MENU
Χρόνος ανάγνωσης 5’

Basketball Champions League: Στην τελική ευθεία με στόχο την πρόκριση ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ

0

Σιγά σιγά η φάση των ομίλων του Basketball Champions League μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της. Εκεί, δηλαδή, όπου κάθε αγωνιστική γίνεται όλο και πιο κρίσιμη για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Κι όλα αυτά με το ελληνικό ενδιαφέρον να είναι πολύ έντονο, καθώς τρεις εκπρόσωποί μας διεκδικούν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Τα δεδομένα για ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ, είναι διαφορετικά, σε κάθε όμιλο, όμως η συνέχεια της διοργάνωσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από αγωνιστική σε αγωνιστική!

Ας δούμε, όμως, τα δεδομένα για τις τρεις ομάδες μας στην διοργάνωση της FIBA:

Το 2Χ2 του δεύτερου γύρου και η δύσκολη συνέχεια

Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ. Η Ένωση μέτρησε δύο σημαντικές νίκες κόντρα σε Εστουντιάντες και Βενέτσια, βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 5-4. Οι νίκες αυτές, όμως, δεν είναι ικανές να της χαρίσουν –από μόνες τους- πρόκριση στην επόμενη φάση, με τα δεδομένα στον όμιλο να παραμένουν «ανοιχτά» ενόψει συνέχειας!

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έχει να δώσει τρία παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ και δύο στο «σπίτι» της μέχρι το τέλος της φάσης των ομίλων. Για την ακρίβεια, ταξιδεύει σε Τουρκία (Μπάνβιτ), Πολωνία (Ρόζα Ράντομ) και Σλοβενία (Ολίμπια Λιουμπλιάνας), ενώ υποδέχεται Στρασμπούρ και Μπαϊρόιτ, με το φινάλε της στην φάση των ομίλων να γίνεται απέναντι στην γερμανική ομάδα.

Η Ένωση απέχει μία νίκη από την κορυφή (Μπάνβιτ και Μπαϊρόιτ με 6-3), όμως είναι ισόβαθμη με τρεις ομάδες (Στρασμπούρ, Βενέτσια και Εστουντιάντες). Σημαντικό ρόλο στην πορεία της θα παίξουν τα παιχνίδια με Στρασμπούρ και Μπαϊρόιτ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όμως και οι εκτός έδρας αναμετρήσεις με την ουραγό Ρόζα Ράντομ και την Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Εφόσον κερδίσει τα δύο παιχνίδια σε Πολωνία και Σλοβενία θα έχει βγάλει το… ύπουλο πρόγραμμα χωρίς απώλειες, ενώ σε περίπτωση που κερδίσει Στρασμπούρ και Μπαϊρόιτ και καλύψει το χάντικαπ του πρώτου γύρου (-2 στη Γαλλία, -7 στην Γερμανία), θα έχει κάνει ξεκάθαρο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η βαθμολογία του ομίλου της ΑΕΚ:

1 Μπάνβιτ 6-3

2 Μπαϊρόιτ 6-3

3 ΑΕΚ 5-4

4 Εστουντιάντες 5-4

5 Βενέτσια 5-4

6 Στρασμπούρ 5-4

7 Ολίμπια Λιουμπλιάνας 3-6

8 Ρόζα Ράντομ 1-8

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του ομίλου:

10η αγωνιστική: Μπάνβιτ – ΑΕΚ

11η αγωνιστική: Ρόζα Ράντομ – ΑΕΚ

12η αγωνιστική: ΑΕΚ – Στρασμπούρ

13η αγωνιστική: Ολίμπια Λιουμπλιάνας – ΑΕΚ

14η αγωνιστική: ΑΕΚ – Μπαϊρόιτ

Η ήττα που «πόνεσε» και η δύσκολη συνέχεια

Κόντρα στη Νίμπουργκ ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, παρά το γεγονός πως ανέτρεψε την κατάσταση και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη υποχώρησε στο 4-5, έπειτα από το πέρας της ένατης αγωνιστικής, με τη συνέχεια να μοιάζει ακόμα πιο δύσκολη για τους «κίτρινους».

