αύριο. Δουλεύουν ομαδικά, έχουμε παιδιά που είναι ικανά να προσφέρουν και με όποιες απουσίες κι άν έχουμε, πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε το κάθε παιχνίδι. Αυτό θα κάνουμε κι αύριο».

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για αν έχει βάλει κάποιο χρονικό περιθώριο για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του αντί-Γιανγκ και: Ψάχνουμε παίκτη. Μακάρι να τον είχαμε 10 ημέρες νωρίτερα. Οσο πιο γρήγορα έρθει, τόσο πιο γρήγορα θα ενσωματωθεί στην ομάδα. Είμαστε σε μία περίοδο που όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές ελεύθερων παικτών. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε με την απόκτηση ενός παίκτη που έχει κάποια αγωνιστική αξία, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα κι εννοώ παίκτες που έχουν κοπεί από το ΝΒΑ, εκτός αν είναι κάτι πολύ εξαιρετικό. Μέχρι στιγμής το εξαιρετικό δεν το έχουμε βρει. Συνεχίζουμε να ψάχνουμε και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και όσο πιο γρήγορα για να ενισχυθεί η ομάδα στη θέση "5"».

Σφαιρόπουλος: «Οχι παίκτη από το NBA, εκτός αν...»