MENU

Μπορεί πολλοί να εκτιμούν ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται και θα κινηθεί για έναν αθλητικό ψηλό. Προς το παρόν, όμως, δεν κάνει τέτοια κίνηση. Αντιθέτως, προχωράει για την απόκτηση περιφερειακού και έχει λόγους να το κάνει. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει ξεχωρίσει τον 24χρονο Αμερικανό γκαρντ της Μπεσίκτας, Νέιτ Γουόλτερς!

Ο τραυματισμός του Νικ Καλάθη, ο οποίος για να παίξει στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις την Παρασκευή (13/11) με την Ζαλγκίρις θα χρειαστεί ειδικό νάρθηκα στο δεξί χέρι εξαιτίας του κατάγματος στον παράμεσο, έκανε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να εισηγηθεί άμεσα την απόκτηση περιφερειακού καθώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο την Ευρωλίγκα και η ανάγκη για καλύτερα αποτελέσματα είναι άμεση.

Εξάλλου, πέραν του Καλάθη, του Διαμαντίδη και του Φελντέιν, δεν υπάρχουν άλλοι καθαρόαιμοι γκαρντ στο ρόστερ, αφού ο Λούντζης είναι πολύ πρόωρο να επωμιστεί ευθύνες σε αυτό το επίπεδο, ενώ ο επίσης «βενιαμίν» Κόνιαρης είναι τραυματίας. Ετσι και με τους Παππά, Μποχωρίδη αυτή την περίοδο στα «πιτς», η ανάγκη για έναν ακόμα «κοντό» είναι τεράστια και ο Νέιτ Γουόλτερς κρίνεται ικανότατος για να αποτελέσει την επιπλέον λύση. Ειδικότερα αν επιβεβαιωθεί ότι ο Καλάθης λόγω του σοβαρού του τραυματισμού στο δάχτυλο του «καλού» δεξιού του χεριού, θα πρέπει να απουσιάσει για κάποιο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο 24χρονος άσος της Μπεσίκτας βρίσκεται στο στόχαστρο των κυπελλούχων Ελλάδας, ώστε να πάρει... προαγωγή από το Eurocup σε μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους στην Euroleague.

Ο Γουόλτερς σε πέντε αγώνες στο φετινό Eurocup (σ.σ. αντίπαλος του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας) έχει εκπληκτικά νούμερα που δείχνουν πως και σκορ έχει αλλά και δημιουργία: 14,2 πόντους (51,1% δίποντα, 23,1% τρίποντα, 82,4% βολές), 4,4 ριμπάουντ, 5,8 ασίστ, 1,6 κλεψίματα, 2,4 λάθη σε 29:40''. Μαλιστα, στην αναμέτρηση της Πυλαίας όπου η Μπεσίκτας είχε επικρατήσει με 100-80, ήταν εντυπωσιακός, με 27 πόντους, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 36 ranking!

Τι είδους παίκτης είναι ο Γουόλτερς; Πρόκειται για έναν καθαρόαιμο πόιντ γκαρντ, ο οποίος αποφοίτησε από το κολλέγιο της Σάουθ Ντακότα και το 2013 επιλέχθηκε στο Νο38 του β' γύρου του ντραφτ από τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς. Το ίδιο βράδυ έγινε ανταλλαγή με προορισμό τους Σίξερς και μία μέρα μετά στους Μιλγουόκι Μπακς, όπου πέρασε την προηγούμενη διετία, πριν μετακομίσει το καλοκαίρι στην Πόλη, ως συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ πέρασε για δέκα παιχνίδια και από τους Πέλικανς.

Την ρούκι σεζόν του είχε 58 συμμετοχές (22,6 λεπτά), με 7,2 πόντους, 2,6 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ, ενώ πέρυσι είχε μόλις 11 συμμετοχές πριν πάει στη Νέα Ορλεάνη, με 12,9 λεπτά, 2,3 πόντους, 1,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Το γεγονός ότι έχει ήδη κάποια ευρωπαϊκή εμπειρία, σε συνδυασμό με την ποιότητά του αλλά και το κίνητρό του να διακριθεί έχουν παίξει ρόλο ώστε να πάρει κεφάλι ανάμεσα στα ονόματα που έχουν προταθεί στον Παναθηναϊκό. Η Μπεσίκτας την ίδια ώρα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και εφόσον τελικά ο Γουόλτερς είναι η οριστική επιλογή του Τζόρτζεβιτς δεν αποκλείεται η υπόθεση να κλείσει σύντομα.

http://www.youtube.com/embed/dVclc5UT1Tg
Βλέπει Νέιτ Γουόλτερς ο Παναθηναϊκός! (vids)