MENU

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. παρουσίασε επίσημα τον Βασίλη Ξανθόπουλο, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Αυτοκράτορα για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 31χρονος γκαρντ δεν έκρυψε τη χαρά του που θα φορέσει τη φανέλα του ΑΡΗ και μίλησε για την πρόκληση της επόμενης χρονιάς.Τον Ξανθόπουλο παρουσίασε το μέλος του δ.σ. της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Στάθης Ρούσσος.

«Ως διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. καλωσορίζουμε τον Βασίλη. Είναι ένας παίκτης που θέλαμε από το ξεκίνημα του σχεδιασμού μας, έμπειρος και με μεγάλη παρουσία στην Α1. Είναι επιλογή του προπονητή μας, θα μας βοηθήσει αρκετά και είναι ένα καλό γρανάζι για τη μηχανή μας. Πάνω απ’ όλα του ευχόμαστε να είναι υγιής. Εμείς ακολουθούμε συγκεκριμένη πορεία και εκτός από ξένους, θέλουμε να επενδύσουμε σε Έλληνες παίκτες. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είναι ένας από αυτούς», τόνισε ο κ. Ρούσσος.Ο Βασίλης Ξανθόπουλος από την πλευρά του επισήμανε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της οικογένειας του ΑΡΗ. Το έχω ξαναπεί ότι είναι το πιο μπασκετικό σωματείο στην Ελλάδα, οι φίλαθλοι είναι κοντά στην ομάδα και σημαντικό ότι ξέρουν μπάσκετ και είναι απαιτητικοί. Ο κόσμος έχει πολλές απαιτήσεις και θα υπάρχει πίεση, ειδικά φέτος που ο πήχης είναι ψηλά. Αυτό είναι σημαντικό για μένα γιατί μου αρέσει να είμαι σε μία ομάδα με υψηλές απαιτήσεις. Θα κάνω αυτό που κάνω κάθε χρονιά στην καριέρα μου: Τα πάντα στο γήπεδο, είτε στην προπόνηση, είτε στον αγώνα. Εύχομαι να έχουμε υγεία κι εγώ και οι συμπαίκτες και να είναι ικανοποιημένοι η διοίκηση και κόσμος με αυτό που θα έχουμε πετύχει».Στη συνέχεια ο έμπειρος γκαρντ απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Είπε:Για την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη: «Είμαστε επαγγελματίες και είναι σημαντικό για έναν αθλητή να υπάρχει φερεγγυότητα. Η είσοδος του κ. Λάσκαρη ήταν ένα σημαντικό στοιχείο, ένα μεγάλο συν για να υπογράψω στον ΑΡΗ».Για το πόσο διαφορετικός παίκτης είναι σε σχέση με την προ 10 ετών παρουσία του στη Θεσσαλονίκη: «Είναι δέκα χρόνια εμπειρίας. Έχω παίξει σε αρκετές ομάδες, αλλά και στο εξωτερικό. Είμαι σε καλή ηλικία και δεν είχα σοβαρούς τραυματισμούς. Εύχομαι να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτή την χρονιά».Για τη συνύπαρξή του με τους Ντομινίκ Ουότερς και Δημήτρη Φλιώνη στη θέση του πόιντ γκαρντ: «Με τον Ντομινίκ έπαιξα αντίπαλος και πέρυσι στην Ισπανία και πρόπερσι στην Ευρωλίγκα. Είναι πιο σκόρερ από μένα, εγώ είμαι πιο οργανωτικός παίκτης. Πιστεύω ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Όσον αφορά τον Δημήτρη, καταρχήν συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία με την Εθνική Εφήβων και το χρυσό μετάλλιο. Θα τον βοηθήσουμε εγώ και ο Ντομινίκ να γίνει καλύτερος παίκτης».

Για τη συμμετοχή του ΑΡΗ στο Eurocup: «Ήταν ένα ακόμα επιπλέον κίνητρο για να έρθω στον ΑΡΗ. Θα είναι δύσκολη χρονιά και θα ανοίξει το ροτέισον σε σχέση με πέρυσι. Είχα κάνει μία συζήτηση με τον κ. Πρίφτη για το πως βλέπει την ομάδα, επειδή έχω εμπειρία από Eurocup, είναι δύσκολο μία ομάδα να κρατηθεί σε έναν ρυθμό χωρίς σκαμπανεβάσματα. Είναι σημαντικό να μην έχει η ομάδα «κακές» ήττες στην Ελλάδα, θέλουμε να κρατηθούμε εκεί που ήμασταν και να πάμε ακόμα πιο ψηλά».Για το ότι ο ΑΡΗΣ κλείνει σχετικά νωρίς το ρόστερ του: «Είναι σημαντικό και μπράβο στη διοίκηση που έχει καταφέρει να φέρει στην ομάδα τα «θέλω» του προπονητή. Στην προετοιμασία μπαίνουν οι βάσεις για τη χρονιά και είναι σημαντικό που πιθανότατα θα είναι όλοι οι παίκτες παρόντες. Θα υπάρχουν 3-4 παίκτες από πέρυσι που θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να μπουν στο κλίμα. Εύχομαι όταν ξεκινήσουν αγωνιστικές υποχρεώσεις να ήμαστε έτοιμοι».Για τους αντιπάλους του ΑΡΗ στην Α1: «Η ΑΕΚ φαίνεται ότι και φέτος έχει δυναμώσει. Εγώ επειδή θέλω να πηγαίνω βήμα βήμα, αρχικά να γίνουμε ομάδα, και μέσα από το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει από πέρυσι κιόλας, θέλω φέτος να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που θα έχουμε πετύχει, με το μπάσκετ που θα έχουμε παίξει στην Ελλάδα και την Ευρώπη».Για την επιτυχία της Εθνικής Εφήβων: «Το έχουμε στο… αίμα μας οι Έλληνες το μπάσκετ, για μένα είναι ο «βασιλιάς των σπορ» στη χώρα μας. Είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο. Ήταν δύσκολο να δέσει, είχαν παιδιά από προηγούμενες διοργανώσεις, ορισμένοι ήταν και κουρασμένοι. Είδαμε ότι μετά την δεύτερη φάση έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο, κέρδισε πολύ καλές ομάδες που ήταν φαβορί και δίκαια κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Το ελληνικό μπάσκετ έχει παρόν, παρελθόν και μέλλον. Είναι σημαντικό αυτά τα παιδιά να μην… ψηλώσουν απότομα. Σε αυτό παίζει ρόλο η οικογένεια και οι… αυλικοί, δηλαδή οι άνθρωποι που είναι γύρω από τα παιδιά και οι προπονητές. Σίγουρα πρέπει να θέλουν από μόνοι τους να δουλέψουν, χάθηκαν πολλά ταλέντα που είχαν λάθος νοοτροπία. Σημαντικό είναι μέσα από τη διαδικασία της ομάδας να βρουν χρόνο συμμετοχής και μία θέση στο ρόστερ».

«Ακόμα πιο ψηλά τον Άρη»