MENU

Το... πακέτο του Τσεντί Οσμάν είναι απολύτως πλήρες, η προοπτική τεράστια και οι Καβαλίερς δεν θα αργήσουν να τον καλέσουν να εκπληρώσει το «όνειρο» της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Βασικός εκπρόσωπος της ανερχόμενης γενιάς των Τούρκων, σταθερά μέλος στο rotation του Ντούσαν Ιβκοβιτς και με ηγετικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Αφού «έλαμψε» στο Ευρωπαϊκό U20 της Κρήτης το 2014, ο 20χρονος έγινε γνωστός, καθιερώθηκε ως next big thing του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και πλέον καλείται να δικαιώσει όσους τον πιστεύουν.

«Είναι πάντα όμορφο να παίζεις στην Ελλάδα. Για μένα ειδικά που έχω μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Στην Ελλάδα πέρσι κέρδισα το βραβείο του MVP στο Ευρωπαϊκό και πήραμε το χρυσό μετάλλιο. Επομένως, είναι μάλλον μια χώρα που μού ταιριάζει» ανέφερε αρχικά ο Τούρκος φόργουορντ μιλώντας στο SDNA.

Για πρώτη φορά βρήκε απέναντί του την ΑΕΚ, για την οποία δεν γνώριζε πολλά. Οι ίδιοι οι παίκτες της «Ενωσης» φρόντισαν να τού δείξουν τις διαθέσεις τους, ενώ είχε προηγηθεί και «μάθημα» από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς: «Δεν είχα ξαναπαίξει απέναντι στην ΑΕΚ και ομολογώ πως δεν ήξερα πολλά πράγματα. Ο κόουτς μάς εξήγησε για ποιο λόγο βραβεύτηκε, μάς μίλησε για της επιτυχίες της ΑΕΚ, οπότε μπήκαμε στο κλίμα. Μες στο γήπεδο έδειξε πως μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Παίξαμε άσχημα, αλλά αυτό οφείλεται και στην ίδια την ΑΕΚ».

Ποιά είναι, όμως, η σχέση του με τον Σέρβο προπονητή; «Δουλεύουμε σκληρά, έχουμε μεγάλους στόχους. Με βοηθά κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος παίκτης, είναι κοντά μου, στηρίζει τις φιλοδοξίες μου και είναι σίγουρο πως μόνο καλό μου κάνει η συνύπαρξη με έναν τέτοιο προπονητή. Αλλωστε ο κόουτς έχει αναδείξει πάρα πολλούς παίκτες, με τους οποίους συνεργάστηκε όταν εκείνοι ήταν σε μικρή ηλικία. Δεν γίνεται να μην τον εμπιστεύομαι» τόνισε αναφερόμενος στον άνθρωπο που, στα 19 του, τόν εμπιστευόταν για 18 λεπτά κατά μέσο όρο στην περσινή Ευρωλίγκα.

Η παρουσία της Εφές στο φιλικό με την ΑΕΚ ήταν μάλλον...αποκαρδιωτική για τους Τούρκους. Ο νεαρός φόργουορντ, όμως, είναι σίγουρος για τον ίδιο και τους συμπάικτες του: «Οσον αφορά την ομάδα μας, ασφαλώς το δείγμα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της ποιότητάς μας. Δεν παίξαμε άμυνα, δεν βρήκαμε καλάθια, δεχθήκαμε πόντους στον αιφνιδιασμό. Είναι δεδομένο πως θα βελτιωθούμε άμεσα, οι νέοι παίκτες θα ενταχθούν στο ρόστερ και μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι».

«Σίγουρα είμαστε φαβορί για το Final Four. Εννοείται πως υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες, αλλά έχω απόλυτη πίστη στην ομάδα μου. Εχουμε εξαιρετικούς παίκτες, μπορούμε να παίξουμε πάρα πολύ καλή άμυνα. Ασφαλώς χρειαζόμαστε λίγο χρόνο, αλλά νιώθω πως όταν βρεθούμε καλύτερα στο παρκέ θα προσφέρουμε θέαμα» ανέφερε ο Τσεντί Οσμάν για την... νέα Εφές που έχει προσθέσει αρκετούς παίκτες στο ρόστερ της όπως ο Μπράιαντ Ντάνστον, ο Τζέισον Γκρέιντζερ, ο Ντέρικ Μπράουν, ο Άλεξ Τάιους και ο Τζον Ντίμπλερ.

Οι πόρτες για το ΝΒΑ ήταν δεδομένο πως θα ανοίξουν για τον παίκτη της Εφές και στο πρόσφατο draft, οι Τίμπεργουλβς τον επέλεξαν στο νούμερο 31. Τελικά, ο Οσμαν αποτέλεσε μέρος ανταλλαγής και τα δικαιώματά του ανήκουν στους Καβαλίερς. Στο πλευρό του, ο Ντάριο Σάριτς που παραμένει στην Ευρώπη τού δίνει το παράδειγμα και ο ίδιος φαίνεται πως θα το ακολουθήσει:

«Δεν νομιζώ πως θα βιαστώ να πάω από την επόμενη σεζόν στο ΝΒΑ. Εχω συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερο να παραμείνω στην ομάδα αυτή τη διετία και να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο, να γίνω καλυτερος παίκτης, να κατακτήσω τίτλους. Είναι το μεγάλο όνειρό μου να παίξω στο ΝΒΑ, αλλά πρέπει να είμαι έτοιμος όταν παω. Γι' αυτό θα περιμενω».

Στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ ξεχώρισε με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, παρά το νεαρό της ηλικίας του (12.7 π., 5 ριμπ., 2 ασ.), αλλά ο ίδιος θα προτιμούσε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα του: «Ηταν μία εξαιρετική εμπειρία. Είχα συνηθίσει σε τέτοια, διεθνή τουρνουά με τις μικρές Εθνικές, αλλά το να παίζεις με την ομάδα των Ανδρών είναι κάτι μοναδικό. Μακάρι να τα είχαμε πάει ακόμη πιο καλά κι ας μην είχα το ίδιο καλή παρουσία».

Οσμάν: «Πώς να μην εμπιστεύομαι τον Ιβκοβιτς;»