MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE
ΟΑΚΑ, 6η αγωνιστική, Novasports1
ΑΕΚ Betsson BC
ΑΕΚ BETSSON BC
91 73
KK Olimpija Ljubljana
KK OLIMPIJA LJUBLJANA
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Η ΑΕΚ αναζητούσε μια αντίδραση, μετά την ήττα από την Στρασμπούρ. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου βρήκε αυτό που έψαχνε κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Οι Σλοβένοι παρά την προσπάθειά τους δεν μπορούσαν σταματήσουν τον ρυθμό της Ένωσης, η οποία πανηγύρισε την τρίτη νίκη της στο φετινό Basketball Champions League.

Με καλό ρυθμό άρχισαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, οι οποίες πήγαιναν χέρι-χέρι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα (10-11, 3’). Ο Μάνι Χάρις βρήκε ρυθμό και η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα (18-16, 6’). Ο Τζόρνταν Μόργκαν προσπαθούσε να δώσει λύσεις στην Ολίμπια, όμως η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο της κατάστασης και χάρη σε Γκριν και Μαυροειδή έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα της τάξεως των επτά πόντων (27-20).

Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα στη συνέχεια. Η Ένωση συνέχισε με την ίδια ένταση και με τους Χάρις και Μαυροειδή σε πολύ καλή κατάσταση κατάφερε να ανεβάσει σε διψήφια επίπεδα το προβάδισμά της (35-25, 14’). Οι παίκτες της Ολίμπια δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν, με τον Δημήτρη Μαυροειδή να είναι σημείο αναφοράς, επιθετικά, για την Ένωση (41-27, 16’). Γκριν και Χάρις συνέχισαν να σκοράρουν και με την «κιτρινόμαυρη» άμυνα να ανεβάζει την απόδοσή της, η διαφορά αυξήθηκε (48-33, 19’). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, βρήκαν λύσεις από τον Χρόβατ και μείωσαν σε 50-39 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Με προσωπικό 7-0 από τον Μάνι Χάρις, που «εκτελούσε» με κάθε τρόπο, η ΑΕΚ ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (57-39, 22’). Ο έλεγχος παρέμενε σε κιτρινόμαυρα χέρια, με τον Μπάρλοου να διατηρεί σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά (62-48, 26’). Ο Μάνι Χάρις συνέχισε να δίνει λύσεις, με τη διαφορά να αυξάνεται (70-53, 28’). Σπαν και Χρόβατ, όμως μείωσαν για τους Σλοβένους, δείχνοντας πως η Ολίμπια παραμένει ανταγωνιστική. Οι βολές του Γκριν, όμως, ήταν αυτές που διαμόρφωσαν το δεκάλεπτο, για το 72-59.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής συνέχισε στο ίδιο τέμπο και η ΑΕΚ κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση (78-63, 32’). Οι Σλοβένοι προσπάθούσαν να μαζέψουν τη διαφορά, αλλά ο Άτιτς δεν το επέτρεψε (81-66, 34’). Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν αλάλαξε απολύτως τίποτα, με την ΑΕΚ να φτάνει σε μια πολύ άνετη νίκη με 91-73.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 50-39, 72-59, 91-73.

Ο MVP: Ο Μάνι Χάρις «εκτέλεσε» με κάθε τρόπο την άμυνα της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, έχοντας 26 πόντους και μερικές πολύ όμορφες στιγμές.

Ο Σκληρός: Οι Μάικ Γκριν, Δημήτρης Μαυροειδής κια Γιαννούλης Λαρεντζάκης συνέβαλαν στην άνετη νίκη της ΑΕΚ.

Ο Αόρατος: Ο Μπόγιαν Ραντούλοβιτς δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να μπει στο κλίμα της αναμέτρησης και δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Η Στιγμή: Το ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα στα θύματα των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η ΑΕΚ για μία ακόμα φορά έδειξε την ευαισθησία της.

Η Διαιτησία: Χωρίς προβλήματα το διαιτητικό τρίο. Μια διαιτησία που δεν καθόρισε την έκβαση του αγώνα, καθώς η ΑΕΚ ήταν σαφώς ανώτερη από την αντίπαλό της.

Η Εξέδρα: Λιγοστός κόσμος στο ΟΑΚΑ, ωστόσο όσοι βρέθηκαν στο κλειστό δεν σταμάτησαν να τραγουδούν, δημιουργώντας όμορφη ατμόσφαιρα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

ΑΕΚ - Ολίμπια Λιουμπλιάνας 91-73 (vid)