MENU

Ο Αμερικανός γκαρντ της «τσιμ μπομ» ήταν εξαιρετικός στην αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής του Eurocup και σημείωσε 22 πόντους μέσα στο ΟΑΚΑ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο «διπλό» της τουρκικής ομάδας στο «σπίτι» της ΑΕΚ.

Χαμογελαστός και ευδιάθετος, ο άλλοτε γκαρντ του Απόλλωνα Πατρών και του Πανιωνίου διηγείται στο sdna.gr τι συνέβη το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό, με τον οποίον βρέθηκε πολύ κοντά, ενώ δεν διστάζει να αφήσει και ανοιχτό ένα... παραθυράκι για το μέλλον. Παράλληλα, αποθεώνει τον κόουτς Σφαιρόπουλο και υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Όποτε τον δω στον δρόμο ή σε ένα γήπεδο θα τον ευχαριστήσω για όσα έκανε για εμένα και την καριέρα μου».

Τρομερή εμφάνιση για εσένα... Πες μας μερικά πράγματα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

«Έκανα μια καλή εμφάνιση. Οι συμπαίκτες μου έδωσαν... μάχες. Θέλαμε πολύ να πάρουμε τη νίκη και η άμυνά μας ήταν καλή. Ήμασταν λίγο κουρασμένοι, αφού είχαμε δώσει παιχνίδι τη Δευτέρα για το τουρκικό πρωτάθλημα, οπότε ξέραμε πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Βρήκαμε όμως τον τρόπο να πάρουμε ένα πολύ δύσκολο ματς».

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της Γαλατάσαραϊ;

«Δεν μπορώ να πω με σιγουριά... Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στο Eurocup, αλλά και στο τουρκικό πρωτάθλημα. Θέλουμε να είμαστε στους διεκδικητές της κορυφής. Προς το παρόν είμαστε συγκεντρωμένοι και θέλουμε να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται».

Πώς ένιωσες με την επιστροφή σου στο ΟΑΚΑ; Έχεις ξαναπαίξει εδώ ως φιλοξενούμενος αρκετές φορές.

«Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική. Έβλεπες πως ο κόσμος υποστήριζε την ομάδα του και ήρθε στο ΟΑΚΑ για να της δώσει ενέργεια. Πιστεύω πως τα κατάφερε και είχε τη δική του επιρροή στο παιχνίδι. Οι οπαδοί της ΑΕΚ έδωσαν στην ομάδα περισσότερη ενέργεια και βοήθησαν τους παίκτες να παλέψουν ακόμα πιο πολύ».

Είναι αλήθεια πως αγαπάς πολύ την Ελλάδα και το μπάσκετ που παίζεται εδώ;

«Αλήθεια είναι! Κάθε φορά που έρχεσαι στην Ελλάδα ξέρεις πως θα παίξεις ένα παιχνίδι μπροστά σε παθιασμένους οπαδούς. Το ελληνικό μπάσκετ είναι σε εξαιρετικό επίπεδο τακτικά. Είναι πάντα πρόκληση να παίζεις με μια ελληνική ομάδα. Ξέρεις από πριν πως θα έχεις ένα σκληρό ματς και μου αρέσει αυτό, θέλω τέτοιες προκλήσεις».

Μιλώντας για την Ελλάδα... Γνωρίζουμε πως ήσουν σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό.

«Ισχύει, εκεί βρίσκεται ο παλιός μου κόουτς, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Εκείνος ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για τον παίκτη που είμαι σήμερα. Ήταν σκληρός μαζί μου και με βοήθησε να εξελιχθώ σε έναν παίκτη κορυφαίου επιπέδου. Είμαι ευγνώμων γι' αυτό και του εύχομαι τα καλύτερα. Ακόμα τον παρακολουθώ και θέλω να τα πηγαίνει όσο πιο καλά γίνεται. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και ξέρω πως κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στον Ολυμπιακό».

Άρα θα ήθελες να παίξεις υπό τις οδηγίες του ξανά...

«(γελάει). Φίλε, είμαι καλά στη Γαλατάσαραϊ και είμαι χαρούμενος με τον Αταμάν. Ο τωρινός προπονητής μου είναι πολύ καλός άνθρωπος. Αλλά όπως και να 'χει εύχομαι τα καλύτερα στον Σφαιρόπουλο. Όποτε τον δω στον δρόμο ή σε ένα γήπεδο θα τον ευχαριστήσω για όσα έκανε για εμένα και την καριέρα μου».

Γιατί δεν υπέγραψες τελικά στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι;

«Έτσι έχουν καμιά φορά τα πράγματα. Υπήρξαν κάποιες διαφωνίες, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Ήμασταν πολύ κοντά πάντως. Γνωρίζω την ιστορία του Ολυμπιακού και ξέρω πως είναι ένας σωστά δομημένος σύλλογος, μια πολύ επιτυχημένη ομάδα της Euroleague με καλούς παίκτες. Αλλά, ξέρεις, καμιά φορά δεν φτάνεις σε τελική συμφωνία. Βέβαια, ποτέ δεν γνωρίζεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον...».

«Ο Σφαιρόπουλος με έκανε τον παίκτη που είμαι σήμερα»