Η επόμενη αγωνιστική περιλαμβάνει μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή, κόντρα στη Ναντέρ, που μετρά ρεκόρ 6-3, ενώ μέχρι το τέλος της φάσης των ομίλων οι «κίτρινοι» έχουν δύο ακόμα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια (με Βόννη και Αβελίνο), ενώ εντός έδρας έχουν να υποδεχτούν την πρωτοπόρο του ομίλου, Μπεσίκτας, αλλά και την Οστάνδη, την τελευταία αγωνιστική, με την οποία έχει ίδιο ρεκόρ ως τώρα.

Όπως είναι το υπάρχον πρόγραμμα του Άρη, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έχει δύο παιχνίδια με ομάδες που έχουν καλύτερο ρεκόρ, δύο ομάδες που έχουν ίδιο ρεκόρ με αυτή, αλλά και ένα παιχνίδι με ομάδα που έχει χειρότερο ρεκόρ μεν, όμως έχει ήδη μία ήττα στον πρώτο γύρο (69-75 από την Βόννη). Σημαντικές θα είναι οι αναμετρήσεις με Αβελίνο και Οστάνδη, με τις οποίες μοιράζεται το ίδιο ρεκόρ στην παρούσα φάση, ενώ σε περίπτωση που επικρατήσει της Βόννης, εκτός έδρας, τότε θα έχει αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης σε μεγάλο βαθμό.

Η βαθμολογία του ομίλου του Άρη:

1 Μπεσίκτας 7-2

2 Ναντέρ 6-3

3 Νίμπουρκ 6-3

4 Αβελίνο 4-5

5 Άρης 4-5

6 Οστάνδη 4-5

7 Βόννη 3-6

8 Ζιελόνα Γκόρα 2-7

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του ομίλου:

10η αγωνιστική: Ναντέρ – Άρης

11η αγωνιστική: Βόννη – Άρης

12η αγωνιστική: Άρης – Μπεσίκτας

13η αγωνιστική: Αβελίνο – Άρης

14η αγωνιστική: Άρης – Οστάνδη

Πήρε… μπρος, αλλά έχει δρόμο ακόμα

Στα τελευταία τρία παιχνίδια του στον όμιλο ο ΠΑΟΚ μετράει δύο σημαντικές νίκες, κόντρα σε Βέντσπιλς (εντός) και Γκαζιάντεπ (εκτός). Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου βελτίωσε το ρεκόρ της στο 3-6, με τη συνέχεια να μοιάζει βατή, όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο «δικέφαλος» έχει τρία παιχνίδια στην έδρα του, με Ορλαντίνα –την οποία έχει κερδίσει στον πρώτο γύρο στην Ιταλία-, Σαλόν και Νεπτούνας, ενώ έχει να ταξιδέψει σε Τενερίφη και Βέντσπιλς. Κι όλα αυτά για τον «δικέφαλο» που στα τελευταία παιχνίδια έχει δείξει ξεκάθαρη βελτίωση στο παιχνίδι του εντός και εκτός συνόρων.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ έχει να καλύψει και αρκετό χαμένο έδαφος, καθώς απέχει δύο νίκες από την πρώτη τετράδα. Τι σημαίνει αυτό; Πως για να παλέψει μέχρι τέλους για την πρόκριση θα πρέπει να κερδίσει τα τρία παιχνίδια στην έδρα του, αλλά και αυτό της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Βέντσπιλς, την οποία θα έχει αυτομάτως από κάτω του, καθώς θα μετρά δύο νίκες απέναντι στους Λετονούς και ταυτόχρονα να περιμένει «στραβοπατήματα» από Σαλόν και Νεπτούνας, για να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης.

Η βαθμολογία του ομίλο του ΠΑΟΚ:

1 Τενερίφη 7-2

2 Λούντβιγκσμπουργκ 7-2

3 Νεπτούνας 6-3

4 Σαλόν 5-4

5 Βέντσπιλς 4-5

6 ΠΑΟΚ 3-6

7 Ορλαντίνα 2-7

8 Γκαζιάντεπ 2-7

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του ομίλου:

10η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ορλαντίνα

11η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Σαλόν

12η αγωνιστική: Τενερίφη – ΠΑΟΚ

13η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Νεπτούνας

14η αγωνιστική: Βέντσπιλς - ΠΑΟΚ

Basketball Champions League: Στην τελική ευθεία με στόχο την πρόκριση ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