MENU

Η ΑΕΚ για τρία δεκάλεπτα έδειχνε ανήμπορη να κοντράρει την Στρασμπούρ, στη Γαλλία. Κάτι η αστοχία, κάτι η έλλειψη ενέργειας, είχαν φέρει τους Γάλλους ακόμα και στο +16 (53-37, 26'), με τους παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου να μοιάζουν... εξαντλημένοι από τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό λίγες ώρες νωρίτερα.

Μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ έμοιαζε να μην έχει τον τρόπο να μείνει κοντά στο σκορ απέναντι στην ομάδα του Βενσάν Κολέ. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τέλος του πρώτου μέρους μετρούσε 11/29 σουτ (10/20 δίποντα, 1/9 τρίποντα), με την Στρασμπούρ να «εκτελεί 5/12 τρίποντα, τα οποία είχαν φέρει και τη διψήφια διαφορά (39-29 στο 20').

Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα των παικτών του Μανωλόπουλου έμεινε ίδια, παρά το τρίποντο του Ξανθόπουλου. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ συνέχισε να είναι άστοχη, μετρώντας 1/4 σουτ έξω από τα 6,75. Κι όσο έμενε άστοχη από τν περιφέρεια, δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι με την γαλλική ομάδα στην «Rhenus Sport» του Στρασβούργου. Μέχρι που... γύρισε ο διακόπτης.

Χαρακτήρας και ευστοχία

Το τέταρτο δεκάλεπτο έμοιαζε με... διαφορετικό παιχνίδι για την ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί στα τελευταία 10 αγωνιστικά λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου μέτρησαν 11/16 σουτ, καταφέρνοντας να γυρίσουν το παιχνίδι μεν και να παλέψουν μέχρι τέλους για μια σπουδαία νίκη, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ.

Στην τέταρτη περίοδο η ΑΕΚ μέτρησε 7/9 τρίποντα, με τον Σάκοτα να έχει την... τιμητική του με 4/4. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, σε συνδυασμό με τον Μάικ Γκριν, που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο τελευταίο δεκάλεπτο, έβαλαν και πάλι την ΑΕΚ στο παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως από τους 31 πόντους της Ένωσης στην τέταρτη περίοδο, οι δυο τους έβαλαν τους 28 (16 ο Σάκοτα, 12 ο Γκριν και 3 ο Μάνι Χάρις), παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους.

Κι όλα αυτά, με την ΑΕΚ να δείχνει χαρακτήρα στο τέταρτο δεκάλεπτο και να... γυρνάει ένα παιχνίδι που έμοιαζε να είναι χαμένο μέχρι το 30'. Και ταυτόχρονα έδειξε πως έχει τον τρόπο να παλεύει κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, έχοντας τους παίκτες που μπορούν να την καθοδηγήσουν σε άμυνα και επίθεση.

Θέλει... σερί

Με την ήττα αυτή, πλέον, η ΑΕΚ έπεσε στο 2-3 στον όμιλο του Basketball Champions League. Τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν, ως το φινάλε του πρώτου γύρου, με Ολίμπια Λιουμπλιάνας (εντός έδρας) και Μπαϊρόιτ (εκτός έδρας), είναι καθοριστικά για την πορεία της ομάδας του Σωτήρη Μανωλόπουλου, καθώς το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου έχει τρεις πολύ δύσκολες αποστολές (Εστουντιάντες εκτός έδρας, Βενέτσια εντός έδρας, Μπάνβιτ εκτός έδρας).

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως η Ένωση πρέπει να κάνει το 2Χ2, ώστε να πάει στο 4-3 το ρεκόρ της και να πάει με καλή ψυχολογία στα τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια του πρώτου γύρου. Με τα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα στη Γαλλία μπορεί να νιώθει πως έχει τον τρόπο να φέρνει τα παιχνίδια στα μέτρα της, αρκεί να δώσει συνέχεια σε αυτό το δεκάλεπτο με τις αναγκαίες -πλέον- νίκες στα επόμενα παιχνίδια.

Το... άστοχο πρώτο ημίχρονο και ο χαρακτήρας της ΑΕΚ στο τέλος