MENU

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε η «ασπρόμαυρη»​ ΚΑΕ:

Το www.paokbc.gr κάνει τον… γύρο της Ευρώπης και σας παρουσιάζει τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 2οόμιλο του Basketball Champions League στις εγχώριες υποχρεώσεις τους.

Την 4η συνεχόμενη ήττα σε όλες τις διοργανώσεις γνώρισε η Orlandina, η οποία έχασε εκτός έδρας από την Cantu για την 14η αγωνιστική της Lega Basket. H προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ για την 10η αγωνιστική του Basketball Champions League (9/1, 19:30) έμεινε πίσω στο σκορ με πολύ μεγάλη διαφορά από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο (26-7) και δεν κατάφερε να μπει σε κανένα σημείο του αγώνα στη διεκδίκηση της νίκης, με αποτέλεσμα να πέσει στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 5-9. Πρώτος σκόρερ για τους Σικελούς ήταν ο Jakub Wojciechowski με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Στην Ισπανία, η Iberostar Tenerife ηττήθηκε από την Gipuzkoa με 89-70 για την 15η αγωνιστική της ACB. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο (27-13) και είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα φτάνοντας εύκολα στη νίκη. Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ήταν οι Tim Abromaitis και Κώστας Βασιλειάδης που είχαν από 12 πόντους.

Στην Τουρκία, η Gaziantep ήταν ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο απέναντι στην Anadolu Efes, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 66-74 για την 14η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν η Efes έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 11-26, μετατρέποντας το 33-39 σε 44-65. Πρώτος σκόρερ της Gaziantep ήταν ο Sean Armand με 15 πόντους, 6 ασίστ και 6 ριμπάουντ.

Η MHP Riesen Ludwigsburg έχασε από την Alba Berlin με 67-86 για την 17η αγωνιστική της BBL και έπεσε στην 3ηθέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο. Η MHP Riesen ήταν μπροστά στο σκορ με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (39-38), αλλά οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος και πήραν μια πολύ σημαντική νίκη για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Από τους ηττημένους διακρίθηκαν οι Thomas Walkup με 12 πόντους και Dwayne Evans με 11πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Η Neptunas δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά επικράτησε της Šiauliai με 84-79 και παρέμεινε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 15-3. Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο Reinaldas Seibutis με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Edgaras Zielonis είχε 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Στη Λετονία, η Ventspils διατήρησε το αήττητο της (14-0) επικρατώντας της ΒΚ Ogre 75-68. Κορυφαίος για την ομάδα του Robert Stelmachers ήταν ο Emanuel Ubilla με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

H Elan Chalon δεν είχε κάποια αγωνιστική υποχρέωση στη Γαλλία.

Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: Ήττα για την Ορλαντίνα, συνέχισε το αήττητο η Βέντσπιλς